Grootste verhuisplatform met meer dan 17 jaar ervaring
Toch de verhuizing uitbesteden?

Verhuizen is stressvol en een manier om die stress aan te kunnen is door je verhuizing goed te plannen. Natuurlijk zijn er altijd zaken die je wat dichter bij de verhuisdatum moet regelen, maar zelfs 1 maand van tevoren is er al genoeg dat je kunt doen om de dag zelf gemakkelijker te maken. Op die manier kun je je tijdens de verhuizing focussen op alles wat dan belangrijk is en hoef je je geen zorgen te maken dat je iets bent vergeten. Hier vind je enkele voorbeelden van zaken die je ruim van tevoren al kunt doen en waarmee je je verhuizing zalf dus zo voorspoedig mogelijk kunt laten verlopen. 

Organiseer je verhuisbedrijf

Het allereerste dat je kunt doen is een verhuisbedrijf regelen. Ga je een grote inboedel verhuizen, dan is het misschien beter dat je een professioneel verhuisbedrijf regelt. Heb je wat minder spullen, of wil je geld besparen, dan kun je natuurlijk altijd zelf een verhuiswagen regelen. Aan beide opties zitten voor- en nadelen verbonden.

  • Zelf verhuizen: uiteraard is zelf verhuizen vaak de goedkoopste optie die je hebt. Je regelt een datum, een aantal hulpkrachten en een wagen. Dit betekent dat je dus alles zelf moet inladen, dat je zelf moet rijden en dat je ook alles zelf weer moet uitladen, opbouwen en uitpakken. Er zijn speciale verhuiswagens te huur die al allerlei verhuismaterialen bevatten, zoals dekens, steekwagens, gereedschap en spanbanden. Voor zo’n wagen betaal je gemiddeld €100 per dag.
  • Een professioneel verhuisbedrijf inschakelen: wil je zoveel mogelijk van de werkzaamheden uit handen geven, dan is een professioneel verhuisbedrijf een betere optie voor je. Dit is uiteraard duurder, maar als je wilt kunnen deze specialisten je spullen inpakken, uit elkaar halen, in de wagen laden, verhuizen, uitladen, uitpakken en weer in elkaar zetten. Ook zijn er verhuisbedrijven die een klusjesman in dienst hebben. Het is aan jou hoeveel van de werkzaamheden je wilt uitbesteden. Op die manier kost een verhuizing in totaal €400 – €2000. Een groot voordeel van deze optie, is dat verhuisbedrijven verzekerd zijn en dat als er iets defect raakt de kosten worden gedekt. 

Spreek met je werkgever

Als je dit nog niet hebt gedaan, is het nu ook hoogtijd dat je met je werkgever spreekt. Vaak krijg je een bepaald aantal dagen vrij voor een verhuizing en nu je de datum hebt geprikt kun je dit doorgeven. Verhuis je voor je werk, dan kan het goed zijn dat je hier zelfs een vergoeding voor krijgt, dus dit is ook een goed moment om dat uit te zoeken. 

Loop je aansluitingen, abonnementen en contracten door

Alle lopende abonnementen, contracten en aansluitingen zullen moeten worden opgezegd of overgedragen. Denk hierbij aan je gas, elektra en water, je telefoon, televisie en internetaansluiting, abonnementen op tijdschriften, verzekeringen, je bank en andere verplichtingen die je nog op je oude adres hebt. Deze kun je vaak gemakkelijk overzetten, of als je wilt opzeggen, maar hier gaat aardig wat tijd in zitten. Daarom kun je hier het beste een middag voor gaan zitten, een lijst maken met alle adressen die je moet veranderen en vervolgens deze één voor één afwerken. 

Vraag om hulp

Of je nu een professioneel verhuisbedrijf inschakelt of je regelt de verhuizing zelf, hulp is altijd fijn en gemakkelijk. Daarom kun je nu beginnen met rondvragen wie je zou kunnen helpen. Misschien zijn er mensen in je familie- en vriendenkring die graag een handje uit de mouwen steken, of heb je goede collega’s die je hiervoor in wilt schakelen. Aangezien de meeste mensen zelf ook plannen maken is het het beste om hier niet te lang mee te wachten. 

Verhuisdozen verzamelen

Je zal meer verhuisdozen nodig hebben dan je denkt en deze kun je nu alvast gaan verzamelen. Ga je naar de supermarkt, neem dan elke keer een paar grote dozen mee. Tweedehands worden ook vaak verhuisdozen aangeboden door mensen die hun verhuizing er al op hebben zitten. Een andere optie die je hebt is je verhuisdozen huren zodat je er later niet meer mee zit. 

Begin met inpakken

En als je dan toch dozen aan het verzamelen bent, dan kun je ook prima alvast beginnen met inpakken. Dit is het moment om de kast in de garage die vol zit met spullen die je eigenlijk nooit gebruikt eens goed leeg te halen. Bekijk kritisch wat je wel en niet mee wilt nemen en gebruik de mogelijkheid om zoveel mogelijk weg te gooien of aan het goede doel te geven. 

Verhuiskaartjes en post

Aangezien je nu nog in een relatief rustige periode zit, kun je ook alvast je verhuiskaartjes bestellen. Er zijn bedrijven die alles voor je doen, dus de kaartjes ontwerpen en versturen naar een adressenbestand dat jij doorgeeft. Ook kun je je adreswijziging alvast doorgeven aan de post, zodat deze vanaf een bepaalde datum je post die per abuis toch nog naar je vorige woning is gestuurd automatisch doorsturen naar je nieuwe adres. 

School, dokter en gemeente

Als je kinderen hebt dan zullen deze moeten worden aangemeld bij een nieuwe school en zal de huidige school moeten worden ingelicht van de verhuizing. Je huisarts, tandarts, specialisten en apotheek zal je ook moeten veranderen en overzetten. De gemeente vanwaar je vertrekt moet hiervan op de hoogte gebracht en de gemeente waar je naartoe gaat moet worden verwittigd van je komst.

Vergelijk offertes

Misschien voelt het een maand van tevoren alsof de verhuizing nog heel ver weg is, maar deze datum zal sneller dichterbij komen dan je denkt. Maak gebruik van onze handige vergelijkingstool zodat je een aantal offertes ontvangt van verhuisbedrijven uit je omgeving. Deze dienst is snel, vrijblijvend en gratis en kan je nu alvast helpen met plannen voor de grote dag.