Top vijf van de grootste verhuisfouten

Verhuisbedrijf Van Noort

Top vijf van de grootste verhuisfouten

Je hebt een huis gekocht of gaat een nieuwe woning verhuizen. Wat doe je vervolgens? Huur je een professioneel verhuisbedrijf in of laat je je familie en vrienden te hulp schieten? Natuurlijk, het inhuren van een professioneel bedrijf kost geld en valt waarschijnlijk niet meer binnen je budget, dat toch al tot het uiterste gespreid is door de dure kosten van een verhuizing. Toch is het raadzaam een professioneel verhuisbedrijf in te huren. Dit artikel zal de voordelen van een verhuisbedrijf toelichten aan de hand van de grootste verhuisfouten die gemaakt worden, wanneer je dit niet doet.

De grootste verhuisfouten

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de helft van alle onderzochte mensen stress ervaart tijdens een verhuizing. De grootste stressfactor was dat mensen gewoon doodop waren van een verhuizing, maar op twee staat toch wel de angst dat er iets mis gaat tijdens de verhuizing. Gebruik daarom deze planning om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Dit was de genoemde top vijf:

  • De hoeveelheid werk was groter dan voorheen gedacht.
  • Niet goed labelen van je verhuisdozen.
  • Te laat beginnen met inpakken.
  • Te weinig of helemaal geen verhuishulp inschakelen.
  • Verhuisdozen niet goed ingepakt.

Ook vergaten mensen wel eens op de ruimtes goed na te meten, waardoor de meubels of verhuisde inboedel in de nieuwe woning niet meer pasten.

Hoe voorkom je verhuisfouten?

Een verhuizing hoeft niet voor iedereen in een drama uit te lopen. Een goede voorbereiding op je verhuizing is hierbij cruciaal. Ten eerste moet je een goede planning maken van wat je dag na dag gaat doen. Zo bewaar je het overzicht. Verhuis ten tweede met verhuisdozen en label deze. Schrijf op de dozen welke spullen erin zitten en op welke kamer in het nieuwe huis deze doos gezet moet worden. Kies een goede dag om te verhuizen. Ga dus niet in de bouwvak of feestdagen verhuizen, want als je dan hulp inschakelt, kan je hulp veelal niet. Zorg ook voor voldoende hulp. Durf te vragen. Wanneer je bezig bent met inpakken, zal je vast spullen terugvinden die je niet meer nodig hebt. Verhuis deze niet mee, maar verkoop deze meteen of gooi ze weg. Ga oude spullen niet mee verhuizen. Verhuis als laatste in de juiste volgorde: pak eerst in wat je niet meer nodig hebt. Begin bijvoorbeeld niet met een koffiezetapparaat, want die zal je tot op het laatste moment willen gebruiken.

Verhuizen kun je zelf, maar…

Verhuizen kun je met genoeg hulp zelf doen, maar verhuizen blijft een stressvolle onderneming ook al bereid je je goed voor. Je hoeft echter geen stress te ervaren, wanneer je een professioneel verhuisbedrijf inschakelt. Een beroep doen op een verhuisbedrijf levert extra kosten op, maar de verhuizers weten wel door hun ervaring wat ze doen waardoor de klus in een mum van tijd geklaard is en jij minder zorgen aan je hoofd hebt. Hieronder volgen de voordelen, die het inhuren van professionele verhuizers met zich meebrengt.

Ervaring maakt rijk

Zoals net al even genoemd is, zorgen de ervaring en kennis van verhuizers ervoor dat de klus zo geklaard is. Daarnaast zal een verhuisbedrijf niet snel afzeggen, waardoor je altijd verzekerd bent van hulp op je verhuisdag. Bovendien heeft een verhuisbedrijf ervaring met het inpakken en op de juiste manier vervoeren van goederen, waardoor je ervan uit kunt gaan dat je verhuizing schadevrij verloopt. Materialen worden veelal verzorgd en mocht er onverhoeds toch iets misgaan, ben je ook vaak nog verzekerd.

Vervoer passend bij jouw inboedel

Veilig en efficiënt vervoer is van belang bij je verhuizing, want je wil dat je spullen veilig en snel van A naar B vervoerd worden. Een verhuisbedrijf heeft de beschikking over een wagenpark met verschillende types verhuiswagens. Wanneer je een grote inboedel hebt, is dit zeer zeker interessant. Als je namelijk toch al een verhuiswagen moet huren, ben je goedkoper uit door voor een verhuisbedrijf te kiezen omdat je dan voor een compleet pakket aan diensten betaalt dan alleen voor het huren van een verhuiswagen.

Erkende verhuizers in Nederland

Binnen Nederland werken erkende verhuisbedrijven met het keurmerk Erkende Verhuizers. Kies je een verhuisbedrijf dat dit keurmerk draagt, dan kun je rekenen op extra voordelen. Je inboedel is tijdens de verhuizing gedekt tot een bedrag van €100.000. De medewerkers hebben certificaten op zak. Valt jouw ingehuurde bedrijf uit, zorgt Erkende Verhuizers ervoor dat er vervanging komt van een andere Erkende Verhuizer.

Comments for this post are closed.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!