Klussen na verhuizing

Klussen na verhuizingWanneer de dag van de verhuizing zelf in het verleden ligt wil dat nog niet zeggen dat alles al achter de rug is, in tegendeel. Wanneer je bent aangekomen in je nieuwe huis spreekt het namelijk voor zich dat er daar nog bijzonder veel moet gebeuren. We zetten graag even de belangrijkste klussen die nog moeten gebeuren na verhuizing voor jou op een rijtje:

Zolder of bergruimte voorbereiden

Nagenoeg iedereen maakt tijdens een verhuizing veelvuldig gebruik van dozen en speciale beschermfolie. Veel mensen kiezen er voor om deze niet weg te gooien, maar op te bergen. Zo kunnen ze opnieuw dienst doen bij een mogelijke, nieuwe verhuizing of kunnen ze gebruikt worden voor diverse andere zaken. Het spreekt echter voor zich dat je het nodige overzicht zal willen blijven bewaren over de situatie in je nieuwe huis waardoor je zo snel mogelijk lege dozen en folie zal willen verwijderen. Door de bergruimte, zolder of kelder hierop te voorzien kan je snel lege dozen wegwerken waardoor je huis er niet meteen slordig en onoverzichtelijk komt uit te zien.

Het kan ook goed mogelijk zijn dat je je huis wilt verbouwen. Het kan zijn dat je misschien een nieuwe aanbouw wilt? Of je badkamer wilt verbouwen? In dat geval is het slim om eerst je budget te bepalen en vervolgens meerdere vakmannen te vergelijken. Zo weet je in ieder geval zeker dat je niet de hoofdprijs zult betalen.

Meubelen in elkaar zetten

Vandaag de dag kiezen veel mensen er voor om meubelen aan te kopen die ze zelf nog in elkaar moeten zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kasten en bedden. Het spreekt voor zich dat je zo snel mogelijk na het plaatsvinden van de verhuizing deze klussen zal willen uitvoeren. Alleen op die manier kan je snel genieten van het nodige comfort in je nieuwe woning.

Tuin op orde zetten

Wanneer binnenshuis alles op orde lijkt te staan is het tijd om even de ruimte rondom de nieuwe woning te inspecteren. Trek bijvoorbeeld het onkruid uit waardoor je tuin er meteen een stuk frisser uitziet. Ook het gras maaien kan wat dat betreft helpen. Zo wordt je tuin in geen tijd op orde gezet om bijvoorbeeld bloemen en planten te plaatsen of een terras aan te leggen. Ook opgestapeld vuil in de tuin verwijderen is een klusje dat kort na de verhuizing dient te gebeuren.

Schoonmaken van de woning

Wanneer uiteindelijk alles van de verhuizing achter de rug is rest je nog één taak, namelijk je nieuwe huis van onder tot boven schoonmaken. Het spreekt voor zich dat een verhuizing steeds het nodige vuil met zich meebrengt en dat kan er voor zorgen dat je nieuwe woning er meteen erg vies bij komt te liggen. Door een grondige schoonmaak te doen ruikt het huis lekker fris en kan je optimaal genieten van je nieuwe woonst!

→ Toch een vakman inschakelen?

Specialisten:

Hieronder een aantal gespecialiseerde sites over de kosten van een verbouwing.

Meer informatie:

Ben je nog niet verhuisd? Gebruik dan de volgende pagina’s. Gebruik ook zeker onze verhuisplanner en onze verhuischecklist. Dit om te voorkomen dat je belangrijke zaken vergeet.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!