Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

Verhuizen is een stressvolle tijd. Er moet van alles geregeld worden. Op het moment dat je dan zwanger bent kan dit nog meer energie kosten. Daarnaast moet je rekening houden met wat je lichaam aan kan. Anders kan dit voor klachten tijdens de zwangerschap zorgen.

Wanneer je zwanger bent is het dus zeker goed om te kijken hoe je het beste kunt verhuizen. Hieronder vind je dan ook verschillende tips die je hierbij kunnen helpen. Zo wordt het verhuizen tijdens de zwangerschap toch een stukje makkelijker.

Vraag hulp tijdens het verhuizen

Als eerste is het ontzettend belangrijk dat je hulp vraagt voor de verhuizing. Wanneer je een man of vriend hebt, kan hij natuurlijk al een hele hoop doen. Uiteraard kan hij niet de hele inboedel in zijn eentje gaan tillen. Daarom is het belangrijk dat er gekeken wordt naar mensen die je kunnen helpen.

Wanneer je vrienden of familie om hulp vraagt willen ze vast helpen. Vooral tijdens een zwangerschap zijn de meeste mensen vaak erg behulpzaam. Zorg er wel voor dat het mensen zijn die je daadwerkelijk vertrouwd met je spullen.

Zorg voor duidelijkheid onder de mensen

Wanneer je zwanger bent kun je soms anders reageren dan dat je normaal zal doen. Vooral wanneer iedereen aan al je spullen zit kan het allemaal wat heftig oplopen. Daarom is het goed om duidelijkheid voor je hulp te scheppen door je grenzen aan te geven.

Zodra zij jouw wensen weten, wordt het een stuk makkelijker om ervoor te zorgen dat zij deze respecteren. Zo kun je voorkomen dat jij je niet op je gemak voelt tijdens de verhuizing. Het is juist de bedoeling dat de verhuizing soepel en zo stressloos mogelijk zal gaan verlopen.

Verhuizen met een verhuisbedrijf

Het is een mogelijkheid dat je in je omgeving niet zoveel mensen hebt die je kunnen helpen. Tijdens de zwangerschap is het ten alle tijden belangrijk dat je dan niet alles zelf gaat doen. Het is dan goed om een verhuisbedrijf in te schakelen.

Deze bedrijven kunnen je altijd helpen wanneer je een afspraak maakt. Jij kan hun uitleggen wat er allemaal moet gebeuren. Op die manier kun je voorkomen dat je er alleen voor komt te staan. Tijdens je zwangerschap is het juist goed om je rust te pakken.

Bereid je goed voor op de verhuizing

Verder is het van belang dat je jezelf goed voorbereid voor de verhuizing. Zo is het handig om een lijstje te maken met spullen die als eerste naar de nieuwe woning toe moeten. Zo weet je zeker dat je niets gaat vergeten.

Daarnaast is het handig om voor jezelf een lijst op te stellen van de volgorde waarop alles verhuisd wordt. Op die manier heb je een goed overzicht van wat er nu in je nieuwe huis staat en wat niet. Zo voorkom je de stress die je hier anders van zal ervaren.

Bekijk goed wat je lichaam aan kan

Voor jou als zwangere vrouw is het ontzettend belangrijk dat je gaat kijken wat je lichaam aan kan. Per vrouw kan dit erg verschillen. Het is sowieso niet aan te raden om zwaar te gaan tillen. Dit kun je beter door iemand anders laten doen.

Daarnaast is het goed om tussendoor voldoende pauze te nemen. Anders kun je beter iets zittend doen. Zo kun je voorkomen dat het voor je lichaam teveel wordt. Het is juist fijn om pauzes te kunnen nemen en te weten dat je de dag op een goede manier door gaat komen.

Let op bepaalde schoonmaakmiddelen

De meeste mensen die net een nieuw huis hebben gaan maar al te graag aan de slag met schoonmaken. Vooral zwangere vrouwen die niet zoveel kunnen tillen beginnen hier aan. Het is wel van groot belang dat je als zwangere vrouw rekening moet houden met het soort schoonmaakmiddel wat je gaat gebruiken.

Er zijn bepaalde schoonmaakmiddelen die schadelijk zijn tijdens de zwangerschap. Vooral als je bepaalde stoffen met elkaar gaat mengen kan dit gevaarlijk zijn. Daarom is het goed om uit te zoeken welke schoonmaakmiddelen je wel kunt gebruiken en welke je beter kunt laten staan.

Sta in contact tijdens de verhuizing met je verloskundige

Wanneer je gaat verhuizen kan je lichaam hier anders op reageren dan dat je verwacht. De prikkels komen anders binnen en je lichaam reageert misschien wat heftiger. Daarom is het goed om in contact te staan met een verloskundige wanneer je gaat verhuizen. Zij kan je precies uitleggen wat wel en niet handig is om tijdens de zwangerschap te doen.

Daarnaast kan er altijd wat gebeuren tijdens het verhuizen. Wanneer je verloskundige weet in welke situatie je zit, is het een stuk eenvoudiger voor hun in te grijpen wanneer er iets gebeurd. Het is dus zeker altijd aan te raden om het ziekenhuis op de hoogte te stellen.


Meer nieuws:

Meer blogs