Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

Aanhangwagen/boedelbak huren

Ga je voor het eerst op jezelf wonen, dan zal je nog niet veel huisraad te vervoeren hebben. Om die reden kiezen veel mensen ervoor om een boedelbak of een aanhangwagen te huren voor hun verhuizing. We deden rondvraag naar een aantal soorten verhuur en naar de prijzen die erbij horen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Wat voor aanhanger kies je

Ga je verhuizen met een aanhangwagen of een boedelbak, dan is het goed om je eerst te oriënteren op het soort aanhanger wat je wil gaan huren. We kwamen tot de conclusie dat er meerdere opties zijn.

 • Kleine aanhangwagen één as. Dit is een open aanhangwagen met een binnenmaat van 186 bij 111 bij 35 cm. Deze aanhangwagen kan een laadvermogen aan tot 250 kilo. Het is een kleine aanhangwagen die je kan gebruiken voor een aantal verhuisdozen; een bed past er bijvoorbeeld niet in.
 • Grote aanhangwagen met één as. Dit is een aanhangwagen met een binnenmaat van 246 bij 131 bij 35 cm. Er kan tot 400 kilo aan huisraad in. In deze aanhangwagen zou je ook een bank en/of een bed kunnen vervoeren.
 • Kleine aanhangwagen met één as en kap. Deze aanhangwagen is voorzien van een kap waardoor je ook met nat weer kan verhuizen. Er is een inhoud van 246 bij 131 bij 150 cm. Genoeg om een eenvoudige huisraad in te kunnen vervoeren. Het gewicht gaat tot 320 kilo.
 • Grote aanhangwagen met twee assen. Een grote aanhangwagen met een binnenmaat van 296 bij 131 bij 35 cm. Deze aanhanger draagt een gewicht tot 1140 kilo.
 • Grote aanhangwagen met twee assen en kap. Een grote aanhangwagen met een binnenmaat van 296 bij 131 bij 150 cm. Er kan tot 1060 kilo aan huisraad in. Goed voor een complete inboedel die je zelf verhuist.

Verhuurmogelijkheden

Ga je een dergelijke aanhanger huren, dan betaal je een tarief per drie uur of een tarief per kalenderdag. Je kan dus een aanhanger ook huren voor het weekend; je betaalt dan twee of drie kalenderdagen. Maak vooraf een goede inschatting van het aantal ritten wat je moet maken met de aanhanger; het tarief voor een kalenderdag is naar verhouding namelijk veel goedkoper.

Hoeveel kost het huren van een aanhangwagen/boedelbak

We deden rondvraag bij meerdere verhuurders van aanhangwagens en boedelbakken naar de prijzen en kwamen tot de volgende tarieven:

Wat voor type aanhangwagen huur je Prijs voor drie uur Prijs per kalenderdag
Kleine aanhanger één as Tussen 18 en 25 euro Tussen 27 en 30 euro
Grote aanhanger één as Tussen 30 en 35 euro Tussen 37 en 40 euro
Kleine aanhanger één as met kap Tussen 37 en 40 euro Tussen 45 en 50 euro
Grote aanhanger twee assen Tussen 37 en 45 euro Tussen 47 en 50 euro
Grote aanhanger met twee assen en kap Tussen 43 en 50 euro Tussen 50 en 55 euro

Zaken die bepalend zijn voor de prijs

Ga je een aanhangwagen huren, dan zijn er een aantal zaken van invloed op de prijs. We hebben ze voor je op een rij gezet.

 • Hoe groot is jouw inboedel. Heb je een heel kleine inboedel die in een aantal verhuisdozen past, dan kan je het gemakkelijk af met en kleine aanhangwagen. Zitten er echter grote zaken bij jouw inboedel zoals een bed en een bank, dan heb je toch al snel een grote aanhangwagen nodig voor de verhuizing.
 • Hoeveel trekvermogen heeft jouw auto. Het laadvermogen en de maximum massa zijn bepalend voor de prijs van de aanhanger. Een kleine auto heeft geen hoog laadvermogen; een grote auto met een sterkere motor heeft dit wel. Kijk dit goed na voor je een aanhanger huurt.
 • Wat voor type rijbewijs heb je. Een grote aanhanger achter bijvoorbeeld een grote personenauto of een busje is een combinatie. Je hebt er een zogeheten ‘groot rijbewijs’ voor nodig. Heb je een grote aanhanger achter een gemiddelde auto met een sterke motor dan kan je volstaan met een normaal rijbewijs B.
 • De borgsom. Huur je een aanhanger, dan moet je altijd een borgsom betalen aan de verhuurder. Deze borgsom kan oplopen van 75 tot wel 350 euro per keer dat je de aanhanger huurt. Je krijgt het geld na het vervoer wel weer terug maar het is toch een korte uitgave die je moet incalculeren.
 • Huur je meerdere dagen. De aanhanger in het voorbeeld heeft een prijs per losse kalenderdag. Wil jij echter een aanhanger huren voor meerdere kalenderdagen dan is er nogal eens een staffel op van toepassing. Bij 7 kalenderdagen krijg je bijvoorbeeld een korting tot 40 procent. Bij 3 kalenderdagen bedroeg de korting 20 procent.

Goed om te weten

Bij het huren van een aanhangwagen kan het geen kwaad om eens rond te vragen bij je vriendenkring naar de auto waarmee men rijdt. Maak een vergelijking op grond van de volgende zaken:

 • Maximale laadvermogen en maximale massa. Dit zie je gelijk op het kentekenbewijs. Huur je een grote aanhangwagen, probeer een auto te regelen die zoveel mogelijk massa mee kan trekken.
 • Verzekering van de auto. Je zal niet de eerste zijn die schade rijdt terwijl hij een aanhanger achter de auto heeft hangen. Informeer goed naar de verzekering van de auto wanneer je met een aanhanger rijdt. Je wil niet besparen op de huur van de aanhanger terwijl je hoge schade rijdt.

Huur nooit te duur

Bij het huren van een aanhanger is het handig om offertes op te vragen. Je weet zo zeker dat je niet teveel betaalt voor de huur van een aanhanger. Je vraag heel eenvoudig offertes op met onderstaande button. Je kan de prijzen vergelijken en er jouw voordeel mee doen. Een verhuizing is tenslotte al duur genoeg.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs