Coronacrisis? Altijd verzekerd met een verhuisbedrijf

Coronacrisis? Altijd verzekerd met een verhuisbedrijf

Je hebt een grote hoeveelheid spullen in huis staan. Hier denk je niet over na, totdat je gaat verhuizen. Tijdens het verhuizen kom je er echter achter dat deze lang niet allemaal in jouw auto gaan passen, waardoor er keuzes gemaakt moeten worden. Je kunt hiervoor een verhuisbedrijf inschakelen. Dit bedrijf helpt jou niet alleen bij het vervoeren van de spullen, maar kan je ook ontzien van het zware werk. Het kan daarom een goed idee zijn om deze optie te overwegen, zelfs nu er strenge richtlijnen gelden rondom de coronacrisis. Met behulp van onderstaande informatie weet je precies waar je op moet gaan letten en hoe de bedrijven invulling geven aan de richtlijnen.

Geen beschadigingen meer bij een verhuisbedrijf

Met corona is het vaak lastig om een goed bedrijf te vinden. Er zijn verschillende financiële problemen in gezinnen, waardoor de kosten van een verhuisbedrijf soms fors kunnen zijn. Toch kan het een noodzakelijke investering zijn, omdat je de meubelstukken anders niet op een veilige manier van het ene huis naar het andere te brengen. In de auto stoppen gaat immers niet, waardoor je al snel met een aanhanger in de weer moet. Bij slecht weer is dit echter niet de meest ideale oplossing. Alles wordt nat en door de schuivingen in de aanhanger kan het ook nog leiden tot extra beschadigingen. Met een verhuiswagen zit alles veilig opgeborgen in de wagen en zal er niets mee kunnen gebeuren. De kosten die je hiervoor moet maken, worden direct in voordelen omgezet.

De kosten zijn afhankelijk van factoren

Maar welke kosten komen hier dan bij kijken? Bij een verhuisbedrijf betaal je voor het aantal uren dat het bedrijf bezig is om jouw spullen in te laden en te vervoeren naar de nieuwe woning. Over het algemeen kun je hierbij rekenen op prijzen tussen de 50 en 75 euro. Daarnaast kunnen er andere kosten bij komen kijken. De prijs is afhankelijk van een aantal factoren:

  • De grootte van de verhuiswagen
  • Het aantal verhuizers
  • De voorrijkosten
  • Het aantal kilometers

Als je een vrachtwagen van 20 kubieke meter hebt, dan kun je rekenen op kosten tussen de 50 en 65 euro per uur. Een grotere vrachtwagen van 50 kubieke meter kost maximaal 75 euro per uur. Hier zit een bestuurder bij ingegrepen, welke jou ook kan helpen met het inladen en lossen van de spullen.

Een regionaal of landelijk bedrijf inschakelen tijdens corona

Ondanks dat je tijdens de coronacrisis zoveel mogelijk geld wilt besparen, omdat het onzekere tijden zijn, moet je bij een verhuisbedrijf wel rekenen op bepaalde extra kosten. Zo rekent een bedrijf namelijk ook een bepaald bedrag per kilometer die afgelegd wordt. Bij een regionaal bedrijf is vaak de eerste 20 kilometer gratis. Een regionaal bedrijf kan jou daarom helpen om extra te besparen. Bij een landelijk bedrijf kan dit oplopen tot 100 kilometer. Daarna ben je tussen de 0,5 en 1 euro per kilometer kwijt. Hoe dichterbij huis je verhuist, hoe goedkoper het dus voor jou wordt. Ook moet je gaan bekijken hoeveel personen je in huis rond wilt laten lopen tijdens de coronacrisis. Je kunt namelijk zelf bepalen hoeveel verhuizers je aanneemt. Als je meer verhuizers wenst te hebben, dan kun je rekenen op een uurloon van 25 tot 35 euro per verhuizer.

De extra diensten die je aan kunt nemen

Naast bovengenoemde kosten kun je bij een verhuisbedrijf ook nog een aantal andere services aanvragen. Ook deze brengen allemaal extra kosten met zich mee. Onderstaande tabel geeft daarom een kort overzicht van de diensten en de bijbehorende kosten.

De klus Gemiddeld uurloon Omschrijving
Klusjes doen Ongeveer 40 euro (de-) Monteren van meubelstukken;

Uitvoeren van reparaties en schilderwerk.

Spullen inpakken Ongeveer 40 euro Spullen inpakken;

Zorgen dat het veilig in de vrachtwagen staat.

Lift service Ongeveer 65 euro Lift assistentie (appartementen;

Grote meubelstukken en apparaten verhuizen.

Piano verhuizen Tussen de 200 en 350 euro Veilig verhuizen van de piano;

Een verzekering zit hierbij inbegrepen.

Parkeervergunning Tussen de 20 en 50 euro Transport kan voor de deur gezet worden;

Prijzen verschillen per gemeente.

Opslag Ongeveer 100 euro voor een opslagbox van 30 kubieke meter Voor het opslaan van jouw inboedel;

Staat veilig opgeborgen.

Bepaal vooraf wat je wilt aannemen

Het is afhankelijk van jouw wensen hoeveel je kwijt gaat zijn aan een verhuisbedrijf. Je kunt ervoor kiezen om het grootste gedeelte zelf uit te voeren, zodat je jezelf flink wat kosten kunt besparen en deze kosten kunt gebruiken om de klap op te vangen als iemand binnen het gezin zijn baan kwijtraakt. Je moet er dan wel rekening mee houden dat je hier lang bezig mee gaat zijn. Het grote voordeel hiervan is dat de spullen alleen nog in de vrachtwagen geladen hoeven te worden en naar de nieuwe woning gebracht kunnen worden. Als je hier zelf hulp voor inschakelt, zijn meerdere verhuizers niet nodig. Je kunt er ook voor kiezen om alles door een bedrijf uit te laten voeren. Zo kun je van alle gemakken voorzien zijn en weet je dat de meubels en dozen op de juiste manier ingepakt zijn. Het is daarom aan jou om te besluiten welke diensten je aanschaft en hoeveel geld je hieraan kwijt gaat zijn.

Ga voor het bedrijf dat bij je past

Ga je verhuizen en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Schakel dan direct een verhuisbedrijf in door de offertes op te vragen. De offertes worden geheel op maat gemaakt, waardoor je weet wat je kunt verwachten. Je ziet in een oogopslag de kosten die de verschillende bedrijven in jouw omgeving rekenen voor de service, zodat je kunt gaan kijken waar je het goedkoopste uit bent. Je kunt dan alsnog dingen aanpassen bij jouw wensen, zodat je jezelf wellicht nog wat kosten kunt besparen. Zo heb je altijd wat je nodig hebt voor jouw verhuizing en hoef je alleen nog maar een afspraak te maken met het bedrijf naar keuze. Wacht daarom niet te lang en begin vandaag nog met het opvragen van jouw offertes.

Comments for this post are closed.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!