Verhuizing doorgeven

Verhuizing doorgevenWanneer je gaat verhuizen zal je uiteraard graag hebben dat je briefwisseling gewoon arriveert op het nieuwe adres. Daarnaast zal je ook de nodige mensen, bedrijven en instellingen van je verhuizing op de hoogte willen brengen. Dat is uiteraard geen probleem. In dit geval geven we je graag aan, aan wie een verhuizing precies moet worden aangegeven en hoe je daarvoor het efficiëntst te werk kunt gaan.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Hoe een verhuizing efficiënt doorgeven?

Onderzoek heeft aangetoond dat een doorsnee gezin gemiddeld zomaar even 60 of meer mensen en instanties op de hoogte dient te brengen van een verhuizing. Dat is behoorlijk wat, zeker wanneer je deze één per één op de hoogte moet brengen. Om deze helse opdracht een stukje eenvoudiger te maken is het aan te raden om gewoon één heldere brief op te stellen en deze naar iedereen te versturen. Denk daarbij ook zeker niet alleen aan vrienden en familieleden, maar hou ook rekening met de verschillende bedrijven en instanties die van je adreswijziging op de hoogte moeten worden gebracht, namelijk:

  • Je zorgverzekeraar en mogelijke andere verzekeringsmaatschappijen
  • Het postkantoor (voor het eventueel tijdelijk doorsturen van je post)
  • De bank
    De belastingdienst
  • De maatschappijen voor water, gas en elektriciteit
  • Je dokter en tandarts
  • Eventueel de notaris

→ Voor een compleet overzicht ga je naar de pagina: verhuischecklist.

Bovenstaande maakt het in ieder geval reeds duidelijk, verhuizen doorgeven dient te gebeuren aan heel veel verschillende personen en instanties en dan hebben we er nog een belangrijke vergeten. Wat bijvoorbeeld te denken van de gemeente?

Adreswijziging aan de gemeente doorgeven

Indien je gaat verhuizen is het van belang om in eerste instantie de gemeente daarvan op de hoogte te brengen. Dit dient te gebeuren binnen de termijn van 5 dagen na de daadwerkelijke verhuisdatum. Je moet er rekening mee houden dat dit een verplichting is waardoor een boete in rekening kan worden gebracht voor mensen die zich niet aan deze regel houden. Deze boete kan op moment van schrijven oplopen tot 325 euro. Lees verder op de pagina: verhuizing doorgeven aan gemeente.

Waar nog meer op letten bij een verhuizing?

Een verhuizing is niet zomaar gedaan. Gebruik de onderstaande links en weet waar je allemaal op moet letten. Gebruik de checklist om belangrijke zaken niet te vergeten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!