Piano verhuizen

Wanneer je er op een bepaald ogenblik in je leven voor hebt gekozen om een piano aan te kopen en je gaat verhuizen zal je deze uiteraard mee willen nemen naar je nieuwe woonst. Veel mensen denken dat ze het verhuizen van een piano wel zelf kunnen doen, maar niets is minder waar. Een piano verhuizen is werk voor echte professionals. Tijdens het verhuizen kan er namelijk heel wat mis gaan. Een piano is bijvoorbeeld zeer zwaar waardoor deze niet zomaar kan worden verplaatst. Daarnaast is een piano vaak bijzonder nauwkeurig afgewerkt waardoor er mogelijks krassen in kunnen ontstaan. Wil je er echt zeker van zijn dat je piano op correcte wijze en zonder schade wordt verhuisd? In dat geval is een beroep doen op een speciaal piano verhuisbedrijf ongetwijfeld een goede keuze.

*Tip:
→ Piano verhuizen? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Piano verhuizen vanaf grote hoogte

Wanneer je bijvoorbeeld hoog op een appartement woont brengt het verhuizen van een piano een extra probleem met zich mee. Dan moet de piano immers van grote hoogte naar beneden worden gebracht en dat is niet zo eenvoudig. Het bestellen van een geschikte verhuislift zou in dit geval een oplossing kunnen betekenen, maar ook het naar beneden halen van de piano met bijvoorbeeld een kraan is een optie. Wanneer je er voor kiest om het verhuizen van je piano uit te besteden aan een professioneel bedrijf, dan worden deze voorzieningen doorgaans standaard getroffen.

Aandachtspunten bij verhuizen van piano

Wil je toch het verhuizen van je piano voor eigen rekening nemen? In dat geval zijn er hoe dan ook een aantal zaken waar je speciale aandacht aan zal willen geven. We zetten al deze punten graag even voor jou op een rijtje:

  • Pak de piano goed in. De lak afwerking is zeer vatbaar voor krassen.
  • Regel eventueel een lift of kraan om de piano vanop grote hoogte naar beneden te brengen.
  • Voorzie gepast transport. Een piano is geen klein stukje uit uw interieur en moet bij voorkeur tijdens de rit goed vast gezet kunnen worden.
  • Zorg er voor dat de piano bij aankomst meteen op haar plaats kan worden gezet.

Door rekening te houden met bovenstaande punten zorg je er in ieder geval voor dat jouw dierbare piano op zo optimaal mogelijke wijze kan worden verhuisd.

Verhuisbedrijf inschakelen?

Het kan zijn dat je hulp of advies nodig hebt van een expert. In dat geval kun je het beste een verhuizer inschakelen. De kosten van een verhuisbedrijf variëren echter aanzienlijk. Het beste wat je kunt doen is meerdere verhuizers uit jouw regio vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet de hoofdprijs zult betalen. Klik op de button hieronder en laat je gegevens achter. Je ontvangt vrijblijvend meerdere offertes en begint met vergelijken. Vergelijk op basis van prijs, kwaliteit, garanties en voorwaarden en maak een weloverwogen keuze.

verhuisbedrijven

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!