Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis verhuisbedrijf offertes vergelijken?
Verhuisbedrijf Verhuisservice Nederland

Verhuisbedrijven zijn professionele bedrijven, die mensen helpen bij het verhuizen. Dit doen de bedrijven onder andere door te helpen met het goed inpakken van de inboedel en de spullen van plek A naar B te verhuizen. Vaak bieden verhuisbedrijven ook handymanservices aan, zoals het monteren van je elektrische apparaten. Iedere verhuizing heeft wel zijn eigen bijzonderheden of het nu een particuliere verhuizing of bedrijfsverhuizing betreft. Toch zijn er ook een aantal verhuizingen op te noemen, die niet veel verhuisbedrijven snel meemaken.

De ark van Noah in je verhuiswagen

In januari 2016 is de dierentuin van Emmen verplaatst van hartje centrum naar een grotere plek buiten de stad. Hier kwam heel wat werk bij kijken. De kleine dieren werden gewoon opgepakt of in kleine kooien van de ene naar de andere locatie verhuisd. De grotere dieren waren echter een grote uitdaging. Ofschoon zebra’s aan een lijn de verhuiswagens in werden begeleid, waren vooral de olifanten en neushoorns een stuk moeilijker mee te krijgen. De grote dieren hadden maanden van tevoren al een training gekregen om een vrachtwagen in te lopen, maar toch deed een van de neushoorns een ontsnappingspoging. Dit liep gelukkig met een sisser af en uiteindelijk zijn alle dieren veilig naar hun nieuwe onderkomen verhuisd.

Kunst verplaatsen in een schildpad

Het kan zijn dat mensen bij het verhuizen veel waardevolle schilderijen of andere waardevolle kunstwerken in hun inboedel blijken te hebben en dit vraagt voor een speciale verhuistechniek, opdat de dure spullen niet beschadigen. Ook wanneer schilderijen tussen musea uitgeleend worden, dan verzorgen verhuisbedrijven met een kunsttransporteur ervoor dat de kunst veilig van locatie verandert. Hierbij wordt vaak een speciaal kunstkoffer gebruikt. Te wijten aan zijn vorm en groene kleur wordt dit veelal de turtle genoemd. Door dit speciale koffer kan een kunstwerk veilig rechtop vervoerd worden.

Pas op: vliegtuig op de weg

Reisorganisatie Corendon had begin 2019 een wel zeer originele verhuizing in gedachten. Voor een hotel in Badhoevedorp wilden zij graag een Boeing 747 als attractie hebben. Daarom moest deze enorme jumbojet van KLM naar het Corendon Village Hotel verplaatst worden. In een meerdaagse verhuizing, waarbij de A9 helemaal onder handen werd genomen zodat het vliegtuig verhuisd kon worden, werd het vliegtuig voor miljoenen van plek A naar plek B verhuisd.

Verhuizen met je huis erbij

In de Amerikaanse staat Texas wilde een gezin in 2018 naar een andere plaats verhuizen, maar konden geen afscheid nemen van hun huis omdat deze anders gesloopt zou worden. Het gevolg? Het huis werd met de inboedel mee verhuisd. Op een stalen stellage verhuisde het huis binnen de plaats Plano van de ene locatie naar de andere. Grote buizen en touwen hielden alles in het gareel en de verhuiswagen was verplicht om alleen maar grote wegen te nemen.

Tram in de bergen

Veel mensen weten dat treinen en trams niet in Nederland gemaakt worden. De Nederlandse trams bijvoorbeeld worden geproduceerd in Frankrijk. Enorme lange vrachtwagens moeten deze trams ophalen en naar Nederland vervoeren. Het probleem is echter dat de Franse regering niet wil dat dit via de grote autowegen gebeurt. Daarom zijn de verhuisbedrijven genoodzaakt om over de landelijke wegen terug te rijden naar Nederland. Ook de nieuwe 15G tram wordt vanuit de Spaanse stad Zaragoza door middel van een vrachtwagen naar Nederland gebracht.

Exotische dieren onderweg

Verhuisbedrijven zijn het gewend om de standaard huisdieren te transporteren. Honden, vissen en katten zijn geen enkele uitdaging voor het gemiddelde verhuisbedrijf. Exotische dieren vormen hier wel een uitzondering op, omdat deze op een speciale manier vervoerd moeten worden. Dan moet jou als verhuizer natuurlijk wel medegedeeld worden dat je een exotisch dier moet transporteren. Een mevrouw in Amerika wilde haar boa constrictor graag meenemen naar haar nieuwe woning, maar vergat dit te melden aan de verhuizers. De slang zat in een houten kist, die de verhuizers gewoon in de verhuiswagen hadden gezet. Het gevolg was dat een meterslange slang ineens de cabine kwam in gekropen en de verhuizers de schrik van hun leven bezorgde.

Te huur: verhuiswagen met slang

Een ontsnapte slang bij een verhuizing is geen heel abnormaal verschijnsel. Het gebeurt wel eens vaker. Een Schots gezin vond laatst een slang, die zich had schuilgehouden onder de rijdersstoel, in een gehuurde verhuiswagen.


Laatste nieuws

studentenverhuisservice

Studentenverhuisservice

juli 14, 2023

Studenten verhuizen vaak, of het nu naar een nieuwe stad of naar

Verhuizen tijdens de zwangerschap

juli 14, 2023

Verhuizen is een stressvolle tijd. Er moet van alles geregeld worden. Op

Laat nooit meer een verhuisdoos sneuvelen met deze tips

juli 14, 2023

Vroeg of laat ga je een keer verhuizen. Sommige mensen doen het