Huisdier verhuizen

Huisdier verhuizenVerhuizen samen met je huisdier vergt een iets andere aanpak. We onderscheiden op vlak van huisdieren niet alleen honden en katten, maar ook vissen en allerhande vogels. Het merendeel van deze dieren zal zich zonder al teveel problemen aanpassen aan een nieuwe omgeving. Dat geldt evenwel niet voor honden en katten. Vooral katten hebben het vaak erg moeilijk om te wennen aan een nieuwe leefomgeving. De band tussen een kat en diens baasje is dan ook iets minder sterk in vergelijking met een hond. Ga je met andere woorden binnenkort samen met je huisdier verhuizen? In dat geval kunnen onderstaande tips bijzonder goed van pas komen!

*Tip:
→ Nog meer spullen verhuizen? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Verhuizen met kat

Zoals in de inleiding reeds aangegeven vergt verhuizen met een kat de grootste aandacht. Katten bouwen van nature namelijk een sterke band op met hun omgeving. Wanneer ze daaruit worden weggerukt bestaat dan ook het risico dat ze terug op zoek zullen gaan naar hun vertrouwde plaats, iets wat je natuurlijk altijd wil voorkomen. Tijdens de verhuis is het daarom aan te raden om je kat tijdelijk op te sluiten in een kamer. De slaapkamer is op dit vlak ideaal. Zorg er wel voor dat mogelijke deuren en ramen in de kamer gesloten zijn, anders is de kans groot dat je trouwe viervoeter het op een lopen zet.

Het is uiteraard wel belangrijk dat je kat zich in de slaapkamer goed voelt. Door niet alleen het reismandje, maar ook een kattenbed evenals een etensbakje, de waterkom en een kattenbak in de kamer te zetten zorg je er voor dat je kat op ontspannende wijze aan al het verhuisgeweld wordt onttrokken. Vergeet niet om op de deur van de slaapkamer een briefje te kleven waarop staat dat de deur niet mag worden geopend. Vooral wanneer je hulp krijgt van vrienden of familie of wanneer je een verhuisfirma hebt ingeschakeld is dit geen overbodige luxe. Eenmaal aangekomen in de nieuwe woning plaats je alle zelfde spulletjes in de nieuwe slaapkamer en laat je, je kat daar even zitten tot de verhuis volledig is afgerond. In het meest ideale geval blijft er iemand die vertrouwd is met de kat in de kamer terwijl hij deze ontdekt.

Verhuizen met hond

Verhuizen met je hond is doorgaans een stuk eenvoudiger. Dit heeft alles te maken met het feit dat een hond een betere band heeft met zijn baasje dan met de omgeving. Toch is het ook in dit geval aan te raden om je hond tijdens de verhuis even in een aparte kamer te zetten. Leg er het nodige speelgoed in evenals zijn vertrouwde mandje en het nodige eten en drinken. Op deze manier wordt je hond onttrokken aan de stress van het verhuizen en voorkom je dat hij bijvoorbeeld in een onbewaakt moment op straat terecht komt.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!