Grootste verhuisplatform met meer dan 17 jaar ervaring
Toch de verhuizing uitbesteden?
Verhuisbedrijf Harrie van Erp Top Movers

Ga je verhuizen naar een appartement maar wel vanaf vier hoog? Dan maakt de hoogte het lastiger voor jou om te verhuizen. Maar hiervoor is er een oplossing. Je kan namelijk een verhuislift huren. Dit is een ideale uitkomst als je hoog gaat verhuizen. Hoe dit allemaal precies werkt, lees je in dit artikel!

Hoe werkt een verhuislift?

Een bed of een kast verhuizen is een zware taak. Het zijn zware meubels die ook nog eens veel ruimte in nemen. Een verhuislift wordt op de stoep of op straat geplaatst en werkt eigenlijk als een soort kraan. Je kan een vrijstaande verhuislift huren, maar ook zijn er verhuisliften met een aanhanger of een busje die er aan gemonteerd zit. De meubels worden vastgemaakt met speciale riemen, en worden dan vervolgens door het raam naar buiten gebracht en voorzichtig naar beneden gezet.

Veiligheid

Bij sommige verhuisbedrijven is het mogelijk om een verhuislift te huren. Vaak wordt geadviseerd om de verhuizer bij in te schakelen. Dit vanwege de grote en het gewicht van de meubels. Zo ben je toch altijd veilig. Bij verhuislift komen er een aantal zaken bij kijken, namelijk de verhuislift moet goed recht staan wat bij sommige bestrating lastig gaat. Ook moet er genoeg afstand zijn voor de veiligheid. Daarnaast kan je pas een verhuislift huren als je weet dat het bedrijf de verhuislift goed onderhoud.

Houd rekening met het volgende!

  • Het raamkozijn moet groot genoeg zijn en het raam moet open kunnen.
  • Kijk goed naar de omgeving waar de verhuislift geplaatst gaat worden en houd rekening met obstakels zoals: bomen, lantaarnpalen, uithangborden etc.
  • Licht je onderburen in.
  • De maximale afstand hangt af van het pand en de etage waar de kraan bij komt.
  • Als er op beide locaties een verhuislift nodig is dan stem je dit vooraf met de verhuizer.