Verhuizen met weinig geld

Verhuizen met weinig geld

Een verhuizing is een kostbare aangelegenheid; dat werkt behoorlijk tegen je wanneer je gaat verhuizen terwijl je maar weinig te besteden hebt. Het is dan ook heel goed om te weten hoe je kan verhuizen tegen een zo laag mogelijk tarief. We keken voor jou naar een paar tips die wat dit betreft zeker van pas zullen komen.

Laat de verhuiswagen maar zitten

Een verhuisbedrijf inhuren is heel handig bij een verhuizing maar wanneer je weinig te besteden hebt is het al snel te duur. Wil jij je inboedel verhuizen, dan kan je dat maar het beste zelf doen. Kijk in dat geval in je netwerk rond wie jou kan helpen met de verhuizing. Informeer gelijk wie er een auto of busje heeft die je als verhuisauto zou kunnen gebruiken. Is er weinig geschikts of heb je nogal wat spullen te verhuizen, dan kan je altijd nog een aanhanger huren. Een vriend of kennis met een auto met trekhaak is in staat om jou uit de brand te helpen. Een aanhanger huur je al vanaf 4 tientjes voor een dag, dus het is de meest aantrekkelijke vorm van goedkoop verhuizen. Heb je toch meer spullen te verhuizen maar wil je niet de hoofdprijs voor het verhuisbedrijf betalen, lees dan verder.

Speel zelf voor verhuizer

Heb je alsnog een busje nodig om jouw inboedel te kunnen verhuizen, dan kan je overwegen om het zelf te rijden. Je huurt in zo’n geval een verhuisbus bij een verhuurbedrijf. Zo’n bus huur je al vanaf 50 euro voor een dag, maar het kan oplopen tot 135 euro voor een dag afhankelijk van de grootte van de bus en de afstand die je ermee moet gaan rijden. Zorg er in het geval van een verhuisbusje wel voor dat je vrienden en familie hebt die je helpen met het laden en lossen van het busje. Heb jij weinig ervaring met het rijden met een busje, regel dan iemand die deze ervaring wel heeft. Het laatste wat je wil is een vervelende financiële nasleep doordat je een andere auto raakte bij je oude of nieuwe woning.

Kijk wat je gratis kan krijgen

Ga je verhuizen, dan zijn er nogal wat onverwachte kosten. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van verhuisdozen. Heb jij een kennis of vriend in jouw netwerk die net is verhuisd, dan is het een goed idee om van deze persoon de verhuisdozen te lenen. Maak wel afspraken rondom schade die eventueel ontstaat aan de verhuisdozen tijdens het gebruik. Het kan ook zijn dat huisraad nodig hebt wanneer je gaat verhuizen. Het is een heel goed idee om te informeren of er mensen zijn in je netwerk die meubilair of andere huisraad voor je hebben staan. Je hebt dan wellicht niet de beste eerste keuze of exact datgene wat je wilde maar voor het eerste begin ben je goed geholpen.

Bijstand van de gemeente

Moet je verhuizen om een speciale reden, zoals een medische reden, een sociale reden of een financiële reden, dan kan het zijn dat je recht hebt op de zogeheten Bijzondere Bijstand. Dit is een bedrag wat je vrij mag besteden aan de inrichting van je huis en aan meubilair. Er zitten nogal wat voorwaarden aan, maar wanneer je geen heel hoog inkomen hebt is de kans groot dat je ervoor in aanmerking komt. Op de website van bijvoorbeeld het Nibud kan je berekenen of je recht hebt op deze bijzondere bijstand om te kunnen verhuizen. Had je een huurwoning of een kamer maar wordt deze bijvoorbeeld gesloopt of gerenoveerd, dan heb je mogelijk recht op een verhuiskostenvergoeding. De verhuurder is in dit geval verantwoordelijk voor het uitkeren van de verhuiskostenvergoeding.

Dol op gratis

Vond je bij je vrienden en kennissen geen interessante gratis huisraad, dan is de kans groot dat je op het internet wel vindt wat je nodig hebt. Veel mensen die bijvoorbeeld een nieuw bankstel kopen willen snel van het oude bankstel af. Wanneer ze het niet kunnen verkopen wordt het weggegeven. Dan is het zaak om er snel bij te zijn; gratis is mooi meegenomen. Zorg ervoor dat je voor dit soort situaties een aanhanger paraat hebt die je kan gebruiken voor deze klussen. Ook voor bijvoorbeeld een vloer kan je prima kijken op internet. Restpartijen van particulieren worden vaak voor een heel lage prijs aangeboden; vaak niet genoeg voor de woonkamer maar wel voor een kleinere ruimte. Naast de bekende verkoopsites in ons land is er ook een site waar je gratis dingen kan afhalen. Je vindt er de meest uiteenlopende zaken voor in je huis; je kan er doorgaans je huis goed mee inrichten.

Creatief is hip

Kijk in meubelwinkels; veel meubels zijn tegenwoordig gemaakt van afvalmateriaal. Van een oud olievat wordt een tafel gemaakt en van pallets wordt en complete tuinset of een bankstel geproduceerd. Leef als een hipster en wees creatief. Kijk op internet naar DIY tips en filmpjes. Je huis is daardoor niet alleen heel goedkoop ingericht; het ziet er ook nog eens enorm hip uit.

Vraag offertes op

Teveel uitgeven aan een verhuizing is absoluut niet nodig. Met het opvragen van offertes voorkom je dat jij de hoofdprijs betaalt wanneer je naar een nieuw huis gaat. Dat doe je met een muisklik op onderstaande button. Je krijgt gelijk meerdere offertes om te vergelijken. Dat kost je een paar minuten en het scheelt een hoop geld.

Comments for this post are closed.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!