Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis verhuisbedrijf offertes vergelijken?
Verhuisbedrijf Albers Euromovers

Verhuizen is stressvol. De maanden ervoor zal je besteden aan het uitvoeren van verschillende taken, zoals het doorgeven van de adresveranderingen, het regelen van een verhuisbedrijf, het inpakken van je spullen en het bestellen van verhuiskaartjes. Je zal ook moeten bedenken wat je met je kind of kinderen gaat doen op de dag van de verhuizing zelf. De beslissing die je maakt is waarschijnlijk afhankelijk van de leeftijd van je kinderen en van het tijdstip van de verhuizing. De onderstaande informatie kun je gebruiken om goede opvang voor je kinderen te kiezen voor de dagen rondom de verhuizing.

Waarom is opvang belangrijk?

Er zijn verscheidene redenen waarom het vaak beter is om opvang te regelen voor je kinderen dan om ze bij je te houden tijdens de verhuizing.

  • Stress: verhuizen is een stressvolle aangelegenheid. Tijdens de dagen rondom de verhuisdatum heb je waarschijnlijk veel te doen, kom je erachter dat je van alles bent vergeten en zal je dus bezig zijn met een race tegen de klok om alle zaken toch nog rond te krijgen. Als je dan ook nog voor een klein kind moet zorgen, kan je dat er eigenlijk niet bij hebben. Ook zal het kindje voelen dat er stress is waardoor hij of zij ook gestrest wordt. Dit is voor jullie beiden geen goede situatie.
  • Tijdgebrek: daarnaast zal je ongetwijfeld geen tijd hebben om voor je kindje te zorgen tijdens de verhuizing. Tenzij dit je enige taak is op die dag zal je genoeg te doen hebben zonder dat je voor eten, drinken, slaapjes, spelletjes en tekenfilmpjes moet zorgen. Als jouw kindje in de opvang is, kun je je richten op enkel en alleen de verhuizing. En dat alleen is al een flinke taak.
  • Veiligheid: als laatste zal je woning vol staan met dozen en komen er verhuizers in en uit lopen om deze en je andere spullen te verhuizen. Dit is geen veilige situatie en leefruimte. Daarnaast kunnen de verhuizers niet zien wat er zich voor hen afspeelt als ze hun armen vol hebben met spullen, wat betekent dat ze tegen je kindje aan kunnen botsen en hen omver kunnen lopen. Een verhuizing is kortom geen gezonde omgeving voor een klein kind.

Wat kun je doen voor je kind?

Misschien voel je je enigszins schuldig als je je kindje in de opvang moet doen, maar dit is voor jullie beiden een veel betere situatie dan wanneer deze bij het verhuizen aanwezig is. Door je kindje in een rustige en het liefst vertrouwde opvang te plaatsen bescherm je hem of haar van alle spanningen en stress rondom de verhuizing. Er zijn verschillende manieren waarop je opvang voor je kinderen kunt regelen en dit doe je het beste ruim van tevoren.

  • Een kinderopvang: het is prima mogelijk om je kindje tijdelijk onder te brengen bij een kinderdagverblijf. Hier kunnen ze dan tijdens kantooruren terecht, komen ze onder de andere kinderen en worden ze goed verzorgd door speciaal opgeleid personeel. Het nadeel van deze optie is dat je ze daar niet kunt laten slapen, dus je moet ze dan op de dag van de verhuizing brengen en weer ophalen.
  • Bij familie: misschien een betere oplossing is als je je kindje onderbrengt bij familie of vrienden. Zijn dit mensen die je kindje goed kent, dan zal dit vertrouwd en bekend voelen en ondervinden ze weinig onrust. Je kunt je kindje hier de avond voor de verhuizing naartoe brengen en weer ophalen als alles is afgerond.
  • School: als je kindje al oud genoeg is om naar school te gaan, dan kun je je verhuizing het beste inplannen op een doordeweekse dag. Deze kan dan ’s ochtends net als alle andere dagen gewoon naar school gaan, eventueel naderhand bij een vriendje of vriendinnetje spelen en eten waarna je je kindje ’s avonds weer ophaalt. Op deze manier hoef je nauwelijks de dagelijkse routine te veranderen wat betekent dat je kindje zo min mogelijk stress ondervindt.
  • Een oppas regelen: een laatste optie die je hebt is het inschakelen van een oppas. Deze kan je kindje dan bijvoorbeeld verzorgen op de dag van de verhuizing en weghouden bij de verhuizers. Ook kan de oppas met hem of haar een wandeling gaan maken, naar het park gaan om de eendjes te voeren of een hapje gaan eten bij de plaatselijke broodjeszaak.

Hoe bereid je je kindje voor op de verhuizing?

Een andere manier om zo min mogelijk spanning over te dragen op je kindje is door deze voor te bereiden op wat er staat te gebeuren. Dit is natuurlijk alleen noodzakelijk wanneer ze een leeftijd hebben bereikt waarop ze dit begrijpen. Gaat je kindje naar een kinderdagverblijf, dan kun je ze daar bijvoorbeeld een week of twee van tevoren al elke dag naartoe brengen om te wennen. Ook kun je je kindje vertellen dat ze gaan logeren bij tante Miep en oom Jan en hoe leuk dit is. Het is beter om enigszins te vertellen wat er gaat gebeuren dan om ze zonder enige voorbereiding ergens achter te laten. Breng het nieuws altijd op een positieve manier, zodat ze hier ook enthousiast over worden en er naar uit gaan zien. 

Vergelijk offertes

Voor een prijsoverzicht van alle uitgaven die te maken hebben met een verhuizing, kun je hier onze vergelijkingstool gebruiken. Je vult je wensen en gegevens in en in een korte tijd zal je een aantal offertes ontvangen over je verhuizing-gerelateerde uitgave. Of dit nu het huren van een verhuisbusje is, het vinden van een oppas of het kiezen van het beste verhuisbedrijf, via onze website kun je gemakkelijk uitvinden wat dit financieel voor jou betekent.


Laatste nieuws

studentenverhuisservice

Studentenverhuisservice

juli 14, 2023

Studenten verhuizen vaak, of het nu naar een nieuwe stad of naar

Verhuizen tijdens de zwangerschap

juli 14, 2023

Verhuizen is een stressvolle tijd. Er moet van alles geregeld worden. Op

Laat nooit meer een verhuisdoos sneuvelen met deze tips

juli 14, 2023

Vroeg of laat ga je een keer verhuizen. Sommige mensen doen het