Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis verhuisbedrijf offertes vergelijken?
Verhuisbedrijf Van Noort

verhuisbedrijfEen verhuizing brengt veel stress met zich mee en is niet zomaar even gedaan. Wil jij jezelf tijd en moeite besparen? Schakel dan een verhuisbedrijf in. Maar wat zijn nu eigenlijk de kosten? De kosten van verhuizers hangen af van meerdere factoren.  Simpelweg kunnen we er drie opnoemen die de kosten grotendeels bepalen:

  • Grootte van de verhuizing (hoeveel verhuizers zijn er nodig)
  • Transportkosten: denk aan een verhuiswagen (en eventueel opslag)
  • Reisafstand (voorrijkosten)

*Tip:

→ Verhuisbedrijf inschakelen? Vergelijk eerst. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 4 offertes van diverse verhuisbedrijven in jouw regio.

Prijsopbouw verhuisbedrijf

Laten we beginnen met de prijsopbouw van een verhuisbedrijf. Zoals je hieronder kunt zien bestaat vrijwel het grootste gedeelte (maar liefst 60%!) uit de arbeidskosten. Je doet er daarom verstandig aan om meerdere offertes te vergelijken van diverse verhuisbedrijven. Zo weet je zeker dat je niet de hoofdprijs zult betalen. Bovendien kan een verhuisbedrijf je niet zomaar iets wijs maken.

prijsopbouw-verhuisbedrijf

Kosten verhuisbedrijf

Bij een verhuizing komt veel sjouwwerk kijken. Het laden en lossen van de verhuiswagen is het werk van een professionele verhuizer. Daarnaast kun je een verhuizer ook inhuren voor inpakwerk en bijvoorbeeld voor het monteren en demonteren van meubels. Gemiddeld heb je drie verhuizers nodig voor een efficiënte en vlotte verhuizing. Dit geldt natuurlijk niet voor alle verhuizingen omdat elke verhuizing anders is. Hoe meer verhuizers er aanwezig zijn des te sneller de verhuizing zal gebeuren. Het is zelfs zo dat je in bepaalde gevallen geld kunt besparen door meerdere verhuizers in te schakelen. Gemiddeld kun je rekenen op een uurtarief van 25,- euro tot 35,- euro per uur voor een extra verhuizer. Hieronder tref je een kostenindicatie van het gemiddelde verhuisbedrijf:

Optie Aantal verhuizers Verhuisservice Totale kosten
Goedkoop 1 verhuizer – n.v.t. € 400.- – € 575.-
Efficiënt 2 verhuizers – spullen inpakken € 800.- – € 950,-
Groot huis 4 verhuizers – spullen inpakken
– Klussen na de verhuizing
€ 1.300.- – € 1.600.-

Verhuiscalculator zelf verhuizen

Wat kost zelf verhuizen ten opzichte van uitbesteden? Ontdek het met onderstaande calculator!

Kosten transport

Je wilt natuurlijk ook weten wat de kosten van het transport zullen zijn. Een verhuisbedrijf zal ten eerste kijken wat voor type verhuiswagen er nodig is. Als het gaat om een zeer grote verhuizing dan zal er ook voor een grotere verhuiswagen worden gekozen. Gemiddeld kunnen we stellen dat een verhuiswagen van 20 m3 met een bestuurder zo’n 55 tot 65 euro per uur zal kosten. Een verhuiswagen van 50 m3 met een bestuurder zal zo’n 65 tot 75 euro per uur kosten. De bestuurder van een verhuiswagen helpt in bijna alle gevallen ook mee met de verhuizing zelf.

Voorrijkosten

Het is van belang om te weten wat de afstand tussen het verhuisbedrijf en jouw huis is. Vanaf het moment dat de verhuiswagen rijdt zullen er kosten in rekening worden gebracht (per km). Vaak krijg je wel een aantal kilometers gratis. Kies je voor een regionale verhuizer, dan zal je vaak de eerste 20 kilometers gratis krijgen. Bij landelijke verhuisbedrijven is dit veel meer, vaak tussen de 60-100 km. Per gemaakte kilometer kun je rekenen op een bedrag tussen de 0.50 en de 1.00 euro.

Keuze maken: Landelijk of regionaal?

Een landelijk verhuisbedrijf heeft meestal een goed marketingplan met een professionele aanpak. Het bedrijf moet immers veel omzet draaien om de kosten te betalen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat regionale verhuizers onprofessioneel zijn. Integendeel, een regionaal verhuisbedrijf kan professioneler zijn, maar komt meestal mankracht tekort. Bij grote verhuizingen kun je het beste kiezen voor een landelijke partij. Heb je een kleine verhuizing, kies dan voor een lokaal bedrijf. Al met al raden wij aan om te kiezen voor een verhuisbedrijf met veel ervaring en het liefst erkenning. Maar de keuze ligt natuurlijk geheel aan jou.

