Verhuizen tijdelijke woning

Verhuizen tijdelijke woningLang niet iedereen die gaat verhuizen doet dit meteen naar een nieuwe, vaste woning. In bepaalde gevallen is het namelijk zo dat iemand genoodzaakt is om diens huis te verlaten, maar de koopwoning bijvoorbeeld nog niet helemaal is afgewerkt. Dat is vervelend, maar het is een situatie waar jaarlijks heel veel gezinnen mee worden geconfronteerd. Verhuizen naar een tijdelijke woning vergt in principe een iets andere aanpak dan wanneer je gaat verhuizen naar een vaste woning. Hoewel alle inboedel uiteraard gewoon uit je oude huis dient worden te verwijderd is het te gek om alles naar je tijdelijk onderkomen te verplaatsen. Wij geven je alvast graag enkele interessante tips die er voor kunnen zorgen dat verhuizen naar een tijdelijke woning een stuk eenvoudiger en praktischer wordt.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Post tijdelijk laten doorsturen

Een zeer belangrijk punt dat je niet over het hoofd mag zien heeft betrekking tot het tijdelijk laten doorsturen van je post. Veel mensen zien dit over het hoofd wanneer ze naar een tijdelijke woonst verhuizen, maar uiteraard is dit bijzonder belangrijk. Je post laten doorsturen naar een tijdelijke woning is mogelijk met de doorzendservice die wordt aangeboden door PostNL. Wel, deze service omvat niet dat bedrijven of instanties op de hoogte worden gebracht van je verhuis. Dit zal je dus zelf nog even moeten doen.

Gebruikmaken van opslagruimte of niet?

Om er voor te zorgen dat je niet je volledige inboedel meerdere keren moet verhuizen kan het een goed idee zijn om tijdelijk ergens een opslagruimte te huren. Deze opslagruimte ligt bij voorkeur tussen je tijdelijke woonst en het huis waar je uiteindelijk vast in gaat wonen. Veel spullen die vanuit je oude woning worden verhuisd zullen namelijk niet meteen gebruikt worden. In plaats van ze op te slaan in je tijdelijke woning is het dan veelal een beter idee om ze even onder te brengen in een veilige opslagruimte. Let wel, het huren van een opslagruimte gaat uiteraard gepaard met de nodige kosten.

Tijdelijke aansluiting voor nutsvoorzieningen

Ondanks het feit dat je slechts tijdelijk op het nieuwe adres zal blijven wonen zal je wel gewoon nood hebben aan nutsvoorzieningen en andere diensten. Denk hierbij niet alleen aan zaken als water en elektriciteit, maar ook aan internet, televisie en telefonie. Let op dat je kiest voor een tijdelijk contract zonder verplichtingen. Wanneer je namelijk naar je vast adres wil verhuizen kan je anders geconfronteerd worden met extra kosten en dat zal je uiteraard het liefst willen voorkomen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!