Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?
Verhuisbedrijf De Gruijter en Co

Verhuizen kun je doen op elke dag van de week. Vaak krijg je hier van je werkgever één of meerdere dagen vrij voor, dus je maakt de planning samen met je verhuisbedrijf. In sommige gevallen kan het nodig zijn dat je tijdens het weekend verhuist. Hiervoor vragen de meeste verhuisbedrijven dan wel een aardige opslag. Vooral verhuizen op zondag is erg duur. Hier vind je een aantal redenen waarom verhuizen in het weekend meestal geen goed idee is. 

De kosten

De belangrijkste reden om niet te verhuizen tijdens het weekend is omdat dit soms wek 100 procent duurder kan zijn dan verhuizen op een doordeweekse dag. Voor zaterdagen vragen verhuisbedrijven gemiddeld 25 procent extra en voor zondagen kan dit oplopen tot dubbele prijzen. Met de onderstaande tabel zie je snel wat de verschillen dan financieel voor je kunnen betekenen.

Uitgave verhuizen Reguliere prijzen Prijzen zaterdag Prijzen zondag
1 verhuizer, geen extra diensten €300 – €700

 

€375 – €875 €600 – €1400
2 verhuizers en hulp bij het inpakken €600 – €900

 

€750 – €1125 €1200 – €1800
4 verhuizers, inpakker en handyman €1250 – €2000

 

€1550 – €2500 €2500 – €4000
Extra verhuizer €25 – €30 per uur €30 – €37,50 per uur €50 – €60 per uur

 Meer informatie over de prijzen van verhuizers vind je op de pagina: verhuisbedrijf prijzen.

Er zijn ook andere redenen waarom verhuizen tijdens het weekend vaak duurder is.

  • Minder onderhandelingsmogelijkheden: als je een verhuisbedrijf vraagt om je verhuizing doordeweeks in te plannen, heb je meer mogelijkheden om te onderhandelen. Ze zullen graag gaten in de agenda opvullen, vooral aan het begin van de maand. Soms kun je dus door je datum slim te prikken een leuk bedrag afdingen en de verhuizer helpen aan voldoende werk.
  • Een hogere vraag: tijdens het weekend is er meer vraag om verhuisbedrijven dan doordeweeks. Hierdoor kan het verhuisbedrijf de prijzen automatisch verhogen, de klanten komen toch wel.
  • Arbeidsomstandigheden: als laatste hebben verhuisbedrijven te maken met de arbeidsomstandigheden van hun werknemers. Verhuizers moeten vaste rustdagen krijgen en mogen maar een paar weekenden per jaar worden ingezet. Dit is vastgelegd in de cao voor verhuizers.

Opvang

Als je verhuist tijdens een doordeweekse dag, kun je dit doen terwijl de kinderen naar school zijn. Eventueel laat je ze daarna nog een paar uurtjes bij een vriendje of vriendinnetje spelen. Op die manier hoef je geen opvang te regelen en hebben de kinderen minimale last van de spanningen die op een verhuisdag kunnen ontstaan. Ga je in het weekend verhuizen dan zal je moeten zorgen dat je kinderen ergens de gehele dag of meerdere dagen kunnen worden ondergebracht. 

Openingstijden

Bij verhuizingen komt erg veel organisatie kijken en je moet aan ontzettend veel dingen denken. Op zondag zijn de meeste winkels en bedrijven gesloten. Moet er op het laatste moment nog wat worden aangeschaft, moet je toch een verhuislift regelen of heb je extra verhuisdozen nodig, dan is dit op zondag moeilijk te krijgen. En bij verhuizingen is het vaak het geval dat je toch dingen bent vergeten. Soms zal dit betekenen dat je je verhuizing moet stilleggen, met alle gevolgen van dien. 

De jubilea regel

De jubilea regel is een regel die speciaal voor werknemers in het leven geroepen is. Je hebt namelijk jaarlijks recht op gemiddeld 2 dagen vrij voor een verhuizing. Als je hier recht op hebt, dan zou je eigenlijk gek zijn als je om redenen die te maken hebben met je werk toch tijdens het weekend zou gaan verhuizen. Spreek dus met je werkgever en maak hier gebruik van, want je hoeft dan geen vakantiedagen in te leveren. 

Bereikbaarheid

Jij bent tijdens het weekend vrij, maar andere mensen ook. Verhuis je naar de binnenstad dan kun je grote problemen krijgen met het parkeren van de verhuiswagen. Ook als je verhuist naar een toeristische plaats kan dit tijdens het weekend lastig zijn. Verhuis je doordeweeks en buiten de spits om, dan zal je weinig last ondervinden van het verkeer en kun je vaak gewoon doorrijden en probleemloos parkeren. 

Je eigen rust

Ook voor jou is het weekend bedoeld om te rusten. Als je dan een grote verhuizing gaat plannen kom je hier natuurlijk nooit aan toe. Daarnaast moet je dan maandag gewoon weer aan het werk, waardoor het eigenlijk net is alsof je geen weekend hebt gehad. Dat is zwaar en voor je gezondheid ook niet aan te raden.

Verhuis doordeweeks

Alleen als het echt niet anders kan is het om bovenstaande redenen dus bijna altijd beter om te verhuizen tijdens kantooruren. Spoedverhuizingen en verhuizingen die buiten kantooruren om gebeuren moeten zijn simpelweg veel duurder. Daarnaast is het soms praktischer om doordeweeks te verhuizen en heb je recht op vrije dagen van je werk. Ga je dan nog een beetje onderhandelen en je hebt zo een schitterende prijs te pakken voor je verhuizing.

Vergelijk offertes

Wil jij een verhuizing plannen, maar weet je niet hoe je het beste verhuisbedrijf kunt vinden? Dan kun je hier, op onze website, gebruik maken van onze handige vergelijkingstool. Als je je gegevens invult ontvang je snel een aantal offertes van betrouwbare verhuisbedrijven uit jouw omgeving.


Meer nieuws:

Meer blogs