Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

hoe vind je een goede verhuizer

Ga je verhuizen, dan kan je er het beste voor kiezen om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. Doe je dat, dan zal het jou tijdens de verhuizing een hoop stress besparen. Een verhuisbedrijf kan je inhuren voor bepaalde zaken. De hoofdzaak is uiteraard het verhuizen van jouw inboedel naar het nieuwe adres, maar je kan ze ook inhuren om jouw spullen in dozen te stoppen en om de dozen op het nieuwe adres weer voor je uit te pakken. Ons land kent in totaal ongeveer 460 professionele verhuisbedrijven. Het is voor jou lastig om het kaf van het koren te scheiden. Daarom zijn er tools die jou helpen om een geschikt verhuisbedrijf te vinden. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

*Tip:
→ Goede verhuizer nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Ga je voor wel of niet erkend

Het eerste onderscheid bij verhuisbedrijven maak je met de zogeheten erkenning. Van het totale aantal verhuisbedrijven in ons land zijn er ongeveer 240 erkend. Zo’n erkende verhuizer is doorgaans wat duurder dan een niet erkende verhuizer, maar het verschil in prijs zie je terug in de dienstverlening. We hebben de eisen voor je op een rijtje gezet.

  • De voorwaarden waarmee wordt gewerkt zijn vastgesteld door de Consumentenbond.
  • Je krijgt een garantiecertificaat. Jij weet zeker dat de verhuizing doorgaat, ook al gaat het bedrijf tussentijds failliet.
  • Verzekering van je inboedel. Tot 100.000 euro is jouw inboedel verzekerd gebaseerd op de nieuwwaarde. Dat houdt in het bedrag wat je nodig hebt om een gesneuveld meubelstuk bijvoorbeeld te kunnen vervangen.
  • Vergoeding van de dagwaarde. Heeft een meubelstuk of ander item een dagwaarde lager dan 40 procent van de eerder genoemde nieuwwaard, dan wordt de dagwaarde aan jou uitgekeerd.
  • Vergoeding bij verlies of diefstal van sieraden. Je krijgt een maximum vergoeding van 5000 euro wanneer dit jou overkomt tijdens een verhuizing.
  • Geen eigen risico bij een schade tijdens de verhuizing.
  • Bij problemen heb je recht op bemiddeling van de geschillencommissie verhuizen.

Als je toch liever voor niet erkend gaat

Kies jij toch liever voor het financiële voordeel van een niet erkend verhuisbedrijf, houd dan rekening met de volgende zaken.

  • Niet goed ingeschatte werkuren. Een verhuisbedrijf maakt een inschatting van het aantal werkuren zonder jouw huis en inboedel te zien. Vaak wordt er te laag ingeschat waardoor je uiteindelijk toch op meer werkuren uitkomt. Je maakt dan onverwacht extra kosten.
  • Minder rechten bij schade. Een verhuizer werkt doorgaans op basis van een aansprakelijkheidsverzekering. Je zal dan ook in geval van schade aan jouw inboedel moeten bewijzen dat de verhuizer de schade heeft veroorzaakt.
  • Geen aansprakelijkheid bij verlies of diefstal. Kijk goed in de voorwaarden; het is bij sommige verhuisbedrijven zo dat daar staat dat men niet verantwoordelijk is bij verlies of diefstal van waardevolle goederen.
  • Een hoog verplicht eigen risico. Maakt het verhuisbedrijf schade, dan heb je een verplicht eigen risico. Dat kan laag zijn – 50 euro – maar het kan oplopen tot wel 750 euro.

Hoeveel kost een verhuizing

We hebben gekeken naar de kosten van een verhuizing zoals ze door meerdere verhuisbedrijven werden berekend. We kwamen tot de volgende kosten:

 

Wie voert de verhuizing uit Op welke basis is de prijs gebaseerd Prijs ondergrens – bovengrens
Een niet erkend verhuisbedrijf Vooraf ingeschatte uren. De prijs kan variëren wanneer het aantal uren te laag is ingeschat 338 euro – 2315 euro
Een erkend verhuisbedrijf Vooraf ingeschatte uren, bij te lage inschatting wordt de verhuizing alsnog voor de afgesproken prijs uitgevoerd 1088 euro – 2317 euro

 

Waar hangt de prijs van af

Je ziet dat er een flink verschil zit tussen de diverse offertes die we kregen toegestuurd. Hoeveel je uiteindelijk betaalt hangt af van een aantal zaken. Ook die hebben we voor je op een rijtje gezet.

  • Is er een bezoek gebracht voor de verhuizing zelf. Het is het handigste om de verhuizer langs te vragen voordat de verhuizing wordt uitgevoerd. Op die manier kan het verhuisbedrijf bepalen hoeveel uur de verhuizing zal in beslag zal gaan nemen. Biedt een verhuisbedrijf niet aan om op bezoek te komen, dring er dan zelf op aan. Het voorkomt een hoop problemen en een onverwacht hoge rekening naderhand.
  • Zijn de voorwaarden goed voor jou. Lees altijd de kleine lettertjes, ofwel de voorwaarden, van een verhuisbedrijf. Als er wat verkeerd gaat; hoe goed kom jij er dan vanaf? Je wil niet voor een onverwachte kostenpost staan doordat je schade aan je inboedel hebt na de verhuizing.
  • Heb je te maken met een erkende verhuizer. Zie het vorige punt. De voorwaarden bij een erkende verhuizer zijn beter. De kosten zijn wellicht wat hoger, maar dat weegt niet op tegen de voordelen.
  • Betaal je een all-in prijs of een uurtarief. Bij een all-in prijs spreek je af dat de verhuizing wordt uitgevoerd tegen een bepaald tarief. Valt het aantal uren toch tegen, dan is dat risico voor het verhuisbedrijf en niet voor jou.

Vraag offertes op

We kwamen aan onze informatie door offertes op te vragen. Dat is iets wat jij ook heel eenvoudig kan doen. Met één muisklik op de onderstaande button vraag je direct vrijblijvend meerdere offertes op die je met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van die offertes kan jou – zoals je zelf al zag in het voorbeeld – een flink voordeel opleveren.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs