Nieuw huis kopen of verhuizen?

Nieuw huis kopen of verhuizen?

Indien je van plan bent om een nieuwe woning aan te kopen zal je met heel wat verschillende zaken rekening willen houden. Natuurlijk is er het huis op zich, maar wat bijvoorbeeld ook te denken van de omgeving waarin de woning zich bevindt? Heb je kinderen, dan wil je bijvoorbeeld ongetwijfeld graag weten of er een goede school in de buurt is terug te vinden. Anderzijds vinden veel mensen het ook fijn om te wonen in een omgeving waar het nodige groen en misschien zelfs een beetje water onder de vorm van een riviertje is terug te vinden. In ieder geval, wil je graag een nieuw huis kopen en ga je verhuizen, dan is het zeker en vast interessant om rekening te houden met de tips die we je geven op deze pagina!

Verhuizen met kinderen

Het spreekt voor zich dat verhuizen met kinderen altijd speciale aandacht vergt. Bovendien zijn de factoren waar je rekening mee zal willen houden afhankelijk van de leeftijd van je kind of kinderen. Ben je bijvoorbeeld nog maar pas ouder geworden van een lieve, kleine spruit, dan kan het bijvoorbeeld bijzonder interessant zijn wanneer er in de buurt een opvang voor baby’s is terug te vinden. Zijn je kinderen al iets ouder, dan is het weer vooral belangrijk om te kijken naar de scholen waar je kinderen een opleiding bij kunnen volgen. In ieder geval, verhuizen met kinderen vergt zeer veel extra aandacht, vooral omdat ook de veiligheid dan een cruciaal punt wordt. Een woning die is gelegen aan een drukke baan zonder afsluiting is wat dat betreft veel gevaarlijker dan wanneer je kiest voor een iets wat meer afgelegen, vrijstaande woning.

Wanneer je wil verhuizen met kinderen is het bovendien niet alleen maar belangrijk om rekening te houden met de omgeving waarin je gaat wonen, wat bovendien ook te denken van de indeling van het huis. Vooral wanneer je meerdere kinderen hebt is het bijvoorbeeld belangrijk om te kijken naar de mogelijkheid om meerdere kinderkamers te voorzien. Bovendien mogen deze kamers bij voorkeur ook niet te ver van de slaapkamer van de ouders zijn gelegen. Probeer voor jezelf op voorhand even op een rijtje te zetten aan welke eisen je nieuwe woning dient te voldoen om er op die manier zeker van te zijn dat je na de verhuizing niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Verhuizen naar het stad of het platteland?

Vooraleer een nieuw huis aan te kopen is het niet meer dan normaal dat er even goed wordt nagedacht over de exacte locatie waar de woning zich moet bevinden. Op dit vlak onderscheiden we duidelijke mogelijkheden, namelijk het stad en het platteland. Veel mensen kiezen er voor om te verhuizen naar een stad omdat ze op die manier bijvoorbeeld alle mogelijke winkels dicht bij zich hebben. Bovendien is verhuizen naar een stad tevens interessant voor mensen die er bijvoorbeeld hun baan hebben en niet iedere dag in de file willen staan. Het leven in een stad brengt dus enkele zeer aanzienlijke voordelen met zich mee, maar er zijn toch ook nadelen waar je beter even bij stil kan blijven staan:

  • Het leven in een stad is druk. De plaatsen waar je echt kan ontspannen en genieten van de stilte zijn dan ook niet zelden ver te zoeken.
  • Wanneer je er voor kiest om te gaan wonen in een stad is het altijd belangrijk om stil te blijven staan bij de mogelijkheden problemen die parkeren er met zich mee kan brengen. Een private garage is in een stad namelijk niet altijd voor de hand liggend.
  • Een huis kopen in een stad is veel duurder dan wanneer je er voor kiest om op het platteland te gaan wonen. Anderzijds stijgt de waarde van vastgoed in een stad ook veel sneller waardoor het een gunstige investering is voor de toekomst.

De nadelen van verhuizen naar een stad zijn logischerwijs automatisch voordelen die je ervaart bij het verhuizen naar het platteland. Echter zijn er ook hier enkele nadelen aan verbonden. Neem nu bijvoorbeeld de winkels. Een eenvoudige bakker of slager kan op het platteland zomaar op een grote afstand zijn gelegen. Dit is voor jonge mensen geen groot probleem, maar ouderlingen zitten er vaak niet op te wachten om een grote afstand af te moeten leggen om gewoon een brood te gaan kopen.

Wonen in een groene omgeving, leuk of niet?

Veel mensen dromen er van om te wonen in een groene omgeving. Heb je er altijd al van gedroomd om dicht bij een bos of een beschermd natuurgebied te wonen waar je fantastische uitstappen kan doen? Of wil je graag kunnen genieten van een indrukwekkend en wijds uitzicht over velden waar in de wintermaanden de dauw als een deken boven hangt? Het klinkt natuurlijk bijzonder aantrekkelijk, maar wonen in een groene omgeving brengt ook enkele nadelen met zich mee. Eigenaars van zonnepanelen zullen bijvoorbeeld kunnen genieten van een aanzienlijk rendement (wanneer er geen bomen aanwezig zijn die de zonnestralen blokkeren), maar daar staat tegenover dat er ook veel sneller sprake zal zijn van bijvoorbeeld aantasting van het glas door mosvorming. Bovendien is het eveneens zo dat mensen die dichtbij een groene zone wonen veelal een extra belasting moeten betalen. Deze belasting wordt dan gebruikt om het groen te laten onderhouden door de stad of gemeente in kwestie. Ook dit zijn uiteraard factoren waar je graag rekening mee zal willen houden.

Voordelen wonen in een groene omgeving Nadelen wonen in een groene omgeving
Een wandeling maken in een bos of in een natuurgebied is gezond. Groene zones bevinden zich vaak buiten de stad waardoor niet alle faciliteiten zomaar voor handen zijn.
Je beschikt over een gegarandeerd mooier uitzicht dan wanneer je in een stad woont. Het is mogelijk dat de stad of gemeente een extra, “groene” belasting aanrekent.
Je geniet van de unieke rust die groen uitstraalt.

Interessante tips voor senioren

Verhuizen is vandaag de dag mogelijk voor mensen van alle leeftijden. We worden steeds ouder en bovendien kunnen ook steeds meer aandoeningen worden genezen waardoor we ook vaak gezond oud worden. Het is omwille van deze redenen dat steeds meer mensen er op latere leeftijd nog voor kiezen om te verhuizen. Voor deze doelgroep is het evenwel belangrijk om rekening te houden met een aantal extra aandachtspunten. We zetten deze aandachtspunten nog even voor jou op een rijtje:

  • Senioren vereisen veelal geen grote woning. Het is een meerwaarde dat er een grote ruimte beschikbaar is op de benedenverdieping.
  • Senioren vinden het belangrijk dat er in de directe omgeving winkels met noodzakelijke voorzieningen zijn terug te vinden. Denk hierbij niet alleen aan een bakker en een slager, maar bijvoorbeeld ook aan een apotheek. Ook de aanwezigheid van een kerk is voor veel ouderlingen een absoluut voordeel.
  • Verhuis bij voorkeur naar een locatie dicht bij je belangrijkste familieleden. Mochten er ooit problemen zijn is hulp dan immers altijd nabij.

 

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!