→ Lees ook: top 8 vragen voor verhuisbedrijven.

verhuisbedrijf kosten

Andere kosten

Naast de bovenstaande kosten van een verhuisbedrijf zijn er ook andere kosten. Zo is er bijvoorbeeld in bepaalde gevallen een parkeervergunning of parkeerontheffing nodig. De verhuiswagen dient voor jouw huis te worden geplaatst voor een zo efficiënt mogelijke verhuizing. Kan dit niet? Dan is er een parkeervergunning nodig. De vergunning zal dan ook aangevraagd moeten worden bij de gemeente. Het bedrag kan oplopen tot 50 euro. Hieronder hebben we voor het gemak een overzicht gemaakt van de overige kosten.

Soort klus Kosten per uur (gemiddeld) Omschrijving service
Klusjes doen € +- 40 per uur – Montage/demontage service van meubels
– Reparatie en schilderen
Spullen inpakken € +- 40 per uur – Spullen inpakken van de inboedel
– Door expertise altijd een goed resultaat
Lift service € +- 65 per uur – Lift assistentie voor appartementen
– Koelkasten, bankstellen e.d. verhuizen
Piano verhuizen € +- 200 – € 350 – Door expertise extra veilig verhuizen
– Verzekering voor de piano
Parkeervergunning € +-20 – € 50 – Zoals gezegd, de prijzen verschillen per gemeente
– Snel verhuizen omdat het transport dichtbij staat
Opslag inboedel € +-100 opslagbox 30 m³ – Inboedel opslaan als je geen woning hebt
– Of handig als je extra spullen kwijt wil

Gemiddelde kosten:

verhuisbedrijf gemiddelde kosten

Zie ook:

Woon je in België? Lees dan: kosten verhuisfirma

Spoed & weekend service

Je kunt er ook voor kiezen om een verhuizing met spoed of in het weekend uit te besteden aan een verhuisbedrijf. Voor veel verhuisbedrijven in Nederland gelden er weekendtoeslagen. Wees slim en bespaar geld door doordeweeks te verhuizen als je besluit de verhuizing uit te besteden. De toeslagen zijn meestal op zaterdag zo’n 25 procent en zondag 75 procent. De kosten voor een spoed verhuizing verschillen per verhuisbedrijf. Deze kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid verhuizers die op die dag nog beschikbaar zijn bij het bedrijf.

Verhuisbedrijf kiezen valkuilen

Of je nu zelf gaat verhuizen of de verhuizing wilt uitbesteden door een verhuisbedrijf, het is altijd verstandig om tips te lezen hoe je veelgemaakte fouten voorkomt!

 

Enkele bespaartips

We geven je graag nog een paar bespaartips mee waarmee je behoorlijk wat geld kunt besparen op  de kosten van een verhuisbedrijf.

  1. Kies regionaal. Wil je geld besparen? Bespaar dan op de voorrijkosten door te kiezen voor een verhuizer in jouw regio.
  2. Verhuis samen. De kans is klein maar misschien kun je, bij een kleine verhuizing, de verhuisbus gebruiken voor een verhuizing van je vriend of familielid. Hiermee kun je besparen op de transportkosten.
  3. Help mee. Het klinkt gek, want je huurt een verhuizer in om het zware werk te doen. Maar je zou lichte werk zoals inpakwerk of het opruimen van afval zelf doen. Zo verloopt de verhuizing vlotter waardoor de verhuizer minder uren maakt.
  4. Offertes aanvragen. Het gaat om maatwerk. Bij maatwerk is de prijs niet makkelijk te bepalen. Vraag daarom altijd eerst offertes op. Vergelijk de prijzen en kies de beste optie. In sommige gevallen is het beter om voor een duurdere offerte te kiezen, je hebt dan wel de zekerheid van een professionele partij. Het vergelijken van offertes geeft je in ieder geval wel beter inzicht.

Verhuisbedrijf offertes

Hierboven heb je kunnen zien wat de kosten van een verhuisbedrijf zijn. Voor een overzicht van de exacte prijzen kun je het beste meerdere offertes van diverse verhuisbedrijven uit jouw regio aanvragen. Wij bieden je deze service geheel gratis en vrijblijvend aan. Volg het stappenplan hieronder en bespaar ook tot 30% op de kosten van een verhuisbedrijf:

  1. Klik op de button hieronder en vul het aanvraagformulier zo goed mogelijk in
  2. Ontvang vrijblijvend maximaal 4 offertes van verhuisbedrijven in jouw regio
  3. Vergelijk de offertes, kies de beste deal en bespaar tot wel 30% op je verhuizing!

verhuisbedrijven vergelijken

Gratis verhuisbedrijf offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

studentenverhuisservice

Studentenverhuisservice

juli 14, 2023

Studenten verhuizen vaak, of het nu naar een nieuwe stad of naar

Verhuizen tijdens de zwangerschap

juli 14, 2023

Verhuizen is een stressvolle tijd. Er moet van alles geregeld worden. Op

Laat nooit meer een verhuisdoos sneuvelen met deze tips

juli 14, 2023

Vroeg of laat ga je een keer verhuizen. Sommige mensen doen het