De ultieme gids om een verhuizing soepel te laten verlopen

Verhuisbedrijf Verhuizers Lelystad

De ultieme gids om een verhuizing soepel te laten verlopen

Wanneer je een verhuizing op de planning hebt staan, helpt het ontzettend om een professioneel verhuisbedrijf in te huren. Je ondergaat een zorgeloze verhuizing, waarbij het verhuisbedrijf je de verhuizing en diensten hierna uit handen neemt. Je bent veelal tegen schade goed verzekerd. Je verhuizing wordt altijd uitgevoerd door echte vakmannen en er worden duidelijke afspraken gemaakt. Tevens is er bij veel verhuisbedrijven sprake van een aanbetalingsgarantie, onafhankelijk advies en bespaar je tijd om leuke dingen te ondernemen. Toch betekent het inhuren van een verhuisbedrijf niet dat je niks hoeft te doen, want een voorbereiding is immers het halve werk. Hieronder volgen een aantal praktische tips, waar jij als opdrachtgever aan gedacht moet hebben.

Zorg voor een goede planning

Een planning maken voor je verhuizing is iets, wat je perfect zelf kunt doen. Wat valt allemaal onder een planning maken? Ten eerste moet je een selectie maken. Bekijk je inboedel eens goed. Welke zaken zijn onnodig om mee te verhuizen? Bij het maken van een planning is het goed om ruim van tevoren te beginnen. Begin dan bijvoorbeeld al met het zoeken naar een geschikt verhuisbedrijf. Vergelijk verhuisbedrijven ook onderling om kosten te besparen tegen dezelfde kwaliteit. Houd ten tweede rekening met afmetingen. Meet vooral je grote meubels op en controleer of deze bij je nieuw woning door de deurposten passen. Zo niet, dan moet je de meubels al afbreken of je koopt nieuwe die wel passen. Ga ook op tijd naar instanties toe om een adreswijziging door te geven. Zo voorkom je dat je post misloopt, omdat dit niet op het nieuwe adres bezorgd wordt. Maak ook een verhuisplanning en volg een aantal checklists op internet, zodat je weet dat je niks cruciaals vergeten bent op te nemen in je planning.

Het inpakken van je inboedel

Het inpakken van je inboedel kun je overlaten aan het ingehuurde verhuisbedrijf, maar hiervoor zijn extra mankracht en extra arbeidsuren nodig. Bespaar je deze kosten, want je kunt inpakken net zo goed zelf doen. Veel verhuisbedrijven verhuren of verkopen je verhuismateriaal, zodat je al voor de verhuisdag alles ingepakt kunt hebben zoals jij dat wenst. Voor het inpakken van je inboedel kun je het beste onderstaande tips goed nalopen:

  • Vul een koffer met kleren, alsof je op vakantie gaat. Doe hier alleen de nodige spullen in voor de eerste dagen in je nieuwe huis. In je nieuwe woning zul je namelijk niet direct alles vinden, dus het is raadzaam de nodige spullen apart te vervoeren.
  • Verzamel je medicijnen in aparte doosjes en houd de medicijnen die je dagelijks moet gebruiken apart, zodat je er makkelijk bij kunt.
  • Schrijf op de dozen kort wat erin zit en nummer ze. De nummers moeten overeenkomen met de vertrekken in je nieuwe huis, zodat de verhuizers ongeveer weten waar ze de dozen moeten neerzetten.
  • Pak je inboedel goed in met vulmateriaal. Voorkom dat losliggende spullen kunnen schuiven.
  • Gebruik goede kwaliteit verhuisdozen. Je wil niet dat tijdens het sjouwen je inboedel op straat komt te liggen.
  • Combineer breekbare spullen met textiel, zoals handdoeken en kleren.
  • Gebruik garderobedozen voor de inhoud van je kledingkast. Zo kun je met hangers inpakken en voorkom je kreukels in je kleren.
  • Pak secuur in, want des te makkelijker pak je weer uit in je nieuwe woning.

Overige verhuistips

Haal lampenkappen van lampen af om te voorkomen dat ze breken. Monteer deze op locatie. Pak brandbare stoffen apart in en schrijf dit duidelijk op de doos. Sluit deze dozen ook niet in zijn geheel af en zet ze niet tussen je overige spullen. Hergebruik de originele verpakkingen voor elektrische apparaten, want deze dozen zijn vaak al door de fabrikant ingericht met beschermingsmateriaal en schokdempers. Zo vervoer je elektrische apparatuur ook veilig. Doe als laatste schematisch uitpakken. Dit betekent dat je kamer voor kamer uitpakt en niet door elkaar. Rond een kamer af en ga dan pas door naar het volgend vertrek. Begin bij je slaapkamer, want een goede nachtrust is erg belangrijk.

Vervoer van je inboedel

Voor het vervoer van je inboedel is het verhuisbedrijf voornamelijk verantwoordelijk. Zie er echter op toe dat in de verhuiswagen je spullen en meubels goed opgestapeld worden. Let op aanwezigheid van verhuisdekens bijvoorbeeld. Zorg ook dat je de oude woning en liften beschermd, zodat je niet met het vervoeren van jouw inboedel schade veroorzaakt. Kijk of er zaken zijn, die je zelf kunt vervoeren en houd hierbij wel rekening dat er voldoende parkeergelegenheid is bij je nieuwe woning, zodat je je spullen niet nog mijlenver moet sjouwen.

Het fysieke gedeelte

Ook al huur je vakmannen in voor je verhuizing, denk toch een beetje aan het gewicht wat je in een verhuisdoos stopt. De verhuizers moeten de verhuisdozen wel nog kunnen tillen en misschien een trap oplopen hiermee (oplossing: denk bijv. aan een traplift). Houd een maximum aan van vijftien tot twintig kilo. Wanneer je grote spullen moet demonteren om het passend te maken, zorg dan altijd dat je de losse onderdelen van de individuele meubels bij elkaar houdt. Dit maakt het zoveel gemakkelijker om de spullen weer in elkaar te zetten op je nieuwe adres.

Comments for this post are closed.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!