Verhuizen zonder toestemming ex

Verhuizen zonder toestemming exBen je van plan om te verhuizen en wil je dat graag doen zonder toestemming van je ex partner? In dat geval zijn er verschillende punten waar je maar beter rekening mee kunt houden. Wanneer je samen met je ex een kind hebt is het bijvoorbeeld van cruciaal belang om er rekening mee te houden dat je niet zomaar kan verhuizen zonder de toestemming van je voormalige partner. Dat kan wel wanneer het kind niet mee wordt verhuisd, maar uiteraard is dat niet de bedoeling. Verhuizen met je kind zonder toestemming van je ex kan er in het meest extreme geval voor zorgen dat de rechter beslist om de verhuizing ongedaan te maken. Terug verhuizen naar de voorgaande woonst is dan de enige optie.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Impact van verhuizing op ouderschap

In Nederland dienen gescheiden ouders die een kind ten laste hebben er rekening mee te houden dat de andere ouder nog steeds over een bepaald zeggenschap beschikt. Wat dat betreft kan je ex er dus zonder probleem voor zorgen dat de verhuizing naar een nieuwe bestemming wordt tegengehouden. Veel mensen proberen deze problemen te voorkomen door de verhuizing te laten plaatsvinden zonder medeweten van de ex partner, maar dat is buiten het Nederlandse gerecht gerekend. Zij kan er namelijk steeds voor kiezen om de verhuizing ongedaan te maken wanneer blijkt dat de ex partner niet meer op degelijke wijze in staat is om het kind te bezoeken. Een verhuizing naar het buitenland is daar bijvoorbeeld een perfect voorbeeld van.

Langdurige rechtszaak

Bovenstaande klinkt uiteraard als muziek in de oren van je ex partner wanneer je wenst te verhuizen, maar het praktijkvoorbeeld is veel minder eenvoudig. Vaak zal je als verzorgende ouder immers bezwaar aantekenen tegen een negatieve uitspraak of kan je er voor kiezen om je kind mee te nemen naar het buitenland waardoor de procedure meteen een stuk omslachtiger wordt. Hoe dan ook is het nog steeds veel beter om eerst tot een gezamenlijke overeenkomst te komen vooraleer stappen te ondernemen. Alleen op die manier kunnen beide partners namelijk zeer veel problemen voorkomen.

Juridische zaken verhuizing:

Belangrijke verhuisinformatie:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!