Kosten verhuisbedrijf

Wat kost een verhuisbedrijf?

Kosten verhuisbedrijfDe kosten van een verhuizing hangen af van meerdere factoren. Hieronder lees je waar de kosten van een verhuisbedrijf zoal van afhangen.

Simpelweg kunnen we drie belangrijke factoren opnoemen die de kosten grotendeels bepalen:

  • De kosten van het verhuisbedrijf zelf
  • De kosten van het transport: denk aan een verhuiswagen (en eventueel opslag)
  • De reisafstand (voorrijkosten)

*Tip:

→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale verhuisbedrijven.

Kosten verhuisbedrijf

Bij een verhuizing komt veel sjouwerk kijken. Het laden en lossen van de verhuiswagen is het werk van een professionele verhuizer. Daarnaast kun je deze vakman ook inhuren voor inpakwerk en bijvoorbeeld voor het monteren en demonteren van meubels. Gemiddeld heb je drie verhuizers nodig voor een efficiënte en vlotte verhuizing. Dit geldt natuurlijk niet voor alle verhuizingen omdat elke verhuizing anders is. Hoe meer verhuizers er aanwezig zijn des te sneller de verhuizing zal gebeuren. Het is zelfs zo dat je in bepaalde gevallen geld kunt besparen door meerdere verhuizers in te schakelen. Gemiddeld kun je rekenen op een uurtarief van 25,- euro tot 35,- euro per uur voor een extra verhuizer. Hieronder tref je een kostenindicatie tabel voor verschillende verhuizingen:

Optie Aantal verhuizers Verhuisservice Totale kosten
Goedkoop 1 verhuizer – n.v.t. € 400.- – € 575.-
Efficiënt 2 verhuizers – spullen inpakken € 800.- – € 950,-
Groot huis 4 verhuizers – spullen inpakken
– Klussen na de verhuizing
€ 1.300.- – € 1.600.-

Prijsopbouw verhuisbedrijf

prijsopbouw-verhuisbedrijf

Kosten transport

Je wilt natuurlijk ook weten wat de kosten van het transport zullen zijn. Een verhuisbedrijf zal ten eerste kijken wat voor type verhuiswagen er nodig is. Als het gaat om een zeer grote verhuizing dan zal er ook voor een grotere verhuiswagen worden gekozen. Gemiddeld kunnen we stellen dat een verhuiswagen van 20 m3 met een bestuurder zo’n 55 tot 65 euro per uur zal kosten. Een verhuiswagen van 50 m3 met een bestuurder zal zo’n 65 tot 75 euro per uur kosten. De bestuurder van een verhuiswagen helpt in bijna alle gevallen ook mee met de verhuizing zelf.

Voorrijkosten

Het is van belang om te weten wat de afstand tussen het verhuisbedrijf en jouw huis is. Vanaf het moment dat de verhuiswagen rijdt zullen er kosten in rekening worden gebracht (per km). Vaak krijg je wel een aantal kilometers gratis. Kies je voor een regionale verhuizer, dan zul je vaak de eerste 20 kilometers gratis krijgen. Bij landelijke verhuisbedrijven is dit veel meer, vaak tussen de 60-100 km. Per gemaakte kilometer kun je rekenen op een bedrag tussen de 0.50 en de 1.00 euro.

verhuisbedrijf kosten

Andere kosten

Naast de bovenstaande kosten van een verhuisbedrijf zijn er ook andere kosten. Zo is er bijvoorbeeld in bepaalde gevallen een parkeervergunning of parkeerontheffing nodig. De verhuiswagen dient voor jouw huis te worden geplaatst voor een zo efficiënt mogelijke verhuizing. Kan dit niet? Dan is er een parkeervergunning nodig. Deze zal dan ook aangevraagd moeten worden bij de gemeente. Het bedrag kan oplopen tot 50 euro. Hieronder hebben we voor het gemak een overzicht gemaakt van de overige kosten.

Soort klus Kosten per uur (gemiddeld) Omschrijving service
Klusjes doen € +- 40 per uur – Montage/demontage service van meubels
– Reparatie en schilderen
Spullen inpakken € +- 40 per uur – Spullen inpakken van de inboedel
– Door expertise altijd een goed resultaat
Lift service € +- 65 per uur – Lift assistentie voor appartementen
– Koelkasten, bankstellen e.d. verhuizen
Piano verhuizen € +- 200 – € 350 – Door expertise extra veilig verhuizen
– Verzekering voor de piano
Parkeervergunning € +-20 – € 50 – Zoals gezegd, de prijzen verschillen per gemeente
– Snel verhuizen omdat het transport dichtbij staat
Opslag inboedel € +-100 opslagbox 30 m³ – Inboedel opslaan als je geen woning hebt
– Of handig als je extra spullen kwijt wil

Zie ook:

Spoed & weekend service

Je kunt er ook voor kiezen om een verhuizing met spoed of in het weekend uit te besteden aan een verhuisbedrijf. Voor veel verhuisbedrijven in Nederland gelden er weekendtoeslagen. Wees slim en bespaar geld door doordeweeks te verhuizen als je besluit de verhuizing uit te besteden. De toeslagen zijn meestal op zaterdag zo’n 25 procent en zondag 75 procent. De kosten voor een spoed verhuizing verschillen per verhuisbedrijf. Deze kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid verhuizers die op die dag nog beschikbaar zijn bij het bedrijf.

→Lees ook: top 8 vragen voor verhuisbedrijven.

Kostenplaatje

Hierboven heb je kunnen zien wat de kosten van een verhuisbedrijf zijn. Voor een overzicht van de exacte prijzen kun je het beste meerdere offertes van diverse verhuisbedrijven uit jouw regio aanvragen. Wij bieden je deze service geheel gratis en vrijblijvend aan. Volg het stappenplan hieronder en bespaar ook tot 30% op de kosten van een verhuisbedrijf:

  1. Klik op de button hieronder en vul het aanvraagformulier zo goed mogelijk in
  2. Ontvang vrijblijvend 6 offertes van verhuisbedrijven uit jouw regio (gratis)
  3. Vergelijk de offertes, kies de beste deal en bespaar tot wel 30% op je verhuizing!

verhuisbedrijven vergelijken

Verhuizen? Vergelijk verhuizers!

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers te ontvangen en maak een weloverwogen keuze!