Verhuizen hijskraan

Verhuizen hijskraanWanneer je er voor kiest om als bedrijf of als particulier enorm grote stukken te verhuizen, dan kan het interessant zijn om daarvoor een beroep te doen op een verhuiscontainer. In bepaalde gevallen is het echter noodzakelijk om deze container af te laten leveren of op te pikken met behulp van een hijskraan. Dit gebeurt vooral bij huizen waarvan met name de tuin of de voorzijde slecht bereikbaar is. Wanneer je wil verhuizen met behulp van een verhuis hijskraan zijn er hoe dan ook verschillende zaken waar je rekening mee dient te houden. We zetten al deze verschillende punten graag even voor jou op een rijtje.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Hou rekening met de kostprijs van de hijskraan

Veel mensen staan er niet of onvoldoende bij stil, maar er zijn bijzonder veel kosten verbonden aan verhuizen. In bepaalde gevallen kunnen deze kosten nog verder verhoogd worden, bijvoorbeeld door het gebruik van een hijskraan. De kostprijs voor het gebruik van deze kraan wordt doorgaans per uur aangerekend en bestaat niet alleen uit de prijs voor het werktuig op zich, maar ook uit het uurloon van de bestuurder van de kraan. De kosten van een hijskraan hangen af van de soort hijskraan die je wilt hebben. Het huren van bijvoorbeeld een telekraan kost per uur zo’n 60 euro tot 100 euro per uur. Een voorwaarde is wel dat je de kraan minimaal voor een aantal uur huurt (bijv. 2,5 uur tot 4 uur).

Is een hijskraan absoluut noodzakelijk?

Onderzoeken hebben in het verleden aangetoond dat in meer dan de helft van de gevallen verhuizen met een hijskraan kan worden voorkomen. Door bijvoorbeeld voor aanvang van de verhuisdag aan te geven dat de ruimte voor je huis moet worden vrijgehouden kan de container gewoon worden afgezet. Hierdoor is er alleen nood aan (speciaal) transport, maar zal je dus niet geconfronteerd worden met de hoge kosten van een hijskraan. Omwille van deze reden is het hoe dan ook altijd belangrijk om voor jezelf uit te maken of je wel degelijk echt nood hebt aan een hijskraan om te verhuizen of niet. Is dat het geval, dan zal je sowieso een behoorlijk budget moeten voorzien.

Verhuisbedrijf inschakelen

verhuisbedrijf Een verhuisbedrijf beschikt meestal over de juiste machines en transport om de verhuizing zo makkelijk mogelijk te laten verlopen. Wij raden je daarom aan om ook de mogelijkheden van een verhuisbedrijf te bekijken. Via onze website kun je in een keer 6 prijsopgaven van verhuisbedrijven uit jouw regio aanvragen en vergelijken. Geheel gratis, geheel vrijblijvend. Door te vergelijken kun je tot wel 30% op de kosten besparen. Let wel, vergelijk niet alleen de kosten, maar ook de voorwaarden, de garanties en kijk goed naar de reputatie van het verhuisbedrijf.

Meer verhuisinformatie

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!