Grootste verhuisplatform met meer dan 17 jaar ervaring
Toch de verhuizing uitbesteden?

Voordat je gaat verhuizen naar je nieuwe woning moet je eerst je oude koopwoning verkopen. Maar hoe maak jij jouw huis klaar voor de verkoop? Je wilt natuurlijk van de kijkers, kopers maken. Op deze pagina vind je alles over hoe jij het huis perfect klaarmaakt.

Interieurfoto’s doen wonderen

Goede interieurfoto’s doen wonderen tijdens de verkoop. Voordat er überhaupt mensen komen kijken moet het huis eerst op internet komen. Een interieurfotograaf maakt mooie foto’s van het interieur waardoor het huis goed gepromoot wordt. Zo bereid je je voor op de komst van de interieurfotograaf:

  • Let op het seizoen: Wanneer je bijvoorbeeld foto’s maakt in de winter en het huis is in de zomer nog steeds niet verkocht wordt dit verdacht. Laat de foto’s maken in een neutrale setting.
  • Persoonlijk: Berg jouw persoonlijke spullen op. Deze hoeven natuurlijk niet op de foto’s te staan. Zorg ook dat de huisdieren niet in de weg lopen.
  • Snoeren: Zorg dat alle snoeren uit het zicht van de fotograaf zijn.
  • Verven: Verf de muren van de kamers in een neutrale kleur.

De eerste indruk

De eerste indruk is altijd het belangrijkst, ook tijdens een huisbezichtiging. De deur, deurmat en de gang moeten er zo goed mogelijk uit zien.

Schoon, schoner, schoonst

Wat is erger dan een vies huis treffen tijdens een huisbezichtiging? Iedereen knapt daarop af. Maak daarom het hele huis schoon. Laat geen rommel liggen, maar berg alles op. Denk hierbij niet alleen aan de vloer en de bovenkant van de kastjes, maar ook aan de binnenkant van de kastjes, de koelkast, etc.

Vergeet de tuin niet

De tuin maakt het huis af. De kijkers zullen veel enthousiaster worden van een nette en opgeruimde tuin. Dat geeft mensen het gevoel dat er weinig geklust hoeft te worden en dat ze meer tijd hebben voor andere zaken. Ruim daarom ook de tuin netjes op en verberg overbodige spullen.

Persoonlijke spullen

Ruim persoonlijke spullen zoals foto’s en kleding goed op. De bezichtigers krijgen anders het gevoel dat ze inbreken in jouw privacy. Het moet er voor hen ongeveer hetzelfde uit zien als wanneer ze door een ‘winkel’ lopen. Het gevoel dat ze welkom zijn om rond te kijken is erg belangrijk.

Het ‘thuisgevoel’

Zorg dat de bezichtigers zich een beetje thuis voelen in jouw huis. Het is ten slotte misschien wel hun toekomstige huis. Hoe kan je dit het beste doen? Als eerst moeten er geen persoonlijke dingen zichtbaar zijn. Ook losliggende papiertjes en prulletjes halen het thuisgevoel weg. Zorg dat je het huis neutraal inricht met leuke accessoires. Maak het huis symmetrisch, door bijvoorbeeld de stoelen aan de eettafel precies recht tegenover elkaar te zetten.

De huisdieren even naar buiten

Tijdens een huisbezichtiging is het handig om de huisdieren even naar buiten te laten of desnoods ergens anders heen te brengen. Je weet natuurlijk niet wie er langskomen. De dieren zouden kunnen storen en laten misschien ook wel haren door het huis dwalen waardoor het huis er niet meer fris uitziet.

Planten zorgen voor klanten

Groen in huis geeft een positieve indruk over op de bezichtigers. De mensen die langskomen zouden zich meer op hun gemak voelen tussen de planten. Het is daarom geen slecht idee om voor de huisbezichtigingen wat plantjes aan te schaffen om je huis op te fleuren.

VERKOCHT!

Je bent helemaal klaar voor het verkopen van jouw huis. Alles is schoon, netjes en mooi ingericht. De interieurfoto’s zijn genomen en er staat een lange rij met kopers voor je deur!

Wanneer je je oude huis hebt verkocht moet je natuurlijk gaan verhuizen. Zoek een huis op een verkoopwebsite of schakel een makelaar in voor extra hulp. Bedenk vervolgens of je zelf gaat verhuizen of dat je een professioneel verhuisbedrijf inschakelt. Bij www.verhuizenkunjezelf.nl kun je geheel gratis én vrijblijvend meerdere offertes vergelijken van vakspecialisten bij jou uit de buurt. Zo kun je ook nog eens tot 30% besparen.