Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

Verhuizen parkeervergunningWanneer je gaat verhuizen is het onder voorwaarden mogelijk om je parkeervergunning mee te nemen. Dit kan zowel wanneer je verhuist naar een ander vergunningsgebied als wanneer je binnen hetzelfde gebied blijft. Je kan je voor het meenemen van je parkeervergunning beroepen op de diensten van verschillende instanties. Houd er wel rekening mee dat de aanvraagdatum van de bestaande parkeervergunning op dit vlak bepalend is.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Voorwaarden meenemen parkeervergunning

Wanneer je er voor wenst te kiezen om je parkeerontheffing mee te nemen naar je nieuwe adres zijn er verschillende zaken waar je rekening mee dient te houden. Aan het meenemen van je parkeervergunning zijn in ieder geval diverse voorwaarden verbonden, namelijk:

  • Je hebt op het nieuwe adres recht op een parkeervergunning
  • Je beschikt reeds enige tijd over je bestaande parkeervergunning die voor een aaneengesloten periode in je bezit is
  • Je dient er rekening mee te houden dat er op het adres geen actieve parkeervergunning mag bestaan

Het mag in ieder geval duidelijk zijn, het meenemen van je parkeervergunning bij een verhuizing is perfect mogelijk, alleen wel onder bepaalde voorwaarden.

Wachtlijsten voor een parkeervergunning

In bepaalde steden dien je er rekening mee te houden dat er wachtlijsten bestaan voor het ontvangen van een parkeervergunning. Deze wachtlijsten kunnen zeer aanzienlijk zijn. Wanneer je in een dergelijke stad op vlotte wijze een parkeervergunning wenst te verkrijgen is de datum van de bestaande vergunning bepalend. Wanneer je op je nieuwe adres bijvoorbeeld over voldoende parkeermogelijkheden beschikt kan het ook voorkomen dat je niet langer een parkeervergunning wenst. In dat geval is het mogelijk om de bestaande vergunning gewoon op te zeggen zonder dat hier verder nog verplichtingen aan verbonden zijn. Bedenk dus in ieder geval vooraf of je al dan niet nog gebruik wenst te maken van een parkeervergunning na verhuizing.

Meer informatie:

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs