Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

Subsidie verhuizenWanneer je van plan bent om te verhuizen dien je er altijd rekening mee te houden dat er hier verschillende kosten aan verbonden zijn. De verhuiskosten zijn in principe niet zo groot, maar kunnen onvoorzien zijn. Wanneer je gedwongen dient te verhuizen door een handicap na een ongeval bijvoorbeeld. Dan kan het zomaar voorkomen dat je aanzienlijke kosten dient te maken die niet voorzien zijn waardoor je in de financiële problemen kan komen. Gelukkig bestaan er in dergelijke gevallen verschillende soorten subsidies waar je aanspraak op kan maken. Deze subsidies zijn evenwel lokaal geregeld waardoor ze verschillen kunnen vertonen. Ga je ook verhuizen en ben je benieuwd of je aanspraak kan maken op een mogelijke subsidie? Wij zetten ze alvast graag even voor jou op een rijtje.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Gemeentelijke subsidies bij verhuizen

Tal van Nederlandse gemeenten bieden mensen die verhuizen onder verschillende voorwaarden een bepaalde subsidie aan. Eén van de bekendste subsidies is deze voor ouderlingen die verhuizen naar een kleinere huurwoning. In dat geval kan men, indien men aan bepaalde voorwaarden voldoet rekenen op een subsidie die doorgaans tussen de 570 en 800 euro is gelegen. Voor een verhuis naar een verzorgingshuis kan een subsidie verkregen worden van 350 euro. Let op, de hoogte van deze subsidie en de voorwaarden die er aan verbonden zijn kunnen verschillen van gemeente tot gemeente.

Verhuiskostenvergoeding

Naast bovenstaande bestaan er nog twee andere soorten subsidies waar je tijdens een verhuis mogelijks een aanspraak op kan maken. Het betreft hier de zogenaamde verhuiskostenvergoeding. Deze wordt opgedeeld in twee verschillende delen. Zo onderscheiden we de verhuiskostenvergoeding WMO van de verhuiskostenvergoeding stadsvernieuwing. Deze eerste wordt toegekend aan mensen die zelfstandig wonen, maar die vanwege een handicap verplicht zijn om te verhuizen naar een andere woonst. De tweede verhuiskostenvergoeding wordt dan weer verstrekt aan mensen die verplicht zijn om te verhuizen wegens stadsvernieuwing. Een dergelijke “gedwongen” verhuis kan behoorlijk wat kosten met zich meebrengen, maar wordt op deze manier in ieder geval een stuk betaalbaarder.

Professionele verhuis

Niet alleen voor een particuliere, maar ook voor een zakelijke verhuis geldt dat je aanspraak kan maken op een bepaalde verhuisvergoeding. Deze wordt evenwel niet toegekend door de gemeente, maar wel door het bedrijf waarvoor je werkt. Omwille van deze reden kunnen we het dan ook eigenlijk niet zien als een subsidie, maar eerder als een compensatie vanuit het bedrijf waarvoor je werkzaam bent. Om recht te hebben op deze verhuisvergoeding dien je eveneens aan diverse voorwaarden te voldoen. Zo moet je op een afstand van 10 kilometer van je werk komen wonen, zijn de kosten gelimiteerd tot maximaal 7.750 euro en moet je binnen de twee jaar na toekenning van je nieuwe functie verhuizen.

Ontdek waar je wel nog een subsidie voor kunt krijgen:

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs