Verhuisbrief

VerhuisbriefHet opstellen van een verhuisbrief die een verhuizing kenbaar maakt is niet zo moeilijk, in tegendeel. Echter komt er zoveel bij een verhuizing kijken dat de kans groot is dat je hier niet zoveel tijd aan kan spenderen. Dat is ook helemaal niet nodig. De inhoud van een brief die een adreswijziging aangeeft is namelijk zeer voor de hand liggend. Onderstaande tips zorgen er wat dat betreft voor dat iedereen die de brief zal ontvangen meteen over de nodige informatie beschikt. Let op, veel mensen kiezen er voor om de verhuizen brief pas te versturen wanneer de verhuizing reeds heeft plaatsgevonden. Het is echter veel interessanter om deze voor de daadwerkelijke verhuisdatum op de bus te doen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Tips voor het versturen van een verhuizen brief

Wanneer je gaat verhuizen zal je uiteraard de nodige personen hier van op de hoogte willen brengen. Het gaat daarbij niet alleen om vrienden en familie, maar ook verschillende instanties. Veel mensen schrikken er van, maar gemiddeld zijn er zomaar even 60 of meer brieven die moeten worden verzonden met daarin de adreswijziging opgenomen (zie voor een verhuischecklist). Op het internet zijn verschillende voorbeeldbrieven terug te vinden. In ieder geval dien je in de briefwisseling het volgende op te nemen:

  • De datum waarop de brief is verzonden
  • Het nieuwe adres
  • De datum waarop de verhuizing zal plaatsvinden
  • Of het bekende telefoonnummer al dan niet wordt aangepast

 

Klik hier voor een voorbeeld verhuis brief

 

Brieven laten doorsturen

Wanneer je na de verhuizing nog enige tijd post verwacht op het oude adres is het steeds interessant om gebruik te maken van een tijdelijke doorstuurservice. Deze service maakt het mogelijk om voor een bepaalde periode de post op je oude adres door te laten sturen naar je nieuwe. Dat is interessant, want ondanks het feit dat hier bepaalde kosten aan verbonden zijn zorg je er wel voor dat je geen belangrijke briefwisseling kan mislopen. Het laten doorsturen van je post bij een verhuizing naar je nieuwe adres is dus nooit een probleem.

Meer informatie

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!