Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

ij een verhuizing krijg je altijd wel te maken met verhuisdozen. Doorgaans worden vaak dezelfde fouten gemaakt door de mensen die gaan verhuizen. Zorg dat je dezelfde fout niet maakt en bereid je goed voor op een efficiënte verhuizing.

De verkeerde soort verhuisdoos kopen

Er zijn een aantal soorten verhuisdozen op de markt. De goedkoopste soort is de fruitdoos uit de supermarkt. De fruitdoos biedt echter wel minder ruimte en is minder stevig dan een echte verhuisdoos. Ook zal je een aantal supermarkten langs moeten gaan om het goede aantal verhuisdozen te bereiken.

De veiligste optie is verhuisdozen kopen. Je weet dat je goede kwaliteit dozen in handen hebt en je hoeft je geen zorgen te maken dat ze kapot gaan omdat je de dozen niet van iemand leent. Wanneer je verhuisdozen koopt heb je keuze uit de volgende soorten:

  • Autolock verhuisdozen: Deze kun je zonder tape in één beweging opzetten. Dit werkt natuurlijk erg efficiënt.
  • Amerikaanse vouwbodem: Deze soort dozen hebben een vouwbodem. Hierbijmoet je de doos zelf dichttapen.
Soort doos: Fruitdoos Verhuisdozen kopen Verhuisdozen huren
Betrouwbaarheid Minder betrouwbaar Betrouwbaar Betrouwbaar
Ruimte Minder ruimte Ruimte Ruimte
Kost het geld? Nee Ja Ja
Hoe kom je eraan? Langs de supermarkten gaan tot dat je het aantal bereikt hebt dat je nodig heeft. Makkelijk te bestellen bij bol.com. Zie het kopje: ‘verhuisdozen kopen’. Makkelijk te bestellen maar er zitten wel risico’s aan. Zie het kopje: ‘verhuisdozen lenen/ huren’.

Niet naar het soort karton kijken

Ook zijn er verschillende soorten karton te gebruiken. Een goede kwaliteit karton zorgt ervoor dat de verhuisdozen meer kilo kunnen tillen. Tevens zullen de dozen minder snel scheuren. Kraft is de sterkste soort karton, deze kun je herkennen aan een echte bruine kleur.

De verhuisdoos te zwaar maken

Stop de verhuisdozen niet vol met zware spullen. Verdeel het gewicht over de dozen, bijvoorbeeld elke doos onderin een laagje met boeken en daarboven wat lichtere producten. Een gemiddelde verhuisdoos weegt zo’n 7 á 10 kilo. Zorg dat je de verhuisdoos nog wel goed kunt tillen. Wanneer de doos toch zwaar is, is het aan te raden om de onderkant dicht te tapen.

**TIP** Til de doos niet met de handgrepen maar met twee handen onder de doos wanneer de doos te zwaar is.

Geen verhuisdozen lenen

Vaak wordt vergeten dat eventuele familie of kennissen nog verhuisdozen kunnen hebben. Wanneer je verhuisdozen leent of eventueel overneemt van iemand bespaar je ten eerste geld, maar ben je ook nog eens erg duurzaam bezig!

Verhuisdozen huren

Verhuisdozen kun je huren bij een bedrijf. Dit brengt wel risico’s met zich mee. Wanneer er dozen kapot gaan kunnen er onverwachte kosten bij komen die je liever niet wilt hebben. Ook moet je de dozen binnen een bepaalde periode weer terugbrengen naar het bedrijf, zo kun je niet nog een aantal dozen laten staan die je nog niet wilt uitpakken. Het te laat terugbrengen van verhuisdozen kan ook erg in de kosten lopen.

De dozen niet labelen

Wanneer je gaat verhuizen is het handig om de dozen te labelen op het moment dat je ze inpakt. Denk eraan dat je spullen die naar de slaapkamer moeten in dezelfde doos doet. Vervolgens label je de doos met ‘slaapkamer’. Zo weet je bij aankomst in het nieuwe huis gelijk waar welke doos heen moet.


Meer nieuws:

Meer blogs