Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

Verhuisadvies top 11Of je nu een grote of een kleine verhuizing moet organiseren, verhuizen blijft altijd een stressvolle aangelegenheid. Het is een spannende dag en een dag die een nieuwe periode in je leven aankondigt, maar toch staat verhuizen in de top 3 van de meest nerveus makende gebeurtenissen in een mensenleven. Hier vind je de 11 beste tips die je kunt gebruiken als je een verhuizing aan het plannen bent.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

 

  1. Begin op tijd

Iedereen weet het, maar waarom doet niemand het dan? Als je simpelweg op tijd begint, dan kun je voor de dag zelf al zoveel mogelijk taken uit de weg helpen waardoor je je dan kunt focussen op de verhuizing. Begin met het maken van lijstjes, bijvoorbeeld van hoe je je spullen wilt gaan organiseren of van alle adreswijzigingen die je moet doorgeven. Je kunt ruim van tevoren al beginnen met pakken, je kunt verhuiskaartjes bestellen, verhuisdozen verzamelen, offertes opvragen bij verhuisbedrijven en vrienden en familie vragen om te komen helpen.

 

  1. Meet je grote objecten op

Niets is frustrerender dan er op de dag van de verhuizing achter komen dat je bankstel of koelkast niet door de deur past. Dan is het vaak al te laat om nog een verhuislift te organiseren. Meet je grote objecten dus goed op en doe dit zeker een tijdje van tevoren. Je kunt dan direct ook gaan plannen waar je ze wilt neerzetten in je nieuwe woning.

 

  1. Maak foto’s van je bekabeling

Computers, muziek- en video-installaties en andere elektrische apparaten zal je moeten loskoppelen en inpakken. Misschien heb je deze zo lang geleden geïnstalleerd dat je geen idee meer hebt hoe ze weer in elkaar te zetten. Als je voordat je ze inpakt foto’s maakt van hoe de bekabeling loopt, kun je ze heel makkelijk weer terugplaatsen in je nieuwe woning.

 

  1. Organiseer opvang

Heb je huisdieren of kinderen? Dan is het gemakkelijker en ook veiliger als die er op de dag van de verhuizing niet zijn. Zorg ervoor dat je ze de avond ervoor naar een opvang kunt brengen, zodat ze niet voor je voeten kunnen lopen en weinig merken van de spanning en de stress.

 

  1. Duidelijk labelen

Elke doos die je hebt ingepakt kun je het beste direct voorzien van een label. Dit doe je goed gestructureerd, want vooral als je al vroeg met inpakken begint is het niet waarschijnlijk dat je kunt onthouden wat welke doos bevat. Daarnaast geef je zo aanwijzingen aan de verhuizers waar de dozen in het nieuwe huis naartoe moeten. Nummer de dozen daarom, schrijf erop wat erin zit en waar ze naartoe moeten worden gebracht. Eventueel kun je dit ook op een apart lijstje voor jezelf bijhouden, zodat je altijd kunt controleren of alle dozen de verhuiswagen zijn ingeladen.

 

  1. Belangrijke overlevingsspullen

Wanneer je net je nieuwe woning bent ingetrokken zal je inrichting nog niet klaar zijn. Veel spullen zitten nog in dozen en deze moet je nog uitpakken. Zorg er daarom voor dat je één of een paar dozen inpakt met de spullen die je de eerste dagen in je woning nodig hebt, zoals een toilettas, voldoende kleding, handdoeken, eten en drinken enzovoorts.

 

  1. Het verhuizen van de koelkast

Als je je koelkast meeneemt, houd er dan rekening mee dat je deze een dag van tevoren leeghaalt, schoonmaakt en dat je alle laden en planken verwijdert. De koelkast kan dan ontdooien en op temperatuur komen. Verhuis de koelkast altijd rechtop. Als dat niet lukt, dan zal je hem eerst 8 tot 12 uur rechtop moeten laten staan voordat je hem aansluit. Het koelmiddel kan namelijk gaan schuimen en dit kan de motor zwaar beschadigen.

 

  1. Het verhuizen van de wasmachine

Wasmachines zijn erg zwaar en kunnen gemakkelijk 60 tot 80 kilo wegen. Verhuis deze altijd met zijn tweeën en het liefste met een wagentje waarmee je de wasmachine naar de verhuiswagen kunt rijden. Het is ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat al het water uit de wasmachine is verwijderd voordat je deze gaat vervoeren.

 

  1. Verdeel boeken

Boeken zijn zwaar en dienen eigenlijk in speciale verhuisdozen te worden geplaatst. Heb je veel boeken, dan zal je dus een aantal zware dozen moeten verhuizen of je hebt dozen die je niet volledig kunt vullen. Verdeel je boeken daarom over de andere verhuisdozen. Zo kun je deze opvullen en kun je het gewicht verspreiden.

 

  1. Het inpakken van de dozen

Om het jezelf en de verhuizers gemakkelijker te maken, kun je de dozen het beste op een bepaalde manier inpakken. Plaats de zware objecten altijd onderin en vul de dozen eventueel op met beddengoed, handdoeken en andere lichte spullen. Zo kun je je ruimte volledig benutten, maar zorg je er ook voor dat de spullen in de doos niet kunnen gaan schuiven.

 

  1. Gebruik een verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf is het extra geld 9 van de 10 keer meer dan waard. Verhuis je van een studentenkamer en heb je weinig inboedel, dan is dit natuurlijk een andere zaak, maar verhuisbedrijven zijn erop ingericht om jou het leven te vergemakkelijken. Je kunt voor een paar honderd euro al een wagen en een verhuizer huren waardoor jou automatisch al een boel werk uit handen genomen wordt. Ook kun je besluiten alles uit te besteden, van het inpakken van de dozen tot het uitvoeren van klusjes in je nieuwe woning. Op die manier zal de hele gebeurtenis voor jou een stuk minder stressvol zijn en kun je je richten op het beginnen van een nieuw hoofdstuk in je leven.

 

Vergelijk offertes

Ben jij een verhuizing aan het plannen? Dan wil je misschien weten hoeveel je zou moeten betalen voor een professionele verhuizer. Een gemakkelijke en snelle manier om dit uit te zoeken is via onze website en onze vergelijkingstool. Deze service is gratis en vrijblijvend. Zo kun je soms wel 30 procent besparen op je verhuizing.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs