Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

kosten seniorenverhuizingVeel senioren die willen verhuizen naar een nieuwe woning krijgen te maken met een grote hoeveelheid stress die uiteraard niet bepaald bevorderlijk is voor de gemoedsrust. Een seniorenverhuizing hoeft evenwel niet altijd een stressvolle gebeurtenis te zijn, in tegendeel. Je kan er namelijk voor kiezen om een beroep te doen op de diensten van een gespecialiseerd bedrijf. Wil je seniorenverhuizing wel uitbesteden, maar zou je graag in eerste instantie willen weten met welke kosten je dan exact rekening dient te houden? Wij hebben ze voor jou verzameld en op een rijtje gezet!

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Hoeveel kost een seniorenverhuizing?

kostenEen seniorenverhuizing is net even wat anders dan een gewone standaard verhuizing. Buiten de verhuizing zelf kan een gespecialiseerde seniorenverhuizer namelijk ook heel wat andere taken uitvoeren. Zo kan hij niet alleen helpen met het inpakken van de inboedel, daarnaast kan hij instaan voor de schoonmaak in de oude en nieuwe woning en is ook het inrichten geen enkel probleem. Ook de capaciteit van de verhuiswagen die noodzakelijk is wil wel eens verschillen in vergelijking met jonge mensen. Senioren gaan namelijk vaak aanzienlijk kleiner wonen waardoor een verhuiswagen van 20 kubieke meter doorgaans reeds voldoende is. Wanneer er dan een beroep wordt gedaan op de diensten van 2 verhuizers dien je rekening te houden met een kostprijs tussen de 70 en 100 euro per uur. We zetten alvast drie opties op vlak van seniorenverhuizing voor jou op een rijtje:

Optie Gemiddelde kostprijs
2 verhuizers + 20 kubieke meter verhuiswagen Tussen 500 & 750 euro
3 verhuizers + 20 kubieke meter verhuiswagen Tussen 850 & 1.050 euro
3 verhuizers + 50 kubieke meter verhuiswagen Tussen 1.150 & 1.450 euro
  • Voordeligste oplossing: De eerste mogelijkheid is meteen ook de voordeligste. Wanneer er familieleden zijn die kunnen helpen bij het uitvoeren van de verhuizing zijn er namelijk minder professionele verhuizers nodig. In deze situatie ben je in het beste geval dan ook reeds klaar voor een kleine 500 euro.
  • Gemiddelde oplossing: Heb je voldoende met een verhuiswagen met een capaciteit van 20 kubieke meter, maar wil je graag wat extra hulp bij het inpakken of het schoonmaken? In dat geval zal je geen genoegen willen nemen met twee verhuizers, maar wil je een derde kracht. In deze situatie kan je uitgaan van een gemiddelde kostprijs die begint ergens rond de 850 euro.
  • Grote woning: Heb je een grote woning en ben je als jeugdige senior toch niet meteen van plan om kleiner te gaan wonen? In dat geval is het aan te raden om een beroep te doen op drie verhuizers in combinatie met een verhuiswagen met een capaciteit van 50 kubieke meter. Voor een dergelijke oplossing betaal je tussen de 1.150 & 1.450 euro.

Prijsopbouw van seniorenverhuizing

De prijsopbouw van seniorenverhuizing valt niet zo moeilijk te ontleden. Het merendeel van de kosten (40 procent) gaat naar het transport van de senior. De resterende 60 procent wordt opgedeeld in twee helften van telkens 30 procent. Deze helften hebben betrekking tot het laden en het lossen van de inboedel.

Keuzes die de kostprijs van seniorenverhuizing bepalen

Inmiddels heb je ongetwijfeld reeds een goed beeld van de gemiddelde kostprijs die is verbonden aan een seniorenverhuizing. Verschillende keuzes kunnen er evenwel voor zorgen dat het prijskaartje van seniorenverhuizing aanzienlijk wordt beïnvloed. We zetten deze keuzes allemaal voor jou op een rijtje:

Keuze 1: Het type verhuiswagen

De eerste keuze die je zal moeten maken heeft betrekking tot het type verhuiswagen waar gebruik van zal worden gemaakt. Je kan op dit vlak een keuze maken tussen een verhuiswagen van 20 en 50 kubieke meter. Een verhuiswagen met een capaciteit van 20 kubieke meter is voldoende wanneer je bijvoorbeeld wenst te verhuizen van en naar een appartement. Van zodra het gaat om een volwaardige woning is het veelal noodzakelijk om te kijken naar een 50 kubieke meter verhuiswagen. Het spreekt voor zich dat deze meer kost dan de 20 kubieke meter uitvoering.

Keuze 2: Eventuele extra verhuizers

Het is perfect mogelijk dat je aan één verhuizer niet voldoende hebt om je inboedel in te pakken, de woning schoon te maken en alles te verhuizen naar de nieuwe locatie. In dat geval kan je er aan denken om extra verhuizers in te schakelen. Per extra verhuizer dient er rekening te worden gehouden met een meerprijs die is gelegen rond de 35 euro per uur.

Keuze 3: Kostprijs per kilometer

Het is bijzonder belangrijk om er rekening mee te houden dat er niet zelden door een verhuisfirma een kostprijs per kilometer in rekening wordt gebracht. Deze prijs wordt veelal niet aangerekend wanneer het aantal kilometers lager ligt dan 20. Is er sprake van een grotere afstand dan zal er steeds een kilometervergoeding worden in rekening gebracht. Deze vergoeding ligt ongeveer tussen 0,50 en 1 euro afhankelijk van het verhuisbedrijf van je keuze.

Keuze 4: Eventuele extra opties

Zoals reeds aangegeven kunnen er bij seniorenverhuizing soms nog extra opties interessant zijn. Hoewel deze opties niet echt nodig zijn kunnen ze wel een meerwaarde betekenen.

Type optie Gemiddelde kostprijs
Handyman service Ongeveer 45 euro per uur
Inpakker Ongeveer 45 euro per uur
Lift assistentie Ongeveer 75 euro per uur
Piano transport Tussen 250 & 350 euro
Parkeervergunning (indien noodzakelijk) Tussen 25 & 35 euro

Interessante bespaartips

Verschillende bespaartips kunnen er voor zorgen dat seniorenverhuizing laten uitvoeren door specialisten meteen een behoorlijk stuk betaalbaarder wordt. We hebben ook deze tips nog even voor jou op een rijtje gezet:

  • Verhuizen tijdens de week. Veel mensen geven de voorkeur aan verhuizen tijdens het weekend, maar eigenlijk is dat niet zo interessant. Voor een verhuizing op zaterdag geldt doorgaans een toeslag van 25 procent op de normale kostprijs. Verhuizen op zondag kost je dan weer 75 procent meer. Door de week verhuizen is wat dat betreft dus altijd het voordeligst.
  • Doe afstand van overbodige spullen. Tijdens onze leven verzamelen we heel veel spullen waar we eigenlijk nooit meer naar zullen omkijken. Afstand doen van deze spullen zorgt er voor dat je minder dient te verhuizen waardoor het kostenplaatje danig kan worden beperkt.
Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs