Nieuwe huisarts bij verhuizing

Nieuwe huisarts bij verhuizingWanneer je er voor kiest om naar een andere stad te verhuizen, dan is het voor de hand liggend dat je misschien ook een beroep zal willen doen op de diensten van een andere huisarts. Mensen vinden het immers steeds (terecht) van belang dat hun huisarts op beperkte afstand van hun woning is terug te vinden. Wil je graag verhuizen naar een andere stad en zou je omwille van die reden ook graag een beroep doen op de diensten van een andere huisarts? Ontdek dan snel waar je op dit vlak precies rekening mee dient te houden.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Veranderen van huisarts

Wanneer je gaat verhuizen kan het voorkomen dat je geen beroep meer wenst te doen op de diensten van dezelfde huisarts. Wanneer je bijvoorbeeld op grote afstand van je huidige huisarts gaat wonen, spreekt het voor zich dat je niet telkens heen en weer zal willen rijden. Veranderen van huisarts is dan het beste dat je kan doen, maar hoe gaat dat precies in z’n werk? Je kan twee dingen doen,

  • Of je kan zelf een brief richten aan je oude huisarts met de vraag om je dossier overhandigd te krijgen
  • Of je kan er ook voor kiezen om de nieuwe huisarts contact op te laten nemen

Hij kan via digitale weg nagenoeg meteen in het bezit worden gesteld van je medisch dossier.

Adreswijziging doorgeven aan huisarts

Het spreekt voor zich dat er bij een verhuizing steeds een adreswijziging dient te worden doorgegeven aan verschillende instanties en personen. Het wordt vaak over het hoofd gezien, maar dit geldt ook voor de huisarts. Wanneer je over een dossier beschikt of er bijvoorbeeld documenten naar je moeten worden opgestuurd, dan is het van belang dat de huisarts steeds in het bezit is van het juiste adres. Je kan gewoon een brief opstellen die onder meer aan de huisarts wordt gericht waarin het nieuwe adres alsook de datum van verhuizing wordt opgenomen. Lees ook: adreswijziging doorgeven.

Meer informatie:

Bij een verhuizing komt vaak meer bij kijken dan je zult denken. Deze website is in het leven geroepen om jou zo goed mogelijk te helpen met je verhuizing. Hieronder hebben wij de belangrijkste links voor je op een rij gezet. Gebruik in ieder geval onze verhuisplanner en onze verhuischecklist. Zo weet je zeker dat je belangrijke zaken niet over het hoofd ziet.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!