Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

Vervoer en transport verhuizingOm alle meubels en spullen te verplaatsen van A naar B, zijn er verschillende transportmogelijkheden. Het gebruik van een vrachtwagen is voor maar weinig mensen weggelegd, aangezien je daar een speciaal rijbewijs nodig hebt. Er bestaan echter wel andere mogelijkheden.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Bestelbusjes en boedelbakken huren?

Bestelbusjes en boedelbakken zijn geen probleem voor bestuurders met een rijbewijs B. De keuze van het verhuisvervoer is afhankelijk van de omvang van de te verhuizen spullen. Daarnaast is ook de afstand van belang.

Een vrachtwagen nodig?

Voor het vervoeren van een grote hoeveelheid goederen over enkele honderden kilometers is het gebruik van een vrachtwagen voordeliger. Als dezelfde hoeveelheid goederen over een relatieve korte afstand moet worden vervoerd, is het beter om twee ritten per bestelwagen te maken dan één per vrachtwagen.

Zorg er tijdens de verhuizing wel voor dat je alle spullen goed vastzet in het vervoermiddel en rij rustig. Gebruik dekens om beschadigingen aan meubels te voorkomen. Bij aankomst moet je oppassen voor losse spullen die uit het laadruim kunnen vallen.

Waar kun je transport regelen?

Bestelauto’s, busjes, boedelbakken en (kleine) vrachtwagens kun je huren bij autoverhuurbedrijven, verspreid over het land.

Let goed op de verhuurprijs en de voorwaarden. Ga verder de algemene toestand van het voertuig goed na. Controleer op schrammen en deuken. Vergeet ook niet het water- en het oliepeil na te kijken. Verifieer of het reservewiel, de krik, het instructieboekje, de gevarendriehoek, het verbandkistje en al de nodige papieren in het voertuig aanwezig zijn. Aarzel niet het kleinste probleem te laten vermelden in het contract. Kijk ook of het voertuig volgetankt is bij afhaling en zorg ervoor dat de tank weer vol is als je het voertuig terugbrengt.

Voordelen – nadelen soorten vervoer overzicht

Vervoer: Voordelen Nadelen
Bestelauto/busje Huren, rijbewijs B, handig voor korte afstanden. Onhandig voor lange afstanden, beperkte ruimte.
Boedelbak Huren, rijbewijs B, handig voor korte afstanden. Onhandig voor lange afstanden, beperkte ruimte.
(Kleine) vrachtwagen Huren, grote opslagruimte, handig voor lange afstanden. Speciaal rijbewijs, korte ritten zijn duur, alles goed vastzetten in de laadruimte.
Verhuiscontainer Wordt voor je neergezet, grote opslagruimte, handig voor een grote inboedel voor lange en korte afstand Prijzig voor kleine inboedel, je kan de container niet zelf verplaatsen.
Eigen auto Kostbare spullen vervoeren, goedkoop. Kleine laadruimte, meer gebruikt als extra vervoer naast bijvoorbeeld een busje.

Verhuiscontainers steeds populairder

Als alternatief kun je gebruik maken van een verhuiscontainer. Steeds vaker zien wij dat mensen met een grote inboedel hier gebruik van maken. ’s Morgens vroeg wordt de container dan op een gewenste plek geplaatst en daarna wordt deze weer meegenomen. Ontdek de mogelijkheden van een verhuiscontainer.

Je eigen auto

Als je in het bezit bent van een eigen auto dan kun je het beste daarmee kleine en waardevolle spullen vervoeren. Dit zorgt ervoor dat ze sowieso niet beschadigd of kwijt raken. Denk hierbij aan belangrijke papieren, erfstukken of geld. Je haalt dus een zorg weg, je hebt al genoeg aan je hoofd tijdens een verhuizing!

Verhuisbedrijf

Het makkelijkste is natuurlijk het inschakelen van een verhuisbedrijf. Dat bespaart je echt een hele hoop tijd en stress. En dat kost indirect ook geld.

Vergelijk hier gratis offertes van verhuisbedrijven en bespaar tot 30%!

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs