Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?
Verhuisbedrijf Derksen B.V.

Verhuizen is een kostbare zaak, dat weet iedereen. Wanneer jij gebruik wil maken van de diensten van een verhuisbedrijf kan je nogal eens voor een vervelende verrassing komen te staan wanneer je de rekening betaalt. Er zijn namelijk nogal wat prijsverschillen tussen de verschillende kosten van verhuisbedrijven en verhuizers. Het is dan ook goed om je eerst te oriënteren en prijsopgaven op te vragen voordat je een verhuisbedrijf gaat inhuren.

Waarom zijn de prijzen zo wisselend

De prijzen die verhuisbedrijven berekenen worden bepaald door een aantal factoren. Dit zijn gelijk de redenen waardoor het ene verhuisbedrijf een stuk duurder is dan het andere verhuisbedrijf. We hebben gekeken naar een aantal van deze factoren die van invloed zijn op de hoogte van de prijs van het verhuisbedrijf.

→ Vergelijk hier verhuisbedrijf offertes.

Meten is weten

Wil een verhuisbedrijf met een acceptabel tarief komen voor de verhuizing, dan moet men eerst weten waar je over praat. Een goed verhuisbedrijf komt dan ook bij je kijken naar de afmeting van je oude huis, je nieuwe huis en je inboedel. Aan de hand van de afmeting van deze inboedel kan het verhuisbedrijf bepalen hoeveel men zal gaan berekenen voor de verhuizing. Er wordt ook gekeken naar het aantal verhuisdozen wat nodig is om de hele inboedel te verhuizen. Maakt een verhuisbedrijf aan de hand van een telefoontje met jou een schatting, dan zal het resultaat doorgaans tegenvallen waardoor je op de factuur een stuk meer kwijt bent dan dat jou vooraf was verteld. Dring er dus op aan dat de medewerker van het verhuisbedrijf bij jou thuis de situatie komt opnemen voordat hij een prijsopgaaf van de verhuizing maakt.

Mag het een man meer zijn

Verhuisbedrijven kunnen met meerdere mensen komen om een verhuizing uit te voeren. Veel prijsopgaven worden afgegeven aan de hand van een verhuiswagen met een bestuurder en één man die jouw inboedel in en uit de bus haalt voor de verhuizing. Van de bestuurder hoef je niet te verwachten dat hij volledig mee zal werken met de verhuizing. Heb jij een grote inboedel of verhuis je naar een groot huis toe, dan zal je doorgaans één of twee personen meer nodig hebben voor de totale klus. Je mag dit zelf aangeven bij het verhuisbedrijf, er wordt een meerprijs berekend voor een extra stel helpende handen.

Kies voor een keurmerk

Een verhuizer met een keurmerk is altijd net wat duurder dan een verhuizer die zonder keurmerk werkt. Het keurmerk ‘de erkende verhuizer’ biedt jou nogal wat zekerheid voor wat betreft de voorwaarden bij een verhuizing. Die voorwaarden zijn mede opgesteld door de consumentenbond dus ze zijn een waarborg voor jouw rechten als klant. Die rechten hebben onder andere betrekking op de verzekering van de verhuizer, de garantie dat je een verhuizer hebt op de dag van de verhuizing en verdere voorwaarden zoals een heldere prijsopbouw bij de offerte en op de factuur. Wie kiest voor een verhuizer met een keurmerk verhuist doorgaans naar volle tevredenheid en geeft het verhuisbedrijf gemiddeld een 8,2. Ga je voor het goedkopere bedrijf wat geen keurmerk heeft, dan kom je qua tevredenheid gemiddeld op een 7,3 uit. Een verhuizer met een keurmerk mag dan dus net wat duurder zijn; het resultaat is er ook naar.

→ Vergelijk hier verhuisbedrijf offertes.

De hoogte van het eigen risico

Je zal niet de eerste klant zijn bij wie er schade ontstaat aan de inboedel tijdens de verhuizing. Een kostbare kast, een piano of een kunstwerk raakt gemakkelijk beschadigd tijdens het transport. Een verhuisbedrijf dat goedkoop is zal in zo’n geval nogal eens een eigen risico berekenen. Dat wordt verrekend met de uitkering van de schade aan jou. Die hoogte van het eigen risico kan oplopen tot wel 750 euro. Een erkende verhuizer zal trouwens in zijn voorwaarden hebben staan dat hij zelf volledig verzekerd is tegen schade aan jouw inboedel. Wederom; je betaalt wat meer voor de service van een duurdere verhuizer maar je krijgt veel meer waar voor je geld. Ook als er wat tegenzit tijdens de verhuizing.

Verlies of diefstal meegenomen in de prijs

Bij verhuizingen komt het nogal eens voor dat er delen van jouw inboedel verloren gaan door verlies of diefstal. De inboedel staat immers een korte tijd onbeheerd, maar ook kostbaarheden kunnen ‘verdwijnen’ tijdens de verhuizing. Een goede verhuizer heeft zich verzekerd tegen de kosten bij verlies of diefstal van jouw inboedel. Een verhuizer die tegen een bodemprijs werkt heeft deze verzekering hoogstwaarschijnlijk niet afgesloten waardoor het volledige risico voor jou is.

Betaal niet teveel voor je verhuizing

De kosten van een verhuizing kunnen flink oplopen; het kan variëren van 400 tot wel 1400 euro voor een normale inboedel. Wil jij niet teveel betalen voor je verhuizing, dan doe je er goed aan om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met deze knop. Je krijgt dan gelijk een aantal offertes van verhuisbedrijven binnen om te vergelijken. Zo krijg je kwaliteit voor een nette prijs.

→ Vergelijk hier verhuisbedrijf offertes.

3 thoughts on “Flinke prijsverschillen verhuizers”

  1. Interessant dat de kosten voor een verhuisbedrijf zo verschillend zijn. Daarom gaan we verschillende offertes aanvragen. Bestaan er ook verhuisbedrijven met een eigen opslag? Want we kunnen niet meteen alle spullen meenemen.

  2. Dat klopt dat er veel verschil zit tussen offertes van verschillende bedrijven. Dit heeft ook te maken met hoe druk een verhuisbedrijf het heeft in een bepaalde periode. Sommige bedrijven rekenen zoiezo de hoofdprijs. Misschien hebben zij een hele dure directie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meer nieuws:

Meer blogs