Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

Inpaktips verhuizenHet inpakken van je inboedel is één van de belangrijkste factoren van een verhuis. Niet alleen moeten alle kleine artikelen worden ingepakt, daarnaast moeten uiteraard ook je meubelen op gepaste wijze worden beveiligd tegen schade. Vooraleer te beginnen met inpakken raden we je aan om even de interessante inpaktips voor verhuizen in dit artikel te lezen!

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Handdoeken en dekens

Wanneer we het hebben over het inpakken van artikelen voor een verhuis denken we uiteraard in eerste instantie aan tape, dozen en inpakpapier. Er zijn echter in iedere woning nog tal van andere zaken terug te vinden die eveneens gebruikt kunnen worden. Wat bijvoorbeeld te denken van handdoeken en dekens? Je servies is één van de meest vatbare onderdelen van je inboedel waardoor je deze extra zal willen beschermen. Dat kan door er handdoeken rond te draaien en tussen te leggen. Zo worden schokken opgevangen en wordt voorkomen dat je servies kan breken. Dit geldt uiteraard niet alleen voor borden, maar bijvoorbeeld ook voor glazen. Ook sokken kunnen op dit vlak een handig hulpmiddel blijken.

De dekens worden dan weer gebruikt om je meubelen op veilige wijze en zonder schade naar je nieuwe huis te transporteren. Het is immers al eens mogelijk dat er tijdens het transport een bruusk manoeuvre moet worden uitgevoerd. In deze situatie kan er achterin iets verschuiven waardoor er mogelijks schade ontstaat. Door dekens tussen je spullen te leggen zorg je er voor dat de kans op schade zo beperkt mogelijk wordt gehouden.

Afsluiten van flesjes

Eveneens een vaak gehoord probleem tijdens verhuizen is dat er plots allerhande flesjes open gaan. Dit lijkt op het eerste zicht misschien niet zo’n probleem, maar het laatste wat je wil is dat de helft van je inboedel onder de olie of het parfum komt te zitten. Omwille van deze reden wordt het altijd aangeraden om flesjes af te sluiten met een folie of ze in ieder geval in een afsluitbaar zakje te stoppen. Mocht het flesje dan vloeistoffen lossen komt deze niet zomaar tussen je spullen in te liggen.

Zorg voor stevige verhuisdozen

In principe kan iedere type doos gebruikt worden om te verhuizen. Toch is het aan te raden om gebruik te maken van speciale verhuisdozen. Niet alleen zijn deze voorzien van handvatten waardoor ze eenvoudig opgetild kunnen worden, bovendien beschikken ze over een speciale bodem waardoor de inhoud niet zomaar kan doorzakken. Probeer om zeker te zijn toch altijd zoveel mogelijk van je inboedel te verspreiden over verschillende verhuisdozen. Alleen op die manier voorkom je namelijk dat tijdens het verhuizen spullen door de bodem kunnen zakken waardoor ze stuk gaan. Eventueel gebruikmaken van een speciale bubble wrap als extra bescherming is aan te raden.

Inpaktips video (Engels)

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs