Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

Als je de verhuizing wilt overlaten aan een specialist dan kun je het beste een aantal vragen stellen om zeker te weten dat je met een betrouwbare partij te maken hebt. Hieronder een opsomming van de belangrijkste vragen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

1.Hoelang is het verhuisbedrijf actief?

Het is belangrijk dat je de verhuizing uitbesteedt aan een verhuisbedrijf dat jarenlange ervaring heeft. Hierdoor verklein je de kans op beginners fouten. Zorg ervoor dat je met een bedrijf samenwerkt dat genoeg ervaring heeft zodat je ervan verzekerd bent dat jouw spullen goed en veilig naar het nieuwe adres worden vervoerd.

2. Zijn er referenties/beoordelingen te vinden?

Een tweede vraag die belangrijk is: of er referenties over het bedrijf te vinden zijn? Meestal zal het bedrijf verwijzen naar de eigen website. Bekijk dan goed of de referenties authentiek zijn (en of het om echte mensen gaat). Daarnaast zou een verhuisbedrijf altijd wel referenties beschikbaar moeten hebben en deze met je willen delen. Het zou vreemd zijn als het bedrijf referenties niet met je zou willen delen.

3. Zijn mijn spullen verzekerd en gaat het om een erkend verhuisbedrijf?

Al zou het bedrijf beschikken over de beste beoordelingen dan nog zou je niet moeten vergeten om te vragen of het bedrijf jouw spullen zal verzekeren. Daarnaast is het beter om te kiezen voor een erkend verhuisbedrijf voor nog meer zekerheid.

4. Hoe worden de kosten berekend?

De kosten van een verhuisbedrijf worden meestal berekend per gewerkte uur. Daarnaast komen nog een aantal kosten bij zoals: transportkosten en voorrijkosten (soms ook: parkeervergunning/ontheffing). Voor een overzicht van de kosten ga je naar de pagina: kosten verhuisbedrijf.

5. Hoe zullen de spullen worden beschermd?

Stel ook de vraag hoe de spullen worden beschermd. Het is van belang dat de spullen goed worden beschermd door ze bijvoorbeeld in te wikkelen met dekens. Het zou erg zonde zijn als je nieuwe dressoir beschadigd raakt doordat het verhuisbedrijf niet voorzichtig genoeg was.

6. Wat gebeurt er als er iets wordt beschadigd?

Misschien wel de belangrijkste vraag die je kunt stellen is wie er aansprakelijk is bij schade van de spullen en wat er in zo’n geval gaat gebeuren. Het maakt niet uit hoeveel voorzorgsmaatregelen het verhuisbedrijf neemt, er is altijd wel de kans dat schade kan voorkomen. Daarom is het verstandig om te weten wat er is zo’n situatie zal gebeuren.

7. Wanneer zullen mijn spullen arriveren?

Je zal vrijwel nooit een exacte tijdstip krijgen. Maar het is wel fijn om een tijdframe te krijgen van het verhuisbedrijf. Zo weet je tussen welke tijdstippen jouw spullen zullen arriveren op het nieuwe adres. Bij internationale verhuizingen en lange afstand verhuizingen kan het weken duren voordat alle spullen zijn vervoerd.

8. Wat zullen de exacte kosten zijn van mijn verhuizing?

Het is verstandig om niet de eerste de beste verhuisbedrijf te kiezen uit jouw regio. Kies een verhuisbedrijf uit eigen regio omdat je dan de kosten minimaliseert (denk aan voorrijkosten). Het is slim om meerdere prijsopgaven bij diverse verhuisbedrijven te vragen zodat je een indicatie van de exacte prijzen krijgt. Een vergelijking kan je zo tot wel 30% op de kosten besparen. Via onze website kun je in een keer meerdere prijsopgaven opvragen van verhuisbedrijven uit jouw regio, gratis en vrijblijvend.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs