Goedkoop verhuisbedrijf

goedkoop verhuisbedrijfVerhuizen doe je maar een paar keer in je leven. Dat is maar goed ook want je bent behoorlijk wat geld kwijt aan het verhuisbedrijf wat de verhuizing voor je uitvoert. Wie niet teveel wil betalen voor een verhuizing doet er dan ook heel verstandig aan om te kijken voor een goedkoop verhuisbedrijf. We keken voor jou naar een aantal goedkope manieren om te verhuizen met behulp van een verhuisbedrijf. We kwamen tot een aantal bevindingen.

*Tip:
→ Goedkoop verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Huur alles op maat

Verhuisbedrijven zullen doorgaans voor jou een ‘prijs maken’ waarbij men met een alles in één prijs op de proppen komt. Zo heb je niet in de gaten wat alle delen van je verhuizing kosten en is het lastig om erop te bezuinigen. Ben je verstandig, dan huur je alles bij je verhuizing op maat. Een verhuisbedrijf zal tarieven rekenen voor de volgende posten:

  • Een verhuizer (per uur). Je huurt één of meerdere verhuizers in die jou helpen bij de totale verhuizing of die de hele klus uit handen nemen. Je huurt ze per uur.
  • Een verhuiswagen (voor een hele of halve dag). Je huurt een verhuiswagen met een laadruimte van 22 kubieke meter. De verhuiswagen beschikt over een aparte laadklep en je huurt hem inclusief alle verhuismaterialen zoals transporthulpmiddelen en de verhuisdozen.
  • Een verhuislift. Ga je in een flat wonen of verhuis je vanuit een flat dan wordt er nogal eens gebruik gemaakt van een verhuislift. Een verhuislift huur je apart, en deze kan tot de 9e etage van een flat gebruikt worden voor het snelle transport van jouw inboedel. De draagkracht is 400 kilo.
  • Het transport van een piano. Een piano verhuizen is een kostbare aangelegenheid. Er is geen prijskaartje aan vast te hangen omdat piano’s nogal verschillen in waarde. De prijs ligt tussen 150 en 450 euro.

Hoeveel kost verhuizen met een goedkoop verhuisbedrijf

We informeerden voor je bij zogeheten budget verhuisbedrijven naar de kosten van een verhuizing en kwamen tot de volgende bevindingen:

Wat voor onderdeel of dienst wil je huren Per welke eenheid is de prijs bepaald Wat is de prijs
Een verhuizer Per uur Tussen  28 en 30 euro
Een verhuiswagen van 22 kubieke meter Een halve dag Tussen 94 en 97 euro
Een verhuiswagen van 22 kubieke meter Een hele dag Tussen 124 en 128 euro
Een verhuislift Per uur Tussen 57 en 65 euro
Een pianotransport Per transport Tussen 150 en 450 euro

 

Hoe komt de prijs tot stand

De prijs van een goedkoop transportbedrijf wordt bepaald door een aantal factoren. Deze hebben we voor je op een rij gezet.

  • De afmeting van jouw inboedel. Dit is iets waarvoor je de medewerker van het transportbedrijf het beste vooraf kan laten langskomen. Er moet namelijk een aantal kubieke meters inboedel worden berekend om tot een goede prijs te komen. Wordt er gebruik gemaakt van ‘een schatting’ naar aanleiding van een telefonisch onderhoud tussen jou een het verhuisbedrijf dan zal de prijsopgaaf nogal eens verkeerd uitvallen. Meten is weten in dit geval; het is goed om te vragen of er iemand langs kan komen. Zo weet je zeker dat je een goede vergelijking maakt.
  • De garanties naar jou als klant. Waar gehakt wordt vallen spaanders. Tijdens een verhuizing wil er nogal eens wat kapot gaan wat je dierbaar is. Het is dan ook verstandig om eerst de kleine lettertjes van een verhuisbedrijf door te nemen. Zo weet je zeker dat jij geen appels met peren vergelijkt wanneer je een verhuisbedrijf kiest. Die garanties zijn bijvoorbeeld vergoeding van schade bij diefstal of vermissing tijdens de verhuizing.
  • Je eigen risico vergelijken. Veel transportbedrijven die op low budget basis werken hebben geschrapt in hun verzekeringspakket. Men zal jou dan ook een te hoog eigen risico berekenen per schadegeval. Er zijn verhalen bekend van eigen risico’s van 750 euro bij een schadeclaim. Gebeurt dat jou, dan had je beter een wat duurder verhuisbedrijf kunnen inhuren.
  • Het al dan niet hanteren van een keurmerk. Het meest bekende keurmerk in de verhuissector is het keurmerk ‘De Erkende Verhuizer’. Het is een keurmerk wat jou als klant een heleboel zekerheden biedt wanneer je kijkt naar de zojuist genoemde zaken. Consumenten en de consumentenbond maakten samen een lijst van voorwaarden waaraan een verhuisbedrijf moet voldoen voor het zich een erkende verhuizer mag noemen. Je betaalt meer voor een verhuisbedrijf met een keurmerk maar je krijgt er ook een stuk meer zekerheid voor terug. Ook weet je zeker dat je geen onverwachte verrassing op de factuur van het verhuisbedrijf onderaan de streep terug vindt.

Teveel betalen moet je nooit doen

Teveel betalen aan een verhuisbedrijf is ergernis nummer één bij mensen die een verhuizing achter de rug hebben. Het is dan ook altijd goed om altijd eerst offertes op te vragen zodat je zeker weet dat je niet teveel betaalt voor jouw verhuizing. Dat doe je met één muisklik op deze button. Je weet gelijk hoeveel je betaalt en waar je voor betaalt.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!