Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

OpslagruimteHet kan gebeuren dat je de huidige woning al moet verlaten terwijl je nog niet in je nieuwe woning terecht kunt. Of dat je jouw inboedel niet (volledig) kunt of wilt meenemen naar het nieuwe huis. Of dat je tijdelijk in het buitenland gaat wonen en een deel van je inboedel wilt achterlaten.

In al deze gevallen kun je wel wat (extra) opslagruimte gebruiken. Je kunt ervoor kiezen je spullen professioneel te laten opslaan door een erkend verhuisbedrijf, maar het is ook mogelijk dat je alles zelf opslaat in speciaal geconditioneerde en beveiligde opslagruimten. Hier vind je een overzicht van alle verhuurbedrijven van opslagruimtes in Nederland.

*Tip:
→ Opslagruimte nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van bedrijven.

 

Welke opties zijn er?

Als je gaat verhuizen, kun je om meerdere reden opslagruimte nodig hebben. Misschien is je nieuwe woning nog niet klaar en heb je wat tijd te overbruggen in een tijdelijke woning met beperkte ruimte. Of je wilt gewoon je meest dierbare spullen veilig zetten zodat er op de dag van de verhuizing niks met ze kan gebeuren. Op de verhuisdag is het immers al druk genoeg. Alvast een deel van je spullen elders opslaan, zorgt ervoor dat jij je geen zorgen hoeft te maken over je kwetsbare spullen, en het scheelt weer in de hoeveelheid sjouwwerk!

Als je online gaat zoeken naar passende opslagruimte, zie je misschien al snel door de boxen de ruimte niet meer. Daarom bespreken wij hieronder kort de verschillende opties, om jou alvast op weg te helpen bij het kiezen van de ruimte die bij je past.

Optie 1: Self storage

De naam zegt het eigenlijk al: bij self storage doe je alles rond het opslaan van je spullen zelf. Je huurt een box met eigen (rol-)deur bij een aanbieder bij jou in de buurt, brengt je spullen naar hun locatie en plaats deze zelf in de opslagruimte. Deze locaties zitten over het algemeen aan de rand van de stad op een industrie- of bedrijventerrein en zijn doorgaans goed bereikbaar.

Er zijn grote spelers in de markt met één of meerdere locaties. Er zijn in de meeste steden ook kleinere, lokale aanbieders. Het is daarom heel erg van je woonplaats afhankelijk welke aanbieder voor jou de beste “match” is.

  • + Voordeel: je hebt je eigen, afgesloten opslagruimte, met over het algemeen zeer flexibele toegangstijden. Handig als je denkt tussentijds vaak bij je spullen te moeten zijn.
  • –  Nadeel: Als je gaat verhuizen naar een andere stad, is deze optie minder geschikt. Je bent immers gebonden aan de locatie van de opslagruimte. Dat betekent dat een deel van je spullen na de verhuizing nog in een opslagbox in je oude woonplaats staat, en je ze weer op moet halen. Dat brengt dus veel extra werk met zich mee: allereerst het naar de opslagruimte brengen voor de verhuizing, en het naderhand weer ophalen. Door de huur van een busje en de hoeveelheid extra uren, lopen ook de kosten op deze manier snel op.

Optie 2: Opslagruimte die naar je toe komt

Het moderne alternatief voor self storage, ontstaan vanuit een veranderende markt. Steeds meer producten komen naar je voordeur: van witgoed tot boeken en van je avondeten tot je dagelijks boodschappen. Grote bedrijven hebben één ding gemeen: ze zorgen ervoor dat de consument de deur niet uit hoeft voor hun producten en hebben een app waarmee alles geregeld kan worden.

Vanuit die gedachte ontwikkelde opslagbedrijf een bedrijf de bewaar-app, een virtuele opslagplaats voor fysieke spullen. Net als bij optie 2 worden de spullen bij je thuis opgehaald. Ze worden niet in een container geladen, maar in een professionele verhuiswagen. In een eigen app-omgeving zie je vervolgens precies welke spullen er zijn opgeslagen en kun je precies aangeven welke spullen je weer terug wilt. Ook op je nieuwe adres.

  • – Het nadeel is dat het niet mogelijk is zelf je opslagbox te bezoeken. Dat wordt opgevangen door 24/7 digitale toegang tot je spullen via de app. Daarnaast blijkt in de praktijk dat mensen, zeker bij hun verhuizing, de opslagruimte zelden tussentijds bezoeken
  • + Voordeel: doordat de spullen bij je thuis worden opgehaald, is deze vorm van opslagruimte altijd in de buurt. Je hoeft niet zelf een busje te huren en heen en weer te rijden, waarmee je tijd en geld bespaart. Doordat de spullen ook kunnen worden teruggebracht op een ander anders dan waar ze opgehaald zijn, is deze vorm aantrekkelijk.

Opslagdepots

Verhuisbedrijven beschikken vaak over grote opslagdepots die elektronisch zijn beveiligd. De spullen kunnen bijvoorbeeld worden opgeslagen in volledig klimaat gecontroleerde kisten- of containerloodsen. Deze opslagdepots bieden al gauw plaats aan vele duizenden opslagkisten en containers. Neem via dit formulier contact op met een verhuisbedrijf bij jou in de buurt en informeer naar de mogelijkheden.

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs