Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

verhuisdozen huren, kopen of lenenAls student verhuisde je waarschijnlijk je inboedel in bananendozen van de supermarkt. Wanneer je echter kostbaardere spullen in je huis hebt staan is het een goed idee om bij een verhuizing echte verhuisdozen te gebruiken. Daar kan je op meerdere manieren aan komen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet, samen met de voorwaarden die erbij worden gesteld en zaken die jij absoluut moet weten.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Waarom jij voor verhuisdozen moet kiezen

Verhuisdozen zijn redelijk kostbaar in het gebruik. Toch zijn ze onmisbaar wanneer je gaat verhuizen. Door het stevige materiaal kan je erop vertrouwen dat jouw kostbare spullen veilig worden vervoerd. De dozen zullen niet snel uitscheuren tijdens het gebruik, en je kan er heel handig wat op schrijven zodat ze door het verhuisbedrijf in de juiste ruimte van je huis worden neergezet. Daarnaast zijn verhuisdozen heel handig wanneer jouw spullen tussen twee woningen door tijdelijk moeten worden opgeslagen.

Welke keuze is voor jou het handigste

Ga je verhuisdozen regelen, dan is het goed om in je achterhoofd een kleine vergelijking te maken. Je kan verhuisdozen huren, maar je kan ze ook kopen of lenen. Iedere methode heeft zo zijn eigen voorwaarden. We keken voor jou naar de zaken waar je aan moet denken wanneer je kiest voor een bepaalde optie.

  • Verhuisdozen huren. Maak je gebruik van de diensten van een verhuisbedrijf, dan is het een goed idee om verhuisdozen te huren. Je doet dit via het verhuisbedrijf zelf en je betaalt er een bepaald bedrag per doos voor. Hoeveel je betaalt hangt af van de kwaliteit dozen en het aantal dozen wat je huurt. Je zit dan echter wel vast aan een bepaalde tijd dat je de dozen mag huren. Eigenlijk wil een verhuisbedrijf de dozen vaak na een paar dagen alweer terug hebben. Wanneer jij ze op je gemak wil uitpakken kom je er al snel achter dat dit niet handig is. Ook is het zaak dat er tijdens de huurperiode niet op de dozen geschreven wordt. Je mag er ook niets opplakken, en ook op een scheur in de doos word je afgerekend.
  • Verhuisdozen lenen. Is een bekende van jou onlangs verhuisd? Dan is de kans groot dat deze persoon een aantal verhuisdozen heeft liggen wat je eventueel mag lenen. Kijk goed vantevoren naar de kwaliteit van de dozen. Zijn ze niet gescheurd en zijn ze nog voldoende sterk; dan is het een prima idee. Zit er echter een scheur in een doos; laat deze dan liggen bij die persoon of verstevig hem eerst in overleg met tape. Maak ook afspraken over wat jullie doen als er toevallig een doos beschadigt tijdens het gebruik.
  • Verhuisdozen tweedehands kopen. Verhuisdozen kopen kan je doen op meerdere manieren. Je kan ze kopen via een verkoopsite maar je kan ze ook in de winkel kopen. Kopen via een verkoopsite is het handigste aangezien je dan het minste betaalt. Kijk ook eens op een lokale verkoopsite via social media. Op deze manier kom je vaak mooie koopjes tegen en je hoeft er niet ver voor te reizen.
  • Verhuisdozen nieuw kopen. Natuurlijk kan je ook naar een winkel gaan om daar je verhuisdozen nieuw te kopen. Kijk bijvoorbeeld in de bouwmarkt voor een interessante aanbieding. De dozen zullen doorgaans per 2, 5 of per 10 stuks worden verkocht. Een prijs van 1,50 per doos lijkt niet veel, maar wanneer je berekent hoeveel dozen je per persoon in je huishouden nodig hebt kom je er al snel achter dat de prijs flink kan oplopen.

Hoeveel kost verhuisdozen lenen, huren of kopen

We keken voor je naar de kosten van verhuisdozen lenen, huren of kopen en kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Welke keuze maak je Omschrijving van jouw keuze Prijs
Verhuisdozen lenen Lenen van verhuisdozen van een bekende, eventueel met afspraken bij beschadiging van een doos Tussen 2,50 en 10,00 euro (prijs van een doosje bonbons of een bos bloemen)
Verhuisdozen huren Huren van verhuisdozen van een verhuisbedrijf Tussen 0,65 en 1,55 euro per doos
Verhuisdozen kopen tweedehands Verhuisdozen kopen via een verkoopsite Tussen 0,25 en 0,60 euro per doos
Verhuisdozen kopen nieuw Verhuisdozen kopen in de winkel Tussen 1,55 en 2,55 euro per doos

 

  • Als je een klein aantal dozen nodig hebt. Heb je maar een beperkt aantal verhuisdozen nodig voor een verhuizing, dan zullen de kosten per doos relatief het hoogste zijn.
  • Als je een hoger aantal dozen nodig hebt. Heb je een groter aantal dozen nodig, dan zullen de kosten doorgaans per doos lager uitvallen omdat er een staffelprijs wordt berekend. Een gezin met 2 kinderen zal doorgaans tussen de 70 en 90 verhuisdozen nodig hebben om de hele inboedel te verhuizen.

Praktische bespaartips

  • Wat neem je mee. Je hele hebben en houden in dozen pakken is vaak niet nodig. Gebruik een verhuizing om te sorteren wat je wel mee wil nemen en wat niet. Geef weg wat overbodig is of verkoop het.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Offertes opvragen is de snelste manier om te besparen op de aanschaf van verhuisdozen. Dat doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan direct vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs