Autoverzekering regelen

autoverzekering regelenAls je gaat verhuizen komt er een hoop op je af. Een aantal van die zaken hoef je gelukkig niet op de valreep te regelen. Zaken zoals de verzekering van je spullen kan je namelijk al lang van tevoren aanpassen en regelen. De verzekeringen die je ooit hebt afgesloten zijn zaken die je ruim van tevoren moet regelen. Een autoverzekering lijkt een zaak die buiten schot blijft maar dat is niet zo. Een autoverzekering zal je namelijk ook moeten aanpassen wanneer je gaat verhuizen. Waarom? Dat zullen we je nu gaan uitleggen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Inhoud

Jouw premie hangt af van je postcode

Hoeveel jij betaalt voor je autoverzekering hangt af van een aantal factoren. Een van die factoren is – hoe vreemd het ook klinkt – je postcode. Er zijn postcodegebieden waar meer criminaliteit is, en er zijn gebieden waar meer ongelukken gebeuren dan op andere plekken. Woon jij in zo’n postcodegebied, dan zal je meer premie moeten betalen omdat je een grotere potentiële kostenpost bent voor je verzekeraar. Ga je juist verhuizen naar zo’n gebied, of trek je eruit weg; in die gevallen zal de hoogte van jouw premie moeten worden aangepast. Dat kan in jouw voordeel zijn wanneer je in een ‘beter’ gebied gaat wonen, maar het kan ook in jouw nadeel zijn wanneer je meer in een risicogebied gaat wonen.

Verander je adresgegevens op tijd

Verzekeraars hebben altijd een ruime tijd nodig om mutaties, dus veranderingen van adresgegevens, te verwerken. Het is dan ook niet handig om de verhuizing pas een paar dagen voor het moment zelf aan te kondigen bij jouw verzekeraar. Verstandiger is het om een bericht te sturen naar je verzekeraar of door je gegevens op jouw persoonlijke account bij een verzekeraar aan te passen. Op die manier heeft jouw verzekeraar jouw juiste adres voor zich, en zal de post die voor jou bestemd is niet bij de nieuwe bewoners van jouw oude huis belanden. Ook wanneer je gebruik maakt van een doorzendservice van bijvoorbeeld PostNL zal het gebeuren dat een verzekeraar de post verkeerd adresseert. Dat komt doordat verzekeraars om te besparen steeds vaker gebruik maken van postbezorgers als bijvoorbeeld SANDD.

 

Als je dan toch je verzekeringen onder de loep neemt

Ga je verhuizen, dan neem je doorgaans al je verzekeringen goed onder de loep. Veel mensen grijpen deze gelegenheid aan om de verzekeringen elders onder te brengen wanneer ze dat een financieel voordeel oplevert. Dit zou zomaar een mooi moment kunnen zijn om de autoverzekering ook elders onder te brengen wanneer dit een voordeel oplevert, of om het pakket aan te passen. Ga je in een veiliger gebied wonen, dan zou je mogelijk je pakket wat kunnen ‘uitkleden’. Modules waar je minder aan zal hebben kan je schrappen. Een auto die weinig meer waard is kan je naar een lagere verzekering terug laten stellen. Allrisk bij een oude auto zal de moeite niet waard zijn. Dan kan je beter naar een WA plus verzekering downgraden.

Als jij korting misloopt

Korting is iets waar we allemaal dol op zijn. Ook bij je autoverzekering is het mogelijk om korting te krijgen. Dat kan bijvoorbeeld doordat je via een collectief verzekerd bent. Een vakbond of een consumentenbelangengroep zoals United Consumers, een werkgever of een vereniging; het zijn allemaal rechtspersonen die een collectief kunnen afdwingen bij verzekeraars. Op die manier profiteer jij van een voordeel op je verzekeringen. Dat voordeel zou zomaar kunnen gelden voor jouw autoverzekering. Profiteer je daar nu (nog) niet van, dan doe je mogelijk jezelf tekort. Het is altijd de moeite waard om te controleren of jij kan profiteren van welk collectief dan ook. De rest van je verzekeringen daarbij ook onderbrengen zal je een dubbel voordeel opleveren. Je hebt een pakketkorting en daarnaast heb je een collectief korting. Dat komt mooi van pas na een dure verhuizing.

Verzekeraars vergelijken

Wil jij je auto verzekeren bij een andere verzekeraar, dan is het de moeite waard om eens op een vergelijkingssite te kijken. Je ziet daar gelijk wat in jouw geval de mogelijkheden zijn en wat de premie is die je maandelijks gaat betalen. Je zal dan ontdekken dat je bij de ene verzekeraar tientjes goedkoper uit bent per maand dan bij de andere verzekeraar. Houd in dat geval goed in de gaten waar dat verschil door komt. Een eigen risico bij een schadegeval of een heel andere vorm van verzekeren maken een groot verschil.

Als je nu een goed aanbod wil

Ga jij verhuizen, dan ben je waarschijnlijk heel druk met voorbereidingen. Een zaak waar je liever geen aandacht aan besteedt is je autoverzekering. Het is in dat geval een verstandig plan om offertes op te vragen. Dat doe je met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan direct vrijblijvend meerdere offertes op die je met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan jou een behoorlijk voordeel, oplopend tot wel 30 procent, opleveren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!