Grootste verhuisplatform met meer dan 17 jaar ervaring
Toch de verhuizing uitbesteden?

Heb jij spullen die je ergens wilt kunnen stallen? Dan kan een opslag een optie zijn. Dit zijn warenhuizen waar je dan een bepaald aantal kubieke meters kunt huren om je spullen veilig en droog weg te zetten. Deze zijn vaak verwarmd, hebben een goede luchtvochtigheid, zijn beveiligd en bemand. Voor deze opslag betaal je dan maandelijks een bedrag en theoretisch kunnen je spullen hier zo lang je wilt blijven staan. Hier vind je alle informatie over de kosten die gepaard gaan met het opslaan van je spullen.

De kosten

Uiteraard zijn er goedkope- en dure opslagplaatsen. De hoeveelheid spullen die je hebt heeft invloed op de prijs, maar de prijzen per warenhuis verschillen ook. Daarnaast betaal je meer als je van extra diensten gebruik wilt maken of als jouw spullen speciale omstandigheden nodig hebben. De onderstaande tabel probeert je een zo compleet mogelijk overzicht te geven van waar je financieel mee te maken zou kunnen krijgen. Alle bedragen zijn inclusief btw.

 

Type opslag Bijzonderheden Prijs per eenheid
Opslagruimte <3m3 2-zitsbank + bureau Vanaf €4 per maand
Opslagruimte 3 – 6m3 3-5 meubelstukken Vanaf €9 per maand
Opslagruimte 6 – 10m3 Inboedel 2 kamer woning Vanaf €20 per maand
Opslagruimte 10 – 20m3 Inboedel 3 kamer woning Vanaf €30 per maand
Opslagruimte 20 – 40m3 Bedrijfsgoederen, groot archief Vanaf €60 per maand
Opslagruimte >40m3 Winkelvoorraad, bedrijfsopslag Vanaf €90 per maand

 

  • De goedkoopste optie: je kunt dus al een opslagruimte huren voor €4 per maand. Dit is niet duur, maar je krijgt dan ook weinig ruimte. Deze optie is prima als je weinig spullen hebt. Je kunt geld besparen door flink door je bezittingen te lopen en kritisch te zijn over wat je wilt houden en niet. Voor €9 per maand kun je een iets grotere ruimte huren en heb je wat meer speling.
  • Gemiddelde prijzen: gemiddeld gezien betaal je voor de opslag van de gehele inboedel van je woning zo’n €30 per maand. Je kunt daarvoor 10 tot 20 kubieke meter huren wat voldoende is voor alle spullen in een gemiddelde eengezinswoning.
  • De duurste optie: als jij een grote villa bezit, een groot gezin hebt of je wilt de opslag gebruiken voor je winkel of bedrijf, dan kun je opslagruimte huren van meer dan 40 kubieke meter. Dit is erg groot en hiervoor betaal je dan ook vaak gemakkelijk €100 per maand. Toch is opslag voor dit soort doeleinden goedkoper dan het huren van een warenhuis, bijvoorbeeld. Zeker een optie om te overwegen dus.

 

Wat zit er bij de prijs inbegrepen?

De ene verhuurder zal duurder zijn dan de andere en dit wordt vaak bepaald door de mogelijkheden op de faciliteit. De ene opslag zal verwarmd zijn en de andere niet, bij de ene opslag heb je 24/7 toegang en bij de andere niet, enzovoorts. Enkele punten die allicht belangrijk zijn en waarop je jouw opslag kunt uitkiezen zijn bijvoorbeeld de manier waarop jouw opslagruimte wordt afgesloten. Welk type slot wordt gebruikt en hoe inbraakveilig is deze? Ook kun je kijken naar de verzekeringen van de opslag. Het is natuurlijk belangrijk dat je spullen worden vergoed als deze toch worden gestolen of beschadigen. Bij sommige opslagbedrijven zit dit bij de prijs inbegrepen en anderen geven je de mogelijkheid dit zelf af te sluiten. Ook kunnen er extra kosten zijn, zoals administratiekosten, het gebruik van een trolley of extra kosten als jij speciale omstandigheden nodig hebt. Het is altijd goed om goed te analyseren wat welk opslagbedrijf je kan bieden en voor welke prijs.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Uiteindelijk zal je met het opslagbedrijf een maandelijkse huurprijs overeenkomen. Deze is afhankelijk van een aantal keuzes die je zelf maakt.

  • De duur van de opslag: wil jij je spullen zeker meerdere jaren stallen, dan zal het opslagbedrijf openstaan voor onderhandelingen. Jij geeft ze dan een langere tijd een garantie van een bepaald vast inkomen en hier staat tegenover dat ze de prijs van de huur naar beneden kunnen doen. Voor tijdelijke opslag betaal je bijna altijd meer.
  • De faciliteiten: voor opslag in een verwarmde ruimte met airconditioning betaal je meer dan wanneer je spullen in een groot onverwarmd warenhuis komen te staan. Ook voor 24/7 beveiliging, onbeperkte toegang en het gebruik van bijvoorbeeld trolleys of karren kan de huur doen stijgen.
  • De verzekering en andere extra kosten: laat je je spullen verzekeren, dan kun je rekenen op zo’n €15 per maand extra. Ook bieden veel opslagbedrijven je extra diensten waarvan je voor een bepaald bedrag per maand gebruik kunt maken. Deze kunnen zeker handig zijn, maar laat je hier niet te veel in meevoeren. De maandprijs gaat dan snel omhoog.

 

Interessante bespaartips

Wil je besparen op je opslag? Gebruik dan de volgende tips om de prijzen zo laag mogelijk te houden.

  • Doe het zelf: er zijn bedrijven die je aan huis een box leveren. Deze vul jij vervolgens met je spullen en als je klaar bent wordt deze box opgehaald en gestald. Het opslagbedrijf kan zelf je spullen voor je uit je woning halen en inladen, mocht je dit willen. Het is echter veel goedkoper als je zelf naar de opslag rijdt, je spullen daar zelf uitlaadt en de opslag vervolgens afsluit. Door zelf taken op te pakken kun je aardig wat besparen op de totaalprijs.
  • Delen: ken je iemand anders die opslag nodig heeft? Dan kun je overwegen een box te delen. Per kubieke meter gaat de prijs vaak naar beneden als je een grotere plaats huurt.

 

Vergelijk offertes

Wil je exact weten hoeveel je zou moeten betalen voor jouw opslag? En wil je daarbij nog geld besparen ook? Dan kun je via onze website een vergelijking maken van de prijzen en diensten die de opslagbedrijven in jouw omgeving aanbieden. Onze tool stuurt je snel een overzicht, zodat je nooit te veel betaalt voor de diensten die je hiervoor ontvangt.