Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?
Verhuisbedrijf Economic Verhuizen

Bij een zakelijke verhuizing, ook wel een bedrijfsverhuizing genoemd, moet je denken aan zaken als: interne verhuizingen van een bedrijfsafdeling, kantoorverhuizingen, verhuizingen van bedrijven over de landsgrenzen heen, verhuizingen van onderwijs- en zorginstellingen, musea en dergelijken. Een zakelijke verhuizing moet zo snel en efficiënt mogelijk geregeld worden, want het bedrijf moet immers zo snel mogelijk weer aan het werk kunnen om omzetverlies te voorkomen. Schakel daarom een professioneel verhuisbedrijf in, zodat je bedrijfsverhuizing efficiënt en zonder stress verloopt.

Waarom een verhuisbedrijf bij een bedrijfsverhuizing?

Het is verstandig niet een bedrijfsverhuizing alleen uit te voeren, want je wil zo snel mogelijk op de nieuwe locatie aan de slag. Een verhuisbedrijf bestaat uit professionele deskundigen, die met hun kennis en ervaring de klus vlug en efficiënt kunnen klaren. Professionele zakelijke verhuizers kun je herkennen aan het keurmerk Professionele Project Verhuizers en het bekende Erkende Verhuizers keurmerk. Zij zorgen voor een goede planning en organisatie, die ten grondslag liggen aan een soepele verhuizing. Daarnaast bieden ze garantie aan en bescherming van de te verhuizen inventaris, omdat de erkende verhuizers hier tegen verzekerd zijn.

Professionele Project Verhuizers

Het professionele project verhuizers keurmerk omvat objectieve kwaliteitseisen, die gericht zijn op een zevental zaken: veiligheid, integriteit, kwaliteit, zekerheid, tijdsbesparing, helderheid en risicoreductie. De klant speelt hierbij een centrale rol bij het voortduren van een keurmerk. Zijn klantenreviews negatief, kan het zijn dat een verhuisbedrijf zijn keurmerk verliest.

Stappen die je moet nemen voor de verhuizing

Allereerst is het raadzaam om een budget op te stellen, zodat je op basis hiervan een zakelijk verhuisbedrijf kunt inschakelen dat binnen je budget blijft. Hierna kun je de professionele verhuizer vrijblijvend advies aanvragen, zodat je weet waar je aan toe bent en waar je allemaal op moet letten. Stel daarna een projectcoördinator aan, die alles regelt met het verhuisbedrijf. Deze bespreekt het tijdsbestek bijvoorbeeld, waarin de verhuizing moet plaatsvinden. Tevens bespreekt hij de manier waarop de inventaris verpakt en verscheept moet worden. Inventariseer zelf je nieuwe ruimte, zodat je er niet pas te laat achter komt dat je niet je hele inventaris had kunnen meenemen. Bedenk ook meteen de inrichting van de ruimte. Informeer als laatste je personeel en andere betrokkenen, zodat er geen ontevredenheid ontstaat.

Het daadwerkelijke verhuizen

Het gemakkelijkste is om afdeling voor afdeling te verhuizen om zo min mogelijk overlast te veroorzaken. Vraag ook een draaiboek aan bij je verhuisbedrijf, zodat je zelf op de hoogte bent, maar ook je personeel. Online kun je tevens een aantal checklists vinden, die je eveneens helpen om succesvol de verhuizing te doorlopen. Verhuis doordeweeks, want veel verhuisbedrijven vragen toeslagen in het weekend.

Wat kost een zakelijke verhuizing?

De kosten van een bedrijfsverhuizing zijn veelal aftrekbaar van de belasting. De kosten die je maakt hangen af van een aantal factoren: grootte bedrijfsinventaris, voorrijkosten, aantal benodigde verhuizers en extra kosten. Door offertes aan te vragen bij meerdere verhuisbedrijven kun je een totaalprijs krijgen van de te verwachten kosten en zo zie je direct welk verhuisbedrijf je zakelijke verhuizing het goedkoopst kan uitvoeren.

Hulp van zakelijke verhuisbedrijven

Bij een zakelijke verhuizing komen meer dingen kijken dan bij een particuliere verhuizing. Zakelijke verhuisbedrijven hebben hier echter weet van en helpen je deze zaken te regelen. Een verhuisbedrijf kan voor een automatische doorzendservice zorgen, zodat belangrijke post niet op je oude adres bezorgd wordt. Aan de automatische doorzendservice zitten wel kosten verbonden. Ook helpt het verhuisbedrijf bij het opzeggen van contracten, zoals het contract voor water en licht, maar ook bepaalde verzekeringen bij het oude adres.

Verdere diensten op een rijtje

Een professionele verhuizer zal je altijd van advies voorzien. Een verhuisbedrijf biedt verhuismanagement aan. Dit is de verzorging van het hele traject van je verhuizing. Het verhuisbedrijf regelt de huur van verhuismaterialen en zorgt voor geconditioneerd vervoer. Daarnaast kun je gebruikmaken van de handymanservice voor al het verdere kluswerk, zoals reparaties, demontage en montage. Ook zorgen de verhuizers ervoor dat je pc’s en andere ICT-apparaten weer op de juiste manier aangesloten worden. Als laatste zorgen ze voor zaken als:

  • Opslag van goederen, waarbij je online inzicht hebt en beheer over je goederen
  • Digitaliseren documenten
  • Beveiligd archiefbeheer
  • Beveiligde vernietiging van documenten
  • Facilitaire dienstverlening, zoals congiergediensten
  • Verhuizing personeel nationaal en internationaal
  • Kantoorinrichting
  • Maatschappelijk verantwoorde afvalstromen

Prijzen vergelijken? Vraag hier offertes aan: geheel gratis en vrijblijvend.


Laatste nieuws

studentenverhuisservice

Studentenverhuisservice

juli 14, 2023

Studenten verhuizen vaak, of het nu naar een nieuwe stad of naar

Verhuizen tijdens de zwangerschap

juli 14, 2023

Verhuizen is een stressvolle tijd. Er moet van alles geregeld worden. Op

Laat nooit meer een verhuisdoos sneuvelen met deze tips

juli 14, 2023

Vroeg of laat ga je een keer verhuizen. Sommige mensen doen het