Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

Kosten verhuisserviceVeel mensen die willen verhuizen naar een nieuwe woonst kiezen er voor om voor die verhuizing een beroep te doen op een zogenaamde verhuisservice. Een dergelijke service zorgt er voor dat er je heel veel werk uit handen wordt genomen. Een verhuisservice omvat dan ook veel meer dan enkel en alleen het verhuizen van spullen van plaats A naar plaats B. Verhuizers kunnen bijvoorbeeld ook helpen met het inpakken van de inboedel en er is doorgaans altijd een handyman service mogelijk waarbij verschillende meubelen in elkaar gezet kunnen worden en bijvoorbeeld de televisie kan worden geïnstalleerd. Zou jij voor jou verhuizing ook graag gebruik willen maken van een verhuisservice? Heb je er echter geen idee van hoeveel dit precies kost? Lees dan snel verder, want wij zetten graag voor jou de gemiddelde kostprijs van een verhuisservice op een rijtje.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Hoeveel kost een verhuisservice?

kostenExact aangeven hoeveel er voor een verhuisservice wordt aangerekend is vrij lastig. Dit komt omdat de kostprijs van een verhuisservice altijd afhankelijk is van de eisen van de personen die willen verhuizen. Hebben zij bijvoorbeeld voldoende met één verhuiswagen van 20 kubieke meter of moet er een verhuiswagen worden gebruikt met een opslagcapaciteit van 50 kubieke meter? En wat met het aantal verhuizers? Hoe meer verhuizers, des te hoger de kostprijs per uur komt te liggen, maar des te minder lang het verhuizen in beslag zal nemen. Zoals je ziet zijn er op vlak van een verhuisservice verschillende mogelijkheden beschikbaar.

Type verhuisservice Gemiddelde kostprijs
Verhuiswagen met 20 kubieke meter opslag inclusief chauffeur + 1 extra verhuizer Tussen 500 & 750 euro
Verhuiswagen met 50 kubieke meter opslag inclusief chauffeur + 1 extra verhuizer Tussen 850 & 1.050 euro

Wanneer je over een echt grote woning beschikt is het steeds mogelijk om een extra verhuizer te vragen. Deze extra verhuizer kan worden ingehuurd voor een prijs van ongeveer 35 euro per uur. Een extra verhuizer is vooral aan te raden wanneer je bijvoorbeeld over een grote vrijstaande woning of een villa beschikt waaruit of waarnaar je wenst te verhuizen.

Mogelijkheden van een verhuisservice

Zoals eerder reeds aangegeven kan een verhuisservice heel wat meer doen dan uitsluitend de inboedel van plaats A naar plaats B verhuizen. We hebben alvast verschillende mogelijkheden van een verhuisservice voor jou op een rijtje gezet.

Inboedelopslag

Veel mensen beschikken bij het verlaten van hun woning niet over de mogelijkheid om hun inboedel zomaar even tijdig ergens onder te brengen. Een verhuisservice kan op dit vlak de perfecte oplossing bieden. Door gebruik te maken van inboedelopslag is het mogelijk om bijvoorbeeld een ruimte van 30 vierkante meter te huren voor een kostprijs van gemiddeld zo’n 150 euro per maand.

In- & uitpakken van goederen

Het in- en uitpakken van de inboedel kost een heleboel tijd. Bovendien is het belangrijk om extra voorzichtig te werk te gaan. Heel veel mensen die gaan verhuizen maken ongewild dan ook verschillende zaken stuk. Dit had perfect voorkomen kunnen worden door een beroep te doen op een professionele inpakker. Deze persoon weet namelijk precies welke bescherming welk artikel nodig heeft en gaat bovendien met de grootst mogelijke zorg te werk. Voor een inpakker wordt een prijs in rekening gebracht van gemiddeld 30 euro per uur.

Lift assistentie

Mensen die woonachtig zijn op een hogere verdieping in een appartementengebouw zullen vaak gebruik willen maken van lift assistentie. Door gebruik te maken van lift assistentie wordt alle inboedel op zeer eenvoudige wijze via een lift naar beneden gebracht waardoor vooral de grote stukken niet langs de trap moeten worden gedragen. De kostprijs voor lift assistentie is gemiddeld rond de 75 euro per uur gelegen.

Handyman service

Een dienst waar bijzonder veel mensen gebruik van maken is de handyman service die door een verhuisbedrijf wordt aangeboden. Deze service maakt het niet alleen mogelijk dat een vakman bijvoorbeeld enkele meubelen in elkaar zet, daarnaast kan ook een televisie worden geïnstalleerd evenals tal van andere elektronische apparaten. Voor een handyman service dient er rekening te worden gehouden met een kostprijs van gemiddeld 45 euro per uur.

Gespecialiseerd piano transport

Voor bepaalde artikelen is een speciaal transport vereist. Een bekend voorbeeld hiervan is het verhuizen van een piano. Een piano dient met de grootst mogelijke zorg worden ingepakt en vastgezet waardoor deze tijdens het transport niet kan verschuiven en beschadigd kan geraken. Voor een gespecialiseerd piano transport wordt door een verhuisservice gemiddeld een meerprijs in rekening gebracht van tussen de 250 en 350 euro. Dit lijkt veel, maar op deze manier kan je er wel absoluut zeker van zijn dat je piano met de grootst mogelijke zorg wordt getransporteerd.

Interessante bespaartips

Wil je maar wat graag voor jouw verhuizing een beroep doen op een verhuisservice, maar ligt het kostenplaatje welke in rekening wordt gebracht voor jou toch een beetje te hoog? In dat geval kunnen onderstaande bespaartips voor jou ongetwijfeld interessant zijn.

  • Verhuis bij voorkeur tijdens de week. Veel mensen verhuizen tijdens het weekend omdat ze dan over meer vrije tijd beschikken. Dat is op zich heel logisch en ook het verkeer werkt dan veelal net iets beter mee dan tijdens de week, maar het kost je wel een behoorlijke som geld. Verhuizen op zaterdag gebeurt doorgaans nog tegen een beperkte toeslag van 25 procent, maar verhuizen op zondag is met een toeslag van 75 procent toch echt veel duurder.
  • Kies voor een verhuisbedrijf uit de buurt. Ga het verhuisbedrijf niet te ver zoeken. Ook al lijken zij op het eerste zicht goedkoper, van zodra de afstand tussen het verhuisbedrijf en jouw woning meer dan 20 kilometer bedraagt worden er kosten per kilometer in rekening gebracht. Vooral wanneer er enkele keren heen en weer moet worden gereden kan dit op het einde van de rit een zeer aanzienlijke meerprijs teweegbrengen.
  • Beperk het aantal verhuizers. Een beroep doen op een verhuisservice is één ding, maar dat wil niet zeggen dat je ook geen vrienden en familieleden kan inschakelen. Probeer het aantal verhuizers zoveel mogelijk te drukken, maar doe een beroep op vrienden en familie in de plaats. Zo is een vlotte verhuizing gegarandeerd terwijl het kostenplaatje zo beperkt mogelijk blijft.
Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs