Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

Kosten erkende verhuizersJe kan er tegenwoordig voor kiezen om een beroep te doen op de diensten van tal van verschillende verhuisfirma’s. Op het eerste zicht maakt het niet zoveel verschil voor welke van deze bedrijven je uiteindelijk zal kiezen, maar toch zijn er een aantal factoren waar je maar beter rekening mee kan houden. Wat bijvoorbeeld te denken van de manier waarop de verhuizers je inboedel inpakken? Minder ervaren verhuizers kunnen er bijvoorbeeld al eens wat vluchtiger mee omspringen waardoor er schade kan ontstaan. Door een beroep te doen op erkende verhuizers zal je dit probleem nooit hebben en ben je bovendien verzekerd van de meest optimale afhandeling van je huis. Ook een beroep doen op erkende verhuizers? Wacht dan niet langer, lees snel verder en ontdek er alles over op deze pagina!

*Tip:
→ Erkend verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Wat zijn erkende verhuizers?

Erkende verhuizers zijn verhuizers die er voor hebben gekozen om zich aan te sluiten bij de “Erkende Verhuizers”. Deze verhuizers dienen zich te houden aan verschillende eisen met betrekking tot niet alleen het milieu, maar ook de veiligheid en de kwaliteit. Vanuit de organisatie worden leden op regelmatige basis gecontroleerd of ze wel aan de vooropgestelde eisen voldoen. Dit zorgt er voor dat je door een beroep te doen op de diensten van een erkende verhuizer altijd kan rekenen op de meest optimale afhandeling van je verhuizing. Vooral wanneer je over heel wat waardevolle voorwerpen beschikt in je interieur is dit een absolute aanrader.

De voordelen van erkende verhuizers

Wanneer je uiteindelijk beslist om een beroep te doen op de diensten van erkende verhuizers zal je altijd kunnen rekenen op verschillende interessante voordelen. We zetten deze voordelen alvast even voor jou op een rijtje:

  • Je bent er zeker van dat goed opgeleid en ervaren personeel jouw verhuizing uitvoert.
  • Je beschikt altijd over een passende verzekering inclusief garantie.
  • De algemene voorwaarden zijn meer sluitend in vergelijking met de voorwaarden die door andere verhuisbedrijven worden gehanteerd.
  • Goed opgeleid en ervaren personeel. Verhuisbedrijven die er voor hebben gekozen om zich aan te sluiten bij de organisatie “Erkende Verhuizers” moeten bevestigen dat ze uitsluitend personeel aannemen die een passende opleiding hebben genoten en bijgevolg ook gediplomeerd zijn. In Nederland kan je er voor kiezen om verschillende opleidingen te volgen met betrekking tot het vak van inboedelverhuizer. Voor een projectverhuizer (bij zakelijke verhuizingen) is er een aparte opleiding beschikbaar.
  • Verzekering en garantie. Het is zeer belangrijk dat je inboedel tijdens het verhuizen is verzekerd tegen mogelijke schade. Wanneer je er voor kiest om een gewoon verhuisbedrijf onder de arm te nemen is dat lang niet altijd het geval, in tegendeel. Door een beroep te doen op erkende verhuizers is je inboedel evenwel verzekerd tot aan een bedrag van 100.000 euro. Bovendien, wanneer de erkende verhuizer van je keuze in tussen failliet gaat zal één van de andere verhuizers van de organisatie de verhuizing op zich nemen. Dit zorgt er voor dat de vereiste aanbetaling van 25 procent steeds gegarandeerd is.
  • De algemene voorwaarden. Dat de voorwaarden van erkende verhuizers goed zijn blijkt reeds uit bovenstaande. Als klant die wenst te verhuizen loop je dan ook werkelijk geen enkel risico. Tegelijkertijd ben je er ook altijd van verzekerd dat je kan rekenen op een zo optimaal mogelijke afhandeling van je verhuizing en dat zonder dat je een torenhoge kostprijs dient te betalen.

Keuzes die de kostprijs van erkende verhuizers bepalen

Kosten erkende verhuizersWelke kostprijs er door erkende verhuizers in rekening wordt gebracht is voor een niet onbelangrijk deel gebaseerd op de keuzes die je als woningeigenaar maakt. We zetten deze keuzes allemaal even voor jou op een rijtje:

Keuze 1: De verhuiswagen

Het spreekt voor zich dat de omvang van je inboedel een niet onaanzienlijke invloed zal hebben op het kostenplaatje dat voor de verhuizing in rekening wordt gebracht. Het verhuizen van de inboedel van een vrijstaande woning is wat dat betreft altijd veel duurder dan het verhuizen van de inboedel uit een klein appartement. Een grote verhuiswagen die beschikt over een capaciteit van ongeveer 50 kubieke meter is dan ook gemiddeld 10 euro duurder in vergelijking met de 20 kubieke meter variant.

Type verhuiswagen Gemiddelde kostprijs
1 verhuizer + verhuiswagen 20 kubieke meter Gemiddeld 70 euro per uur
1 verhuizer + verhuiswagen 50 kubieke meter Gemiddeld 80 euro per uur

Keuze 2: Extra verhuizers

Standaard wordt er bij een verhuiswagen één verhuizer voorzien. De chauffeur is in dit geval dan de verhuizer. Wanneer je wenst te verhuizen van of naar een grote woning is het echter zeer waarschijnlijk dat je niet voldoende zal hebben aan één helpende hand. In dat geval kan je er altijd voor kiezen om een extra ervaren verhuizer in te schakelen. Een dergelijke extra verhuizer kost je gemiddeld 35 euro per uur.

Keuze 3: Vervoerskosten

Wanneer je er voor kiest om een verhuisbedrijf met erkende verhuizers onder de arm te nemen is het altijd interessant om te kiezen voor een bedrijf die relatief dichtbij is gevestigd. Dit is interessant omdat je op die manier de vervoerskosten aanzienlijk kan drukken. Tot 20 kilometer worden dergelijks kosten veelal niet aangerekend. Van zodra er sprake is van een grotere afstand is het mogelijk dat er vervoerskosten in rekening worden gebracht. Deze lijken op het eerste zicht misschien vrij onschuldig, maar kunnen relatief hoog oplopen.

Keuze 4: Eventuele extra opties

Je kan er voor kiezen om bij het inschakelen van erkende verhuizers nog gebruik te maken van verschillende extra opties. Deze opties zijn uiteraard niet verplicht, maar kunnen vooral in sommige omstandigheden echt aangewezen zijn. We zetten deze opties inclusief hun gemiddelde kostprijs graag even voor jou op een rijtje.

Type optie Gemiddelde kostprijs
Opslag van inboedel Ongeveer 100 euro voor een opslagbox van 30 kubieke meter
Lift assistentie Ongeveer 75 euro per uur
Handyman service Ongeveer 45 euro per uur
Piano transport Tussen 250 & 350 euro
Parkeervergunning Tussen 25 & 35 euro

Voor wat de parkeervergunning betreft dien je na te gaan of deze al dan niet noodzakelijk is in de stad of het dorp waarin je woont. Dit is niet altijd het geval. Zeker wanneer je bijvoorbeeld over een grote woning beschikt met een eigen (grote) parking is een parkeervergunning uiteraard niet noodzakelijk. De lift assistentie is tot slot uitsluitend noodzakelijk voor mensen die woonachtig zijn op bijvoorbeeld een hogere verdieping van een appartementsgebouw.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs