Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?
Verhuisbedrijf Hilberg Verhuizingen

Zoals je wel vaker op deze website hebt gelezen komt er veel kijken bij een verhuizing. Je wilt natuurlijk besparen op de kosten van een verhuizing. Dit zou je kunnen doen door zelf te verhuizen. In dit artikel lees je wat de kosten van zelf verhuizen zijn. De vraag is natuurlijk of je er zelf de zin en tijd voor hebt. Uitbesteden is dan misschien een makkelijke uitweg.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Transport

Een van de belangrijkste aspecten van een verhuizing is het transport. Om zo efficiënt mogelijk te verhuizen is het verstandig om een busje/klein vrachtwagen te huren. Gemiddeld kost je dit zo’n 60 tot 135 euro per dag. Hierboven op komen de kosten van brandstof. Naast de kosten van een verhuiswagen heb je ook andere verhuisartikelen nodig, zoals: een steekwagen, dekens en verhuisdozen. Een klein gezin heeft al gauw zo’n 30 tot 40 verhuisdozen nodig. Per 5 verhuisdozen betaal je bij de gemiddelde bouwmarkt zo’n 10 euro. Je kunt natuurlijk ook geld besparen door oude kartonnen dozen te gebruiken, maar de vraag is of dit wel verstandig is. Zijn de dozen nog goed? Dan kun je er zeker gebruik van maken.

Verhuiscalculator: bereken zelf de verhuiskosten

Verhuiscalculator zelf verhuizen

Opslagruimte

Wat je als alternatief kunt doen is een verhuiscontainer inhuren. Hier kun je tijdelijk je spullen opslaan (lees ook: verhuizing opslagruimte). Een verhuisbedrijf zal de container naar een gewenste locatie verplaatsen en je kunt daarna de spullen zelf uitladen. De kosten van een opslagruimte zijn beperkt. De kosten hangen af van de opslagruimte oppervlakte. Voor bijvoorbeeld 12 m3 betaal je zo’n 30 – 40 euro per maand. Let wel op dat je meestal borg moet betalen (bijv.: 75,- euro).

Extra

Ook zal er hapjes/eten aanwezig moeten zijn als familie en kennissen mee willen helpen met de verhuizing. Deze kosten kun je ook meerekenen. Tot slot is het belangrijk om te weten dat als je zelf verhuist je spullen niet verzekerd zijn (meestal). Laat je de verhuizing door een verhuisbedrijf regelen? Dan zijn je spullen meestal wel verzekerd.

Kosten na verhuizing

Natuurlijk is het ook verstandig om rekening te houden met de kosten na een verhuizing. Hieronder een opsomming van eventuele bijkomende kosten.

  • Huurcontract kosten (borg)
  • Kosten overname bijvoorbeeld vloer/kast
  • Kosten elektra en gas aansluiting
  • Kosten aansluiten telefoon en internet
  • Kosten inrichten huis
  • Kosten inrichten tuin
  • Kosten gemeentelijke heffingen (kan variëren van oude situatie)
  • Reiskosten werk (kan variëren van oude situatie)
  • Energierekening kosten (kan variëren van oude situatie)

Bijzondere bijstand

Ga je verhuizen en ontvang je een uitkering? Dan kun je in aanmerking komen voor een bijzondere bijstand. Je kunt namelijk in zo’n geval gebruik maken van een verhuisvergoeding. Per gemeente verschillen de voorwaarden wel. Neem contact op met jouw eigen gemeente voor meer informatie.

Zelf verhuizen of uitbesteden?

Hier zie je in een overzicht belangrijke voor- en nadelen van beide keuzes. Bedenk goed wat bij jouw situatie past. Lees het kopje hieronder voor een belangrijke tip!

Zelf verhuizen Stress, kost tijd en vermoeiend Geen professionele verhuizers Goedkoop (tussen de €100 en €300)
Verhuisbedrijf Alles wordt jou uit handen genomen Professionele verhuizers Niet goedkoop (tussen de €400 en €1.600)

Goed om te weten!

Voordat je besluit om zelf te verhuizen is het verstandig om de kosten van een verhuisbedrijf door te nemen. Soms kan uitbesteden een betere optie zijn dan zelf verhuizen. Vergelijken kan in ieder geval geen kwaad. Ontvang vrijblijvend meerdere prijsopgaven van verhuizers uit jouw regio en vergelijk de prijzen. Dit kan je een besparing tot wel 30% opleveren.

Tips & checklist

Omdat er zoveel komt kijken bij een verhuizing is het verstandig om een goede planning te maken. Neem ook onze checklist en verhuistips door (ook uit te printen) en vergeet geen belangrijke zaken.

Andere prijsoverzichten:

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs