
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben recentelijk een staatsbezoek gebracht aan Australië. Hier hebben ze kennis gemaakt met de Nederlandse gemeenschap aldaar. Veel Nederlanders kiezen er voor om naar Australië te verhuizen op zoek naar avontuur, een betere carrière of een betere levensstandaard. Toch is het heel lastig om naar Australië te verhuizen in verband met de strenge immigratie procedure.
Waarom Australië?
Voor Nederlanders is Australië aantrekkelijk omdat het een Engels sprekend land is. Ook is het klimaat er goed en is het landschap indrukwekkend. De economie is gezond en het aantal werkelozen is erg laag. Ook worden Australiërs gezien als een volk dat makkelijk in de omgang is en sociaal open staat voor nieuwkomers. Maar bovenal verwachten Nederlandse emigranten in Australië een beter leven te kunnen leiden dan wat er in Nederland voor ze mogelijk is.
Nederlanders in Australië
Koning Willem Alexander heeft in Perth de Dirck Hartogh-schotel onthuld. Dit is een schotel die ruim 400 jaar geleden door Hartogh tijdens een VOC missie in Australië is achtergelaten. Zo lang zetten Nederlanders al voet op Australische bodem. Tussen 1947 en 1971 was de emigratie het grootst, doen 160.000 emigranten naar het land trokken, aangemoedigd door de Nederlandse en Australische overheid. In Australië had men werkers nodig om het land weer op te bouwen na de tweede wereldoorlog en in Nederland heerste het idee dat emigratie de slechte arbeidsmarkt kon verlichten.
Emigratie nu
Het is niet makkelijk om te emigreren naar Australië. Het land handhaaft een emigratiebeleid wat is gebaseerd op het leveren van een positieve bijdrage aan het land. Zo is het een stuk lastiger om te emigreren voor iemand die daar nog geen baan aangeboden gekregen heeft. Door middel van een puntensysteem worden mensen wel of niet toegelaten, en het aantal punten hangt af van de leeftijd van de emigrant, de kennis van het Engels, de kwalificaties en werkervaring. Alleen de personen met voldoende punten kunnen een visum krijgen om in Australië te werken.
Studeren in Australië
Tijdens het bezoek heeft de Koning ook de lancering van het New Holland Scholarship Australia programma bijgewoond, samengesteld door minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Dit programma is opgericht om beurzen beschikbaar te stellen voor Nederlandse studenten die in Australië willen studeren en vice versa. Zo hopen ze studenten uit beide landen te stimuleren de stap te zetten en een gedeelte van hun studie in Nederland of Australië te volgen.
Internationaal verhuizen? Vergelijk eerst de prijzen. Vraag via onze website in een keer tot 4 offertes aan en bespaar flink op de kosten.
Het artikel is uitstekend … dank je wel!
Bedankt voor het delen van deze blog over emigratie naar Australië. Ik ben er meer over aan het uitzoeken en lees ook dat het niet gemakkelijk is om hier naartoe te verhuizen. Ik ga ook onderzoeken welke kansen ik heb met mijn kwalificaties en ervaringen die ik heb opgedaan.