Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

Kosten internationaal verhuizenWanneer je van plan bent om het leven in eigen land achter je te laten en te verhuizen naar het buitenland komt er als vanzelfsprekend zeer veel op je af. Veel mensen proberen deze verhuizing in eerste instantie zelf te doen, maar komen er al snel achter dat, dat niet zo eenvoudig is. Bovendien is verhuizen naar een ander land meer dan een gewone verhuizing een zeer stressvolle gebeurtenis waar maar weinig mensen op zitten te wachten. Ben jij met andere woorden ook van plan om te verhuizen naar het buitenland en zou je daarom graag meer willen weten over verhuisbedrijven die een dergelijke dienst aanbieden? Lees dan snel verder, want wij zetten alle informatie evenals de kosten graag even voor jou op een rijtje.

*Tip:
→ Internationaal verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Hoeveel kost een internationale verhuizing?

kostenHet spreekt voor zich dat er onderling tussen de verschillende mogelijkheden op vlak van een internationale verhuizing zeer veel verschillen merkbaar zijn. Het spreekt dan ook voor zich dat een verhuizing van Nederland naar Duitsland een stuk voordeliger zal zijn in vergelijking met een verhuizing naar de Verenigde Staten of nog verder, Australië. Vooral het transport waar gebruik van wordt gemaakt oefent een niet onaanzienlijke invloed uit op het kostenplaatje welke dient te worden betaald. Voor een verre verhuizing wordt doorgaans geopteerd voor scheepvaart, in het bijzonder omdat luchttransport behoorlijk veel duurder is. Om je een goed beeld te geven van de verschillende mogelijkheden en kosten op vlak van een internationale verhuizing hebben we even drie mogelijkheden voor jou op een rijtje gezet:

Internationale verhuizing naar Gemiddelde kostprijs
Marseille (Frankrijk) Tussen 4.250 & 5.750 euro
Miami (Amerika) Tussen 7.750 & 9.250 euro
Perth (Australië) Tussen 8.250 & 10.250 euro
  • Verhuizen naar Marseille: Zou je graag willen kunnen genieten van het heerlijke klimaat van Zuid-Frankrijk en kies je er daarom voor om te verhuizen naar het zonnige Marseille? In dat geval zal je doorgaans met 2 verhuizers en een verhuiswagen voldoende hebben. Voor een dergelijk pakket moet rekening worden gehouden met een gemiddeld prijskaartje welke is gelegen tussen de 4.250 & 5.750 euro.
  • Verhuizen naar Miami: Zou je graag iets verder willen verhuizen, namelijk naar het grote Amerika? In dat geval zal er standaard gebruik worden gemaakt van een zeecontainer om jouw inboedel de oceaan over te brengen. Omwille van het feit dat een verhuizing met een zeecontainer vrij voordelig is zal dit niet zo’n groot verschil met zich meebrengen in kostprijs in vergelijking met een gewone Europese verhuizing. Het prijskaartje voor een verhuizing naar Miami is dan ook gelegen tussen de 7.750 & 9.250 euro.
  • Verhuizen naar Perth: Een ander verhaal wordt het uiteraard wanneer je, je leven verder wenst te zetten in het verre Australië. Een verhuizing van Nederland naar Perth kenmerkt zich dan ook door een grote afstand. Je inboedel is dan ook gemiddeld 7 weken onderweg. Er bestaan verschillende mogelijkheden om deze tijdsduur te beperken, maar dan schiet het kostenplaatje vaak meteen de lucht in. Gemiddeld wordt een verhuizing naar Australië vanuit Nederland evenwel uitgevoerd voor een prijs tussen de 8.250 & 10.250 euro.

De prijsopbouw van een internationale verhuizing

kostenBekijken we de prijsopbouw van een internationale verhuizing, dan kunnen we vaststellen dat deze uit drie delen bestaat. Het grootste deel van de taart is met 40 procent voorbehouden voor het transport. 30 procent gaat naar het laden en de resterende 30 procent is logischerwijs voor het lossen. Door offertes bij verschillende internationale verhuisbedrijven op te vragen kan je in ieder geval zonder probleem rekenen op de scherpst mogelijke prijs voor jouw internationale verhuizing!

Keuzes die de kostprijs van een internationale verhuizing bepalen

De standaard kosten voor een internationale verhuizing, naar welk land dan ook, zijn ondertussen wel een beetje bekend. Er is echter meer. Verschillende keuzes die jij als woningeigenaar maakt kunnen namelijk een grote impact hebben op de kostprijs die in rekening wordt gebracht. We zetten deze graag nog even voor jou op een rijtje:

Keuze 1: De omvang van je inboedel

Een zeer belangrijk gegeven is de omvang van je inboedel. Hoe groter de inboedel, des te groter ook het transportmiddel uiteraard moet zijn. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een gewone verhuiswagen zal deze doorgaans over een capaciteit van 20 of 50 kubieke meter beschikken. In het geval van een zeecontainer bedraagt de capaciteit iets minder dan 70 kubieke meter. Zit je er met jouw inboedel iets boven? In dat geval is het aan te raden om te proberen zelf een aantal spullen te verhuizen. Zo worden hoge, extra kosten voorkomen.

Keuze 2: Het vervoer

De tweede keuze hangt een beetje samen met bovenstaande, maar is tevens afhankelijk van de locatie waarnaar je gaat verhuizen. Verhuis je naar Duitsland, dan kan het transport zonder probleem over de weg gebeuren. Verhuizing je naar Amerika, dan heb je de keuze tussen transport over zee en door de lucht. Hetzelfde geldt voor een verhuizing naar Australië, alleen de afstand is natuurlijk een stukje groter. Transport over de weg is altijd het voordeligst gevolgd door de scheepvaart. Het laten transporteren van je inboedel door de lucht is steeds duurste optie waardoor ze door maar weinig mensen wordt verkozen.

Keuze 3: Verzekering

Bij een gewone verhuizing wordt het altijd aangeraden om een bepaalde verzekering af te sluiten voor je inboedel. Dit is zeker het geval wanneer je de inboedel naar een ander land wenst te verhuizen. Bij bepaalde verhuisbedrijven is deze verzekering standaard inbegrepen, maar in andere gevallen kan het gebeuren dat hiervoor een meerprijs wordt aangerekend. Deze meerprijs is gemiddeld gelegen tussen de 1 en 2 procent van de waarde van de inboedel. Let dus op, een dergelijke verzekering kan je een behoorlijke som geld meer kosten.

Keuze 4: Eventuele extra opties

Net als bij een binnenlandse verhuizing is het ook voor een internationale verhuizing mogelijk om diverse extra opties aan te vragen bij het verhuisbedrijf in kwestie. We hebben deze opties inclusief hun gemiddelde kostenplaatje nog even voor jou op een rijtje gezet.

Type optie Gemiddelde kostprijs
Opslag van inboedel Ongeveer 100 euro voor een opslagbox van 30 kubieke meter
Lift assistentie Ongeveer 75 euro per uur
Handyman service Ongeveer 45 euro per uur
Piano transport Tussen 250 & 350 euro
Parkeervergunning Tussen 25 & 35 euro
Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs