Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

Verhuizen doe je niet iedere dag. Gelukkig maar, want het kost veel tijd en veel geld. Tevens is voor veel mensen een verhuizing een van de meest stressvolle momenten in het leven. Uit een onderzoek bleek dat verhuizen zelfs op plaats nummer drie stond. Bij een verhuizing moet je eveneens diep in de buidel tasten om nieuwe meubels te halen, je huis op te kalefateren en eventueel een verbouwing uit te voeren. Toch zijn er een aantal zaken waarop je kunt letten om je kosten enigszins laag te houden.

Je zou zeggen zelf verhuizen is goedkoper

Veel mensen denken dat ze een verhuizing het beste zelf kunnen uitvoeren met de hulp van een paar vrienden of familieleden. Immers, wanneer je een verhuisbedrijf inhuurt, dan moet je die vakmensen ook nog betalen voor hun verdiensten. Dit is echter een misopvatting. Natuurlijk moet je verhuizers betalen en ben je hierdoor iets duurder uit. Deze kosten kun je echter zo duur maken, als je zelf wilt (zie de volgende paragraaf). Tevens weten professionele verhuizers precies hoe ze de verhuizing vlekkeloos moeten uitvoeren, wat jou minder stress oplevert. Verhuizers kun je tevens inhuren voor allerlei randklussen, zoals in- en uitpakken van je verhuisdozen, demontage en montage van je spullen en overige handymandiensten zoals schilderijen ophangen en dergelijken. Tevens ben je verzekerd tijdens je verhuizing tegen schade. Mocht er iets stuk gaan, dan krijg je altijd een vergoeding. Dit heb je allemaal niet als je zelf je verhuizing onder handen neemt en hierdoor is verhuizen met een professioneel verhuisbedrijf op de lange termijn goedkoper dan alleen verhuizen met alle risico’s van dien.

Offertes vergelijken bespaart

Wanneer je besloten hebt om te kiezen voor een zorgeloze verhuizing, komt de volgende keuze: welk verhuisbedrijf kies je? Het is raadzaam om je van tevoren een beetje te verdiepen in welke verhuisbedrijven er zijn. Verhuisbedrijven kunnen namelijk aanzienlijk verschillen in de prijs die ze vragen en in de kwaliteit die ze leveren. Op zoek naar een handig overzicht van lokale verhuisbedrijven? Ga dan naar onafhankelijke vergelijkingswebsites. Vul je gegevens in en de online zoekmachine zal de voor jou beste opties laten zien. Vergelijk deze en je hebt de beste en goedkoopste keuze voor jouw klus te pakken.

De Erkende Verhuizer

Binnen Nederland is er een brancheorganisatie, waarop de goede verhuizers zijn aangesloten: de Erkende Verhuizers. Draagt een verhuisbedrijf dit keurmerk, kun je er vanuit gaan dat de bedrijven aan de strengste regels voldoen en je dus gegarandeerd kwaliteit bieden tijdens je verhuizing. De voordelen van verhuizen met een Erkende Verhuizer zijn:

  • Je spullen zijn goed verzekerd
  • Je hebt te maken met vakmensen
  • De verhuizers zijn opgeleid
  • Er zijn duidelijke algemene voorwaarden, die je te allen tijde kunt nalezen op de site
  • Mocht er zich een geschil voordoen, kun je terecht bij een onafhankelijke geschillencommissie

Waarom verhuisdozen kopen, als lenen kan?

Goede, stevige verhuisdozen heb je nodig om je inboedel veilig van A naar B te krijgen. Verhuisdozen zijn echter verrassend prijzig. Bij een gemiddelde inboedel heb je bovendien al vele verhuisdozen nodig. Daarom is het raadzaam om verhuisdozen te lenen van vrienden of familie, want dit spaart je geld uit en recyclen is goed voor het milieu. Je kunt echter ook op Marktplaats tweedehands verhuisdozen kopen tegen een laag tarief of je spaart stevige dozen op in de aanloop naar je verhuizing. Denk bijvoorbeeld aan bananendozen uit de supermarkt meenemen. Ga jij samenwerken met een verhuisbedrijf, dan kun je vaak ook bij hen goedkoop verhuisdozen kopen of lenen. Vraag daarom altijd wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot verpakkingsmateriaal.

Verhuizen in daluren is raadzaam

Verhuisbedrijven hanteren verschillende tarieven, afhankelijk van of jouw verhuizing plaatsvindt in piek- of daluren. Wil je zo goedkoop mogelijk verhuizen, dan kun je het beste in daluren verhuizen. Daluren vind je terug in doordeweekse dagen en dan met name overdag. In het weekend en in de avonduren kan het namelijk zijn dat je een extra toeslag moet betalen.


Meer nieuws:

Meer blogs