Grootste verhuisplatform met meer dan 17 jaar ervaring
Toch de verhuizing uitbesteden?
Verhuisbedrijf Derksen B.V.

In Nederland zijn er minstens 450 professionele verhuisbedrijven gevestigd, waarbij elk bedrijf zijn eigen werkwijze en kostenplaatje hanteert. Aangezien een verhuizing al je persoonlijke spullen en kostbare inboedel betreft, is het wel essentieel dat de verhuizing door een goed verhuisbedrijf wordt uitgevoerd. Het is dan ook belangrijk om een goed verhuisbedrijf te kunnen herkennen aan bepaalde kenmerken. Maar wat zijn de kenmerken van een goed verhuisbedrijf? Lees hieronder verder om het allemaal te weten.

Een verhuisbedrijf inschakelen

Een verhuisbedrijf is een bedrijf die kan worden ingehuurd voor de gehele verzorging van het verhuisproces. Het gaat hierbij vanaf het begin van het proces tot aan het eind. Je inboedel wordt voorzichtig en op deskundige wijze ingepakt, vervoerd en vervolgens vaak zelfs uitgepakt. Ook de hele planning en uitvoering daarvan kan in handen van het verhuisbedrijf worden gelaten. Door een verhuisbedrijf in te huren verloopt je verhuizing sneller en efficiënter zodat je geld en tijd bespaart. Er zijn verhuisbedrijven die de dienstverlening nog verder neem ten zelfs helpt met additionele verhuisklusje zoals het ophangen van lampen, het aansluiten van wasmachines of het installeren van koelkasten. Verhuisbedrijven worden voor zowel particuliere als zakelijke verhuizingen ingehuurd.

Erkend versus niet erkend verhuisbedrijf

In Nederland zijn er ongeveer 450 verhuisbedrijven, waarvan minstens 240 erkend zijn. Erkende verhuisbedrijven hanteren een hogere prijs vergeleken met niet erkende bedrijven, maar je kunt ook een betere dienstverlening verwachten. Daarnaast zijn de verhuizers allemaal bekwaam en ervaren bij een erkend verhuisbedrijf. Erkende verhuisbedrijven werken volgens de voorwaarden van de Consumentenbond, geven garantiecertificaten uit, verzekeren je inboedel tot €100.000, je ontvangt een vergoeding van de dagwaarde en tevens ook bij eventueel verlies, diefstal of beschadiging van je spullen. Kies je liever voor een niet erkend bedrijf om te besparen op de kosten? Dan heb je minder rechten in het geval van schade en is er geen sprake van aansprakelijkheid bij verlies of diefstal. Ook is het verplicht risico veel hoger bij een niet erkend verhuisbedrijf.

Voordelen en nadelen van een verhuisbedrijf

Ga je een verhuisbedrijf inhuren om je verhuizing te verzorgen? Dan kan je op een aantal voor- en nadelen rekenen. De meest voorkomende voordelen en nadelen van het inschakelen van een verhuisbedrijf zijn als volgt:

Voordelen

Nadelen

Het inhuren van een verhuisbedrijf hoeft niet zo duur te zijn. De kosten vallen best mee.

Je moet rekenen op de extra kosten voor het inhuren van een verhuisbedrijf.

De grote besparing op de benzinekosten.

Je dient volledig vertrouwen te hebben in het verhuisbedrijf.

Je hoeft het zware verhuiswerk zelf niet te doen.

Je hebt zelf geen controle over de verhuizing.

Je bespaart tijd aangezien iemand anders de verhuizing regelt.

Je inboedel wordt op veilige wijze vervoerd.

De verhuizers van een verhuisbedrijf zijn bekwaam en ervaren.

Een verhuisbedrijf beschikt over de geschikte apparaten en voertuigen voor een verhuizing.

Je inboedel is verzekerd tot een bedrag van €100.000.

Wat kost het inhuren van een verhuisbedrijf?

Bij een verhuizing is het aan te raden om een verhuisbedrijf in te huren om het hele proces te verzorgen. Om na te gaan wat de totale kosten zijn dien je na te gaan om hoe groot de woning is, hoe complex de verhuizing is en hoeveel verhuizers je aanneemt. Hieronder kan je nagaan wat de gemiddelde kosten zijn voor het inhuren van een verhuisbedrijf in 2020:

Soort verhuizing

Totale kosten

Kleine woning

750 – €900

Middelgrote woning

900 – €1.250

Grote woning

1.000 – €1.500

1 verhuizer

400 – €800

2 verhuizers

900 – €1.250

4 verhuizers

1.300 – €1.500

6 Kenmerken van een goed verhuisbedrijf

Het is zeer belangrijk om een goed verhuisbedrijf te kunnen herkennen. Een goed verhuisbedrijf beschikt over een aantal kenmerken, waaronder de volgende 6:

  1. Betrouwbare klantenreviews

Ga na in hoeverre je online reviews kunt vinden over het verhuisbedrijf. Check wel of de review ook echt betrouwbaar is en niet vervalst. Veel grotere verhuisbedrijven betalen vaak voor het laten schrijven van veel positieve en misleidende klantenreviews.

  1. Een NIWO-vergunning

Een verhuisbedrijf dat in bezit is van een NIWO-vergunning bewijst dat ze kredietwaardig zijn, betrouwbaar en ervaren. Verhuisbedrijven zijn vaak verplicht om een NIWO-vergunning te hebben. Op deze manier weet je zeker dat het verhuisbedrijf te vertrouwen is.

  1. Ingeschreven bij de KvK

Een goed verhuisbedrijf dient te zijn ingeschreven bij de KvK. Dit kan je zelf eenvoudig controleren door naar de website van de KvK te gaan. Een inschrijving bij de KvK geeft aan dat het verhuisbedrijf erkend is.

  1. Check de keurmerken

Verhuisbedrijven die aangesloten zijn bij het branchekeurmerk Erkende Verhuizers geven zekerheid van hun zaak. Dergelijke verhuisbedrijven voldoen aan zeer strenge eisen op gebied kwaliteit, veiligheid en milieu.

  1. Verzekering bij schade

Een goed verhuisbedrijf biedt enige mate van verzekering mocht er sprake zijn van schade als er toch wat verkeerd gaat tijdens de verhuizing. Bij een goed verhuisbedrijf ben je tot een bedrag van €100.000 verzekerd.

  1. Een goede prijs-kwaliteit verhouding

Natuurlijk is een scherpe prijs altijd aantrekkelijker, maar vergeet niet om de kwaliteit die het verhuisbedrijf dient te leveren niet uit het oog te verliezen. Het is namelijk van groot belang om de kwaliteit te waarborgen aangezien je spullen wel zeer persoonlijk zijn.

Iedereen die wel eens een verhuizing heeft meegemaakt weet hoeveel werk en stress er gemoeid is met het hele proces. Het is dan ook aan te raden om deze tijdrovende klus uit te besteden aan een goed verhuisbedrijf. Huur je een verhuisbedrijf in, dan hoef je zelf niets te doen en wordt je hele inboedel geheel op professionele en veilige wijze verhuisd.