Verhuisadvies voor expats

verhuizen Ieder jaar opnieuw vertrekken mensen vanuit Nederland naar een bestemming in het buitenland. Het betreft dan vaak een land met een andere cultuur, maar ook infrastructuur. Verhuizen naar een ander land, bijvoorbeeld omwille van professionele redenen is altijd spannend. Een dergelijke verhuis brengt immers nog veel meer zorgen met zich mee dan een gewone verhuis binnen hetzelfde land. Gelukkig bestaan er verschillende diensten en bedrijven die speciaal verhuisadvies voorzien voor expats en ook wij hebben alvast een paar zeer interessante tips op een rijtje gezet waar je maar beter rekening mee kan houden.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Internationaal verhuisbedrijf

Allereerst, wanneer je er voor kiest om (tijdelijk) te verhuizen naar het buitenland dien je voor jezelf uit te maken welke inboedel je al dan niet mee wenst te nemen. In bepaalde gevallen betreft het slechts een verhuis voor een korte periode waarbij het huis in Nederland bijvoorbeeld verder wordt gehuurd of gewoon wordt behouden. In dat geval kan je er voor kiezen om een minimale hoeveelheid inboedel mee te nemen waardoor een beroep doen op een internationaal verhuisbedrijf niet noodzakelijk is.

Ga je echter voor een periode van een jaar of langer naar het buitenland, dan zal je misschien wel wat extra spullen mee willen nemen. In dit geval is contact opnemen met een internationaal verhuisbedrijf om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden en de kosten altijd een goed idee. Zij zorgen er namelijk niet alleen voor dat je inboedel op veilige wijze wordt verzonden, daarnaast beschik je ook meteen over een passende verzekering.

Aandachtspunten voor expats

Een al dan niet tijdelijke verhuis naar een land met een andere cultuur brengt altijd de nodige voorbereidingen met zich mee. Zoals eerder in dit artikel reeds aangegeven is het bijvoorbeeld van belang om voor jezelf uit te maken wat je mee gaat nemen en wat gewoon thuis zal blijven. Bovendien zijn er uiteraard ook nog de nodige, belangrijke documenten. Denk hierbij niet alleen aan een uittreksel uit het geboorteregister en je trouwakte, maar ook aan verzekeringsdocumenten, medische en tandheelkundige documenten, diploma’s en eventuele documenten met betrekking tot uitkeringen of pensioenen. Uiteraard is het ook handig wanneer je het paspoort van jou en je gezinsleden bij hebt.

Goede voorbereiding cruciaal

In het geval van een verhuis voor expats is het van cruciaal belang dat er een goede voorbereiding plaatsvindt. Vooral wanneer je met je volledige gezin gaat verhuizen is het bijvoorbeeld belangrijk om de nodige aandacht te geven aan de kinderen. Voor hen is een internationale verhuis nog veel lastiger dan voor volwassenen. Een goede voorbereiding, ook met name voor wat de taal betreft is wat dat betreft bijzonder belangrijk.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!