Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend
Verhuisbedrijf Verhuisservice Nederland

Jezelf lekker ontzorgen en een verhuisbedrijf inschakelen, wie wil dat nu niet? Maar wist je al dat de prijzen behoorlijk verschillen per verhuisbedrijf? Soms wel duizenden euro’s (zie nieuwsartikel). In dit artikel zullen wij de kosten van een verhuisbedrijf zodanig uiteen zetten dat het voor jou in één keer duidelijk is hoe de prijs is opgebouwd. Zo kom je niet voor verassingen te staan.

Factoren van de kosten

De kosten van verhuizers hangen af van meerdere factoren.  Simpelweg kunnen we er drie opnoemen die de kosten grotendeels bepalen:

 • Grootte van de verhuizing (hoeveel verhuizers zijn er nodig)
 • Transportkosten: denk aan een verhuiswagen (en eventueel opslag)
 • Reisafstand (voorrijkosten)

*Tip:

→ Verhuisbedrijf inschakelen? Vergelijk voordat je iemand inhuurt. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 4 offertes van diverse verhuisbedrijven in jouw regio.

De gemiddelde prijs van een verhuisbedrijf per verhuizer

In de grafiek hieronder kun je goed zien wat de prijs per verhuizer is en hoeveel je zelf nog moet doen.

Kosten verhuisbedrijf

Bij een verhuizing komt veel sjouwwerk kijken. Het laden en lossen van de verhuiswagen is het werk van een professionele verhuizer. Daarnaast kun je een verhuizer ook inhuren voor inpakwerk en bijvoorbeeld voor het monteren en demonteren van meubels. Gemiddeld heb je drie verhuizers nodig voor een efficiënte en vlotte verhuizing. Dit geldt natuurlijk niet voor alle verhuizingen omdat elke verhuizing anders is. Hoe meer verhuizers er aanwezig zijn des te sneller de verhuizing zal gebeuren. Het is zelfs zo dat je in bepaalde gevallen geld kunt besparen door meerdere verhuizers in te schakelen. Gemiddeld kun je rekenen op een uurtarief van 25,- euro tot 35,- euro per uur voor een extra verhuizer. Hieronder tref je een kostenindicatie van het gemiddelde verhuisbedrijf:

Wist je al dat er diverse soorten verhuizers zijn? Zo zijn er eigenlijk drie typen verhuizers:

 • De goedkoopste – bijvoorbeeld: studentenverhuizers
 • Gemiddelde verhuizers – ongecertificeerd of in ieder geval met NIWO keurmerk
 • Erkende verhuizers – zijn vaak de duurste maar handelen wel volgens strenge protocollen

Goed verzekerd zijn is belangrijk. Vraag dit na bij het verhuisbedrijf. Doorgaans is het normaal dat je verzekerd bent tot zo’n 100.000.

Hieronder een overzicht van gemiddelde verhuisbedrijven.

Optie Aantal verhuizers Verhuisservice Totale kosten
Goedkoop 1 verhuizer – n.v.t. € 400.- – € 675.-
Efficiënt 2 verhuizers – spullen inpakken € 800.- – € 1050,-
Groot huis 4 verhuizers – spullen inpakken
– Klussen na de verhuizing
€ 1.400.- – € 2.740.-

De gemiddelde kosten van een verhuisbedrijf door de jaren heen:

In de grafiek hieronder kun je goed zien wat het prijsverloop is van de afgelopen jaren. Je kunt goed zien dat ook hier, net zoals zoveel andere branches de prijzen zijn gestegen. Alhoewel het wel meevalt is er wel een lichte stijging te zien. De reden van de prijsverhoging is natuurlijk te danken aan de omstandigheden in de wereld. Denk aan oorlogen en natuurlijk de corona crisis. De lonen, materiaal en een hoop andere kosten (denk aan huur/ gas-en energieverbruik van een verhuisbedrijf) zijn hierdoor gestegen. De kosten hiervan worden doorberekend.

Dit zijn dé 9 valkuilen bij het vinden van een verhuisbedrijf

Of je nu zelf gaat verhuizen of de verhuizing wilt uitbesteden door een verhuisbedrijf, het is altijd verstandig om tips te lezen hoe je de meest gemaakte fouten voorkomt!

Prijsopbouw verhuisbedrijf

Laten we beginnen met de prijsopbouw van een verhuisbedrijf. Zoals je hieronder kunt zien bestaat vrijwel het grootste gedeelte (maar liefst 60%!) uit de arbeidskosten. Je doet er daarom verstandig aan om meerdere offertes te vergelijken van diverse verhuisbedrijven. Zo weet je zeker dat je niet de hoofdprijs zult betalen. Bovendien kan een verhuisbedrijf je niet zomaar iets wijs maken.

prijsopbouw-verhuisbedrijf

Moet ik per sé voor de hoogste kwaliteit gaan?

Wat is hoge kwaliteit? Hoe beoordeel je dat. Kun je blind vertrouwen op een keurmerk en ervan uitgaan dat je altijd goed zit? Wij raden aan om met een bedrijf in zee te gaan die een reputatie heeft opgebouwd. Een lokale bakker hoeft niet per sé een keurmerk te hebben, maar wel de beste broden van de hele stad. Een keurmerk geeft je wel een stukje zekerheid maar weet dat voor die ‘peace of mind’ je ook een behoorlijk bedrag moet gaan betalen. Een reputatie van een bedrijf kun je gelukkig best gemakkelijk bekijken door op het internet je onderzoek te doen.

Wat kost een verhuisbedrijf? Een Rekenvoorbeeld

Hieronder zie je dat de kosten van 1 verhuizer 30 euro per uur is en dat de minimale afname 3 uur is. Daarnaast betaal je voor een verhuisbus (1 tot 4 uur = 115 euro en 5 tot 8 uur kost 145 euro) In het weekend is het vaak duurder om te verhuizen dus vermijd het weekend als dat kan! Kies ook voor een lokaal verhuisbedrijf want daarmee kun je op de onderstaande posten besparen: de voorrijkosten en de brandstofkosten

Nu we de algemene kosten weten kunnen we ook de prijzen berekenen voor een bepaalde situatie. Onderstaand voorbeeld gaat om een kantoor van +- 60m2 met ongeveer 6 man personeel. Er staan 6-8 tafels er is een bank etc. Je komt dan uit op een totaal plaatje van 1450,- euro ex btw. De btw kunnen we aftrekken als bedrijf. Inclusief btw zou dat neerkomen op: 1754,50 euro.

Kosten transport

Je wilt natuurlijk ook weten wat de kosten van het transport zullen zijn. Een verhuisbedrijf zal ten eerste kijken wat voor type verhuiswagen er nodig is. Als het gaat om een zeer grote verhuizing dan zal er ook voor een grotere verhuiswagen worden gekozen. Gemiddeld kunnen we stellen dat een verhuiswagen van 20 m3 met een bestuurder zo’n 55 tot 65 euro per uur zal kosten. Een verhuiswagen van 50 m3 met een bestuurder zal zo’n 65 tot 75 euro per uur kosten. De bestuurder van een verhuiswagen helpt in bijna alle gevallen ook mee met de verhuizing zelf.

Voorrijkosten

Het is van belang om te weten wat de afstand tussen het verhuisbedrijf en jouw huis is. Vanaf het moment dat de verhuiswagen rijdt zullen er kosten in rekening worden gebracht (per km). Vaak krijg je wel een aantal kilometers gratis. Kies je voor een regionale verhuizer, dan zal je vaak de eerste 20 kilometers gratis krijgen. Bij landelijke verhuisbedrijven is dit veel meer, vaak tussen de 60-100 km. Per gemaakte kilometer kun je rekenen op een bedrag tussen de 0.50 en de 1.00 euro.

Keuze maken: Landelijk of regionaal?

Een landelijk verhuisbedrijf heeft meestal een goed marketingplan met een professionele aanpak. Het bedrijf moet immers veel omzet draaien om de kosten te betalen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat regionale verhuizers onprofessioneel zijn. Integendeel, een regionaal verhuisbedrijf kan professioneler zijn, maar komt meestal mankracht tekort. Bij grote verhuizingen kun je het beste kiezen voor een landelijke partij. Heb je een kleine verhuizing, kies dan voor een lokaal bedrijf. Al met al raden wij aan om te kiezen voor een verhuisbedrijf met veel ervaring en het liefst erkenning. Maar de keuze ligt natuurlijk geheel aan jou.

→ Lees ook: top 8 vragen voor verhuisbedrijven.

verhuisbedrijf kosten

Andere kosten

Naast de bovenstaande kosten van een verhuisbedrijf zijn er ook andere kosten. Zo is er bijvoorbeeld in bepaalde gevallen een parkeervergunning of parkeerontheffing nodig. De verhuiswagen dient voor jouw huis te worden geplaatst voor een zo efficiënt mogelijke verhuizing. Kan dit niet? Dan is er een parkeervergunning nodig. De vergunning zal dan ook aangevraagd moeten worden bij de gemeente. Het bedrag kan oplopen tot 50 euro. Hieronder hebben we voor het gemak een overzicht gemaakt van de overige kosten.

Soort klus Kosten per uur (gemiddeld) Omschrijving service
Klusjes doen € +- 40 per uur – Montage/demontage service van meubels
– Reparatie en schilderen
Spullen inpakken € +- 40 per uur – Spullen inpakken van de inboedel
– Door expertise altijd een goed resultaat
Lift service € +- 65 per uur – Lift assistentie voor appartementen
– Koelkasten, bankstellen e.d. verhuizen
Piano verhuizen € +- 200 – € 350 – Door expertise extra veilig verhuizen
– Verzekering voor de piano
Parkeervergunning € +-20 – € 50 – Zoals gezegd, de prijzen verschillen per gemeente
– Snel verhuizen omdat het transport dichtbij staat
Opslag inboedel € +-100 opslagbox 30 m³ – Inboedel opslaan als je geen woning hebt
– Of handig als je extra spullen kwijt wil

Gemiddelde kosten:

verhuisbedrijf gemiddelde kosten

Zie ook:

Woon je in België? Lees dan: kosten verhuisfirma

Spoed & weekend service

Je kunt er ook voor kiezen om een verhuizing met spoed of in het weekend uit te besteden aan een verhuisbedrijf. Voor veel verhuisbedrijven in Nederland gelden er weekendtoeslagen. Wees slim en bespaar geld door doordeweeks te verhuizen als je besluit de verhuizing uit te besteden. De toeslagen zijn meestal op zaterdag zo’n 25 procent en zondag 75 procent. De kosten voor een spoed verhuizing verschillen per verhuisbedrijf. Deze kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid verhuizers die op die dag nog beschikbaar zijn bij het bedrijf.

Verhuiscalculator zelf verhuizen

Wat kost zelf verhuizen ten opzichte van uitbesteden? Ontdek het met onderstaande calculator!

Enkele bespaartips

We geven je graag nog een paar bespaartips mee waarmee je behoorlijk wat geld kunt besparen op  de kosten van een verhuisbedrijf.

 1. Kies regionaal. Wil je geld besparen? Bespaar dan op de voorrijkosten door te kiezen voor een verhuizer in jouw regio.
 2. Verhuis samen. De kans is klein maar misschien kun je, bij een kleine verhuizing, de verhuisbus gebruiken voor een verhuizing van je vriend of familielid. Hiermee kun je besparen op de transportkosten.
 3. Help mee. Het klinkt gek, want je huurt een verhuizer in om het zware werk te doen. Maar je zou lichte werk zoals inpakwerk of het opruimen van afval zelf doen. Zo verloopt de verhuizing vlotter waardoor de verhuizer minder uren maakt.
 4. Offertes aanvragen. Het gaat om maatwerk. Bij maatwerk is de prijs niet makkelijk te bepalen. Vraag daarom altijd eerst offertes op. Vergelijk de prijzen en kies de beste optie. In sommige gevallen is het beter om voor een duurdere offerte te kiezen, je hebt dan wel de zekerheid van een professionele partij. Het vergelijken van offertes geeft je in ieder geval wel beter inzicht.

Verhuisbedrijf offertes

Hierboven heb je kunnen zien wat de kosten van een verhuisbedrijf zijn. Voor een overzicht van de exacte prijzen kun je het beste meerdere offertes van diverse verhuisbedrijven uit jouw regio aanvragen. Wij bieden je deze service geheel gratis en vrijblijvend aan. Volg het stappenplan hieronder en bespaar ook tot 30% op de kosten van een verhuisbedrijf:

 1. Klik op de button hieronder en vul het aanvraagformulier zo goed mogelijk in
 2. Ontvang vrijblijvend maximaal 4 offertes van verhuisbedrijven in jouw regio
 3. Vergelijk de offertes, kies de beste deal en bespaar tot wel 30% op je verhuizing!
Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs