Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

Bij een verhuizing komt erg veel kijken. Zo moet je je verhuizing op tijd aangeven aan de gemeente. En zo zijn er nog veel meer zaken waar je rekening mee moet houden. Verhuizenkunjezelf.nl is in het leven geroepen om een verhuizing voor jou iets gemakkelijker te maken. Daarom vind je hieronder handige tips die je kunt gebruiken voor een verhuizing met zo min mogelijk stress. Weet waar je op moet letten, vergeet belangrijke zaken niet en zorg voor een soepele verhuizing.

  • Iets vergeten? → Gebruik onze checklist
  • Planning maken? → Gebruik onze planner

*Tip:
bespaar je zelf tijd en stress en schakel een verhuizer in. Maar eerst, vergelijken! Ontvang direct vrijblijvend offertes van lokale verhuizers.

  1. BEGIN TIJDIG Begin ruim op tijd. Begin met inpakken, zodra je verhuisdozen of opslagruimte hebt. Pak elke dag enkele dozen in.
  2. ORGANISATIE Pak elke kamer afzonderlijk in. Gebruik voor elke kamer aparte dozen. Dit komt van pas wanneer je weer gaat uitpakken. Zorg dat je veelgebruikte spullen snel kunt terugvinden door op de dozen te schrijven wat er in zit.
  3. OPMETEN Weet wat wel en niet door de deur kan. Meet grote spullen zoals een bank op en bekijk of hij door de deur kan. Het is erg frustrerend als je achteraf hier nog achter moet komen.
  4. NIET IN DE ZOMER Als je besluit zelf te verhuizen is het niet verstandig om dit in de zomer te doen. Het is veel te warm op je spullen op en neer te sjouwen.
  5. NUMMEREN Geef elke doos een nummer. Duid aan naar welke kamer de doos moet worden gebracht. Maak per kamer een lijst van de dozen en noteer ook het totaal aantal dozen. Het is een goed idee om wat ruimte op de lijst vrij te laten voor eventuele opmerkingen en vermelding van waardevolle spullen.
  6. BELANGRIJKE DETAILS Wasmachine alleen verhuizen met vastgezette trommel. Kleine planten bij elkaar in een verhuisdoos zetten. Hou belangrijke papieren in de handbagage.
  7. VULMATERIAAL Vul onvolledige dozen met vulmateriaal, zodat de inhoud van de doos niet kan verschuiven. Zorg ervoor dat je voldoende vulmateriaal hebt.
  8. ORDE Sluit alle dozen goed en kleef ze dicht. Zorg ervoor dat de dozen het gewicht kunnen dragen. Stop zwaardere spullen onderaan in een doos en lichtere spullen bovenin. Probeer de dozen niet te zwaar te maken (maximaal 20 kilo), dit vergemakkelijkt het verhuizen. Een vuistregel: hoe zwaarder de voorwerpen, hoe kleiner de doos moet zijn.
  9. BUREAULADEN Stop hier niet te veel in, want dat kan schade veroorzaken. Verwijder breekbare voorwerpen en voorwerpen die kunnen lekken. Doe kastjes op slot en hou sleutel in de handbagage.
  10. GLAS EN SERVIES Wikkel glaswerk, kopjes en borden apart in papier en stop ze in (kleine) dozen. Gebruik kleren of handdoeken om ze in tegen schokken te beschermen. De zwaardere spullen (borden) moeten onderaan in de doos. Rol tafelzilver in keukenrolpapier. Zet flessen altijd rechtop in verhuisdozen en pak geen scherpe dingen bij kwetsbare zaken. Geef op de dozen aan dat er breekbare spullen in zitten.
  11. BRANDBARE GOEDEREN Brandbare of licht ontvlambare vloeistoffen en spuitbussen mogen niet worden ingepakt. Deze en op andere manier gevaarlijke stoffen kun je het beste apart houden. Verandering in temperatuur en druk kan lekkage of zelfs explosie veroorzaken. Als je ze toch inpakt en ze verwonden mensen, dan ben jij hiervoor aansprakelijk.
  12. LAMPEN Verwijder gloeilamp en lampenkap. Rol het snoer op. Gebruik geen krantenpapier maar keukenrol om de lampenkap in te wikkelen. Plaats de lampenkap rechtop in de doos. Decoratieve knoppen en dergelijke plak je vast aan de binnenkant van de doos waar de lampenkap inzit.
  13. KLEDEN EN GORDIJNEN Verpak kostbare kleden in nette dozen. Gordijnen, dekens en kleding kunnen ook goed in plastic zakken. Kleding kun je zo uit de kast in garderobedozen hangen.
  14. MEDICIJNEN Plak de doosjes met plakband dicht. Steek ze in kleine dozen. Als je medicijnen nodig hebt, moet je het nodige apart houden voor de verhuisdag.
  15. SPIEGELS EN SCHILDERIJEN Pak spiegels, lijsten en schilderijen in en plaats ze op hun kant in zware, degelijke dozen. Spiegels, fotolijsten en schilderijen en andere breekbare spullen voorzichtig inpakken.
  16. PC, VIDEO EN HIFI Verpak waardevolle elektronische apparaten in hun originele verpakking als je deze nog hebt. Gebruik anders dozen en doe hier beschermende vulling in. Wikkel een deken of laken om het voorwerp en plaats het in de doos. Doe extra vulling in de doos zodat computer /videorecorder vast zit. Pak snoeren apart in en geef aan waarvoor ze dienen. Doe ze in een plastic zak.
  17. KOELKAST Vergeet niet om de koelkast leeg te halen en de plankjes en laadjes zijn ook belangrijk om te verwijderen. In een koelkast zit koelmiddel, daarom is het het verstandigst om de koelkast staand te vervoeren. Moet je de koelkast toch liggend vervoeren? Laat hem dan ongeveer 10 uur rechtop staan voordat je de koelkast aansluit.
  18. WIJZIG OP TIJD JE ADRES Het is van belang om jouw nieuwe adres op tijd te wijzigen zodat post niet naar het oude adres wordt gestuurd.
  19. MAAK GEBRUIK VAN EVENTUELE VERGOEDINGEN In sommige gevallen kun je in aanmerking komen voor een bepaalde regeling. Zo kun je, als je uitkering ontvangt, in aanmerking komen voor een bijzondere bijstand. Ook kan het mogelijk zijn om een verhuiskostenvergoeding van je werkgever te ontvangen.
  20. PLANNEN, PLANNEN, PLANNEN De planning van een verhuizing is erg belangrijk. Voor een overzicht ga je naar de pagina: verhuizing plannen.
  21. NIETS VERGETEN? → CHECKLIST Niets is zo erg als dat je op het laatste moment erachter komt dat je iets bent vergeten. Gebruik onze checklist, print hem uit en vink aan wat je al hebt gedaan en ontdek wat je nog moet doen.
  22. LAATSTE TIP Misschien wel de belangrijkste tip die we je mee kunnen geven is om je tijd te nemen. Je kunt zelf verhuizen of de verhuizing uitbesteden. Het is verstandig om beide opties goed te vergelijken. In veel gevallen kan uitbesteden zelfs een betere optie zijn. Bij ons kun je meerdere verhuizers uit eigen regio vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet teveel zult betalen voor jouw verhuizing, of je de verhuizing nu uitbesteedt of zelf verhuist. Bovendien kun je vrijblijvend advies ontvangen van een expert als je vragen hebt.

Video tips verhuizing

Als afsluiting nog een aantal praktische tips in de onderstaande video die we graag met je delen.

Duurzaam verhuizen?  → Lees verder op: duurzaam verhuizen

Tip voor het tillen van spullen

Als allerlaatste geven we graag nog een belangrijke tip voor je rug!

0 0 votes
Rating van dit artikel
Subscribe
Notify of
guest
0 Commentaren
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Laat alle reacties zien
Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs

0
Wat denk jij? Laat een comment achterx
()
x