Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

veel gestelde vragen verhuizenHoe kies je een verhuizer?

Dit is voor ieder persoonlijk. Een goed gevoel is namelijk net zo belangrijk als de prijs. Je moet wel op de verhuizers kunnen rekenen, aangezien zij degene zijn die jouw waardevolle spullen gaan tillen en dat moet wel zorgvuldig en respectvol gedaan worden. Neem er dus goed de tijd voor om een goed verhuisbedrijf te vinden. Je kan hier verschillende offertes gaan aanvragen en gaan vergelijken.

Hoeveel kost een verhuizing?

Hoeveel een verhuizing kost verschilt per verhuizing en hangt dus af van een aantal factoren, zoals: het aantal goederen, de locatie, eventuele extra diensten, hoeveel verhuizers, afstand en de transport en benzine kosten.

Hoe moet ik me voorbereiden op een verhuizing?

Maak eerst een planning voor de verhuizing. Bekijk dan je spullen, welke heb je nog nodig en wat kan weg? Verwijder brandbare materialen en ook de hangende spullen. Ook hebben wij een handige planning samengesteld. Wil je dat je verhuizing zorgeloos verloopt? Klik dan hier voor een handige checklist.

Wat is het beste moment om te verhuizen?

Verhuizen kan in principe het hele jaar door. Maar toch zit de drukste periode tussen mei en september. Dit zit namelijk in de periode van de zomervakantie het is dan mooi en droog weer, en meerdere mensen combineren hun verhuizing samen met de vakantie. Ook is het einde van de maand een drukke periode. Oude woningen worden dan meestal aan het begin van de maand opgeleverd, en vaak loopt de huur af of beginnen mensen aan een nieuwe baan. Plannen is dus een belangrijk onderdeel bij het verhuizen en houd dus rekening met deze periodes.

Ben je verzekerd tegen schades?

Het kan zo zijn dat er tijdens een verhuizing schade wordt opgelopen. De meeste verhuizers zijn hiervoor getraind om dit te voorkomen en zorgvuldig om te gaan met de spullen. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van professionele verhuismiddelen en een beschermingsfolie. Alleen moet je er zelf voor zorgen dat de spullen goed worden ingepakt, verhuizers kunnen namelijk de spullen weigeren mee te verhuizen als ze zien dat de goederen niet goed zijn ingepakt. En anders vindt het vervoer plaats op eigen risico. De verhuizers zelf zijn meestal verzekerd. Maar het kan zo zijn dat de inboedel die je zelf in de wagen plaatst niet verzekerd is.

Nemen verhuizers pauze?

Ja, verhuizers volgen meestal de wettelijke Arbonorm (CAO). Dit betekent dat als de verhuizers een hele dag werken, zij een pauze kunnen nemen tot wel anderhalf uur. De pauzes worden uiteraard niet meegerekend in de kosten.

Moet ik een vergunning aanvragen?

Meestal is dit nodig, maar let op dit verschilt wel per gemeente en de straat. Laat je dus hierover informeren als je nog twijfels hebt.

Kan iemand voor de verhuizing komen kijken?

Bij de meeste verhuisbedrijven is dit mogelijk. Meestal moet je een aanvraagformulier bij het bedrijf invullen.

Kan ik in het weekend, feestdagen en in de avond verhuizen?

Er zijn verhuisbedrijven die dit doen, maar dit verschilt per bedrijf. Bedrijven die dit wel doen vragen hiervoor wel een kleine vergoeding. De kosten hangen af van de grootte van de verhuizing en beschikbaarheid.

Hoe zorg ik dat de kosten zo laag mogelijk blijven?

Dit kan door zelf een aantal werkzaamheden uit te voeren om zo de uren en de kosten te kunnen beperken. Neem bijvoorbeeld zelf al wat spullen mee naar de nieuwe woning en zet zelf alle spullen alvast klaar die verhuisd moeten worden.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs