Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisdoosHoeveel verhuisdozen zijn nodig bij een gemiddelde verhuizing? Dat ligt aan het aantal kamers en aantal gezinsleden. Als je alleen woont in een 1 of 2 kamerwoning heb je gemiddeld 20 verhuisdozen nodig. Een klein gezin gebruikt al snel 40 tot 60 dozen.

 

 

*Tip: → Geen zin om zelf te verhuizen? Schakel een verhuisbedrijf in. Een verhuisbedrijf hoeft helemaal niet duur te zijn. Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Aandachtspunten

Let bij de aanschaf van een verhuisdoos op de volgende zaken:

  • Autolock of Amerikaanse vouwbodem. Autolock verhuis dozen zijn zonder tape te gebruiken; je zet ze in 1 beweging op. Dat is doorgaans handig. Door de constructie zijn deze verhuisdozen normaliter duurder in aanschaf dan vouwbodems. Amerikaanse vouwdozen hebben een vouwbodem, die je dicht moet plakken met tape.
  • Kwaliteit karton: er zijn verschillende soorten kwaliteit op de markt. Kraft kwaliteit is de sterkste kwaliteit karton, zodat een verhuisdoos veel minder snel scheurt en meer kilo kan dragen. Deze kwaliteit herken je aan de kleur. Kraft kwaliteit heeft een echte bruine kleur.
  • Als alternatief van een kartonnen verhuisdoos kun je een kunststof verhuiskrat gebruiken. Deze hebben als voordeel dat ze makkelijk zijn op te stapelen en erg stevig zijn.
  • Maak een verhuisdoos niet te zwaar: een gemiddelde verhuisdoos is 7 à 10 kg zwaar. Doe niet teveel spullen in een verhuisdoos, anders zijn ze niet meer te tillen. Is een verhuisdoos wel zwaar, wees dan verstandig en tape de onderkant nog een keer goed dicht, zodat de bodem niet kan scheuren. En til de verhuisdoos niet aan de handgrepen omhoog, maar ondersteun deze aan de onderkant.
  • Koop ook zware spullen verhuisdozen en stop zware spullen, zoals bestek, servies, porselein of boeken in een zware spullendoos

Soort doos:

Fruitdoos

Verhuisdozen kopen

Verhuisdozen huren

Betrouwbaarheid

Minder betrouwbaar

Betrouwbaar

Betrouwbaar

Ruimte

Minder ruimte

Ruimte

Ruimte

Kost het geld?

Nee

Ja

Ja

Hoe kom je eraan?

Langs de supermarkten gaan tot dat je het aantal bereikt hebt dat je nodig heeft.

Makkelijk te bestellen bij bol.com. Zie het kopje: ‘verhuisdozen kopen’.

Makkelijk te bestellen maar er zitten wel risico’s aan. Zie het kopje: ‘verhuisdozen lenen/ huren’.

(Fruit) dozen uit de supermarkt

Dit is een goedkoper alternatief. Deze bieden daarin tegen wel minder ruimte en zijn minder stevig. Ook moet je waarschijnlijk best wat supermarkten af om het aantal te bereiken wat je nodig heeft voor de verhuizing. Wij raden je aan om stevige verhuizendozen te kopen en niet te kiezen voor de gratis dozen van de supermarkt. Huren/lenen is de beste optie omdat je dan ook duurzaam bezig bent.

Verhuisdozen kopen

Zoals we al aangaven heeft een klein gezin al meer dan 40 dozen nodig. Er zijn verschillende maten verhuisdozen. Via het vertrouwde bol.com kun je de verhuisdozen bestellen. Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis. En dat gebeurt zonder verzendkosten (bij een besteding hoger dan 20,- euro). Hieronder een aantal opties:

Verhuisdozen lenen/ huren

  • Heb je vrienden of familie die nog wat verhuisdozen hebben staan? Kijk goed rond want dit kan je natuurlijk best wat geld schelen. Let op of de dozen nog stevig en ingescheurd zijn.

  • Huren, liever niet. Bespaar jezelf onnodige problemen. Wanneer je verhuisdozen huurt moeten ze op tijd terug zijn anders kan het erg in de kosten lopen. Sommige spullen wil je misschien nog even in de doos laten zitten. Ook moeten de dozen geheel onbeschadigd terug komen, mocht er wel een beschadiging op zitten dan is er een kans dat je je borg niet terug krijgt.

Inpaktips

Tip 1: Schrijven

Schrijf op de doos wat er in zit en waar de doos naar toe moet op de nieuwe locatie. Zo kun je gemakkelijk zien waar alles heen moet.

Schrijf er ook op of er waardevolle of breekbare spullen inzitten.

Tip 2: Boeken

Een doos met boeken is ontilbaar en dus wordt er aangeraden om deze te verspreiden over andere dozen die nog niet zo zwaar zijn.

Tip 3: Gewicht verdelen

Verdeel het gewicht in de doos. Doe zware spullen onderin en zorg dat de eventuele breekbare dingen bovenin zitten.

Tip 4: Handvatten

Vul de verhuisdoos zo hoog dat je de handvatten nog goed kunt gebruiken.

Klik hier voor meer inpaktips!

 

Verhuisdozen kopen

Zoals we al aangaven heeft een klein gezin al meer dan 40 dozen nodig. Er zijn verschillende maten verhuisdozen. Via het vertrouwde bol.com kun je de verhuisdozen bestellen. Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis. En dat gebeurt zonder verzendkosten (bij een besteding hoger dan 20,- euro). Hieronder een aantal opties:

 

Compacte dozen – 30 kg draagkracht – 10 stuks – € 13,99

Bekijk op bol.com

Volume dozen – 50 kg draagkracht – 10 stuks – € 17,99

Bekijk op bol.com

Verhuisdoos L ACTIEPAKKET – 10 stuks – 50 kg – € 14,89

 

Bekijk op bol.com

 

XXL Verhuidozen – 5 stuks

Koop bij bol.com

Standaard verhuisdoos:

Bekijk op bol.com

Vakverdeling verhuisdoos

Vakvulling

Koop bij bol.com

 

Premium verhuispakket incl. 20 Witte Premium Klik Klak verhuisdozen, 10 boekendozen, Noppenfolie, Etiketten, Pakpapier 

Koop bij bol.com

Verhuisdoos Kleding met 2 Kledingboxen met ingebouwde roede 

 

Koop bij bol.com

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